karierno upravljanje

Izgovori z dela. Kako vzeti dopust z dela? Pojasnilo za odsotnost

Kazalo:

Izgovori z dela. Kako vzeti dopust z dela? Pojasnilo za odsotnost

Video: The Great Gildersleeve: Town Is Talking / Leila's Party for Joanne / Great Tchaikovsky Love Story 2024, Maj

Video: The Great Gildersleeve: Town Is Talking / Leila's Party for Joanne / Great Tchaikovsky Love Story 2024, Maj
Anonim

Ljudje so zelo zanimivi izgovori z dela. Da, zaposlitev ima pomembno vlogo v življenju vsake odrasle osebe. Le včasih si želite za nekaj časa vzeti nenačrtovan počitek. Zato morate iskati nekaj vrzeli, ki vam lahko pomagajo pri izvedbi ideje.

Na splošno so v Rusiji odpuščeni zaradi odsotnosti. Če želite preprečiti, da se to ne bi zgodilo, morate ne le pripraviti podlage za preskok dela, ampak jih predstaviti tudi tako, da veljajo za tehtne. Kakšne izgovore lahko ponudite, da se na delovnem mestu sploh ne bi pojavili? Obstaja veliko nasvetov in trikov; izberite tiste, ki se vam zdijo najprimernejši. Samo zapomnite si - če ne znate lagati, nič ne bo delovalo.

Zobobol / glavobol

Kako vzeti dopust z dela? Na splošno velja, da odsotnost ni bila obravnavana kot taka, zato je treba vprašati delodajalca. Se pravi, obvestite ga o njegovi odsotnosti. Če obstajajo dobri razlogi, ne bo težav z delom in odsotnosti.

Prva možnost za izgovore so pritožbe na akutni zobobol ali glavobol. Druga možnost ni tako uspešna - lahko vam ponudijo zdravila proti bolečinam. Toda prva je ravno popolna. Glavna stvar je, da te bolečine ni mogoče nikakor preveriti. Vse, kar se od vas zahteva, je dobra igralska igra.

Ta metoda ima eno majhno pomanjkljivost. Kot dokaz bivanja pri zobozdravniku lahko vaš delodajalec od vas zahteva potrdilo. Toda to je izjemno redek pojav. Kateri drugi izgovori z dela?

Lastnina

Dober način je možnost obdelave različnih poslov v zvezi z nepremičninami. Preverjanje zanesljivosti te metode je zelo problematično. Če želite zgodaj zapustiti službo (ali sploh ne prispeti), obvestite šefa, da načrtujete kakšno transakcijo z nepremičninami. Na primer, registrirajte lastništvo stanovanja ali ga prodajte.

Res je, ta pristop ima tudi slabost. Še posebej pametni delodajalci vas lahko čez nekaj časa zaprosijo za dokazilo o transakciji. Čeprav, kot kaže praksa, pregledi te vrste niso povpraševani. Običajno delodajalci prevzamejo besedo svojih podrejenih glede nepremičninskih poslov. Toda izgovori z dela (za en dan) se tu ne končajo. Lahko si omislite veliko več.

Vsakodnevne težave

Naslednji scenarij pa je priporočljivo uskladiti z nekom. Bolje, če je tvoj sostanovalec. Pred raznovrstnimi nezgodami nihče ni varen. Zato morate biti pozorni na nepredvidene okoliščine.

Kako preskočiti delo? Če želite to narediti, doma prijavite težave v gospodinjstvu (poplavili so sosedje, počilo cevi in ​​tako naprej). Resnično, obrazložitev bo morala jasno opisati, kaj se je točno zgodilo in v kakšnih okoliščinah. Metoda je zelo dobra. Z njim si ne morete samo vzeti prostega časa, sploh pa ne priti na delovno mesto. Poleg tega, če obstajajo dokazi (lahko so ponarejeni), nihče nima pravice šteti odsotnosti zaradi domačih težav kot odsotnost. Takšna pravila veljajo v Rusiji.

Medicinska potovanja

Teden dni so opravičili delo. Samo oživiti jih je lahko zelo problematično. Včasih je delodajalcu vredno povedati, da na delo ne boste prišli zaradi zdravniške komisije ali obiska pri zdravniku. Ogromna porazdelitev te metode reševanja težav z odsotnostjo je bila med zaposlenimi z majhnimi otroki. Nenehno morajo prositi za čas ali preskočiti cel dan dela, da pridejo k zdravniku.

Kot alternativa - bolezen. Morda najpogostejši razlog za preskok dela. Samo to je enostavno preveriti. Zdravnik vas bo preprosto prosil za potrdilo. Bodisi o obisku bodisi o klicanju domov. Zato morate lagati, da boste šli k zdravnikom še posebej prefinjeno. Vsekakor je ta scenarij pogost med prebivalstvom.

Dekleta, še posebej nosečnice, se lahko odpravijo brez dela in se skrijejo pred potrebo po testih in obisku predporodne ambulante. Torej je dovolj, da samo ugotovite, iz katerega razloga boste obiskali zdravnika. Bolj ko je težava resna, tem bolje.

Težave s prometom

Rečeno je že - vsi živimo v nepredvidljivem svetu. Tu ne morete biti stoodstotno prepričani, da se jutri ne bo nič zgodilo. Zato zlasti uspešni izgovori z dela ponavadi kot razlog ponujajo nekakšen incident, neodvisen od zaposlenega. O vsakodnevnih težavah smo že govorili. A to še ni vse.

Kot izgovor se lahko pritožite nad lastnim prevozom. Običajno je možnost primerna za tiste, ki vozijo avtomobil. Sporočite, da ste imeli nesrečo. Ali da se je vaše vozilo pokvarilo na poti do dela. Zaradi tega na določen dan ne boste mogli priti, da bi opravljali svoje naloge.

Metoda strmoglavljenja deluje skoraj brezhibno. Če potujete z javnim prevozom, se morate lotiti drugih izgovorov z dela. Na primer, da je vaš avtobus pokvarjen ali pa ste obtičali v prometu. Običajno je takšna metoda primerna le, ko zamujate. V primeru gibanja z javnim prevozom skoraj ni možnosti za počitek - vsi avtobusi in avtobusi ne morejo nehati pešati!

Družinske okoliščine

Morda izgovori za delo iz družinskih razlogov najbolje delujejo za delodajalce. Družinski odnosi so verjetno najbolj nepredvidljiva stvar v življenju. Mogoče ima ta dan vaša ljubljena tašča ali tašča še eno obletnico, ki je ne morete zamuditi? Ali ima morda otrok težave v šoli ali matinejo v vrtcu? Žena na koncu rodi! Različne okoliščine iz družinskih razlogov lahko nešteto.

Edino, kar se od vas zahteva, je sestavljanje zložljive zgodbe o tem, kaj se je zgodilo. Poskusite ne samo premišljevati vse do najmanjših podrobnosti, ampak tudi ne pozabiti zgodbe. Na primer, lahko rečete, da je danes pogreb vašega bližnjega sorodnika. In zapomnite si to - najverjetneje vas bo čez nekaj časa zanimalo splošno stanje po izgubi sorodnikov. V tem primeru je glavna stvar, da se ne prebodemo. V pojasnilu opišite celotno situacijo v barvah in z vsemi odtenki. Dobro igranje niti ne škodi.

Izpiti

Še naprej razmišljajmo, kako preskočiti delo. Naslednja možnost je primerna samo za tiste, ki nekje študirajo. Navsezadnje so izpiti dober razlog, da se na delovnem mestu ne pojavijo. To je mogoče uporabiti. Ni pomembno, o kakšnem izpitu govorimo - univerzi ali na primer o vozniškem dovoljenju. Dejstvo ostaja - za spremembo boste morali porabiti veliko časa. Torej, ne boste mogli priti v službo.

Res je, ta pristop ne deluje vedno. Običajno se uporablja bodisi pri pravem izpitu bodisi v primeru »spretnih rok«. To je, ko lahko ponaredite dokaz o opravljenem izpitnem dokumentu. Bodite prepričani, delodajalec vas bo zagotovo prosil. In če dokazov ne bo, boste odpuščali. Poleg tega so nekatera podjetja kaznovana z denarno kaznijo, ker se niso pojavila na delu. Upoštevajte to

Sorodniki

Mimogrede, pojasnjevalna opomba o odsotnosti lahko vključuje takšno klavzulo kot sestanek sorodnikov. Še posebej je ta možnost zelo primerna v obdobju bližje počitnicam in poleti. Obvestite, da ne boste prišli na delo zaradi srečanja oddaljenih (ali bližnjih) sorodnikov, ki so prišli na bivanje.

Ta možnost se ne uporablja prepogosto in se ne uporablja zelo uspešno kot izgovor. Običajno je primeren odhod z dela predčasno. Upoštevajte to.

Če se res želite sprostiti na določen dan, se lahko globi za odsotnost izognete tako, da na lastne stroške preprosto napišete prošnjo za dopust. Odnesite ga delodajalcu in mirno počivajte v navedenem obdobju. Običajno takšna izjava ne zahteva nobenih pojasnil.

To je vse. Pravzaprav vse ni tako zapleteno, kot se zdi. Dovolj je, da imate igralske sposobnosti in iznajdljivost, da ugotovite, kako si odvzeti službo. Samo ne zlorabljajte ga!