povzetek

Najbolj uspešne predloge za nadaljevanje glavnega računovodje

Kazalo:

Najbolj uspešne predloge za nadaljevanje glavnega računovodje

Video: The Choice is Ours (2016) Official Full Version 2024, Maj

Video: The Choice is Ours (2016) Official Full Version 2024, Maj
Anonim

Življenjepis lahko varno imenujemo glavni dokument iskalca zaposlitve. Konec koncev vas delodajalec ne zanima, ali vas bo seznanil z vašo diplomo, diplomami ali potrdili, seznanil se bo z vsemi temi dokumenti, če vas zanima.

Zato je naloga vseh, ki želijo dobiti želeno mesto, predhodno delati na sestavljanju svojega življenjepisa. V tej objavi boste videli najboljše primere življenjepisa glavnega računovodje in se naučili, kako sestaviti tak življenjepis, da boste veljali za dostojnega kandidata.

Ali je mogoče zaprositi za delovno mesto glavnega računovodje navadnemu računovodji?

Preden razmislimo o primernih vzorcih iz življenjepisa glavnega računovodje, bomo ugotovili, kaj točno bi ta pomembna oseba v podjetju morala storiti. Kakšna je razlika med navadnim računovodjo in glavnim računovodjem? Vrstica med tema dvema objavama je tanka. V drugem podjetju je lahko navaden računovodja-blagajnik bolj izkušen in strokovno usposobljen kot glavni računovodja v drugem. Gre za odgovornosti in količino dela, ki ga dela delavec. Zaradi tega lahko varno izpolnite življenjepis glavnega računovodje in navadnega računovodje, če ste prepričani v svoje sposobnosti in sposobnosti.

Odgovornosti za storitve

Znano je, da mora navadni računovodja voditi evidenco primarne dokumentacije, se ukvarjati z dobavitelji, uskladiti transakcije, pripravljati in predložiti poročila ustreznim organom, pripravljati poročila za vodstvo in zaposlene obračunavati z izplačilnimi listi.

Zgodi se, da se z vsem tem ukvarja ena oseba, še posebej, če je podjetje majhno in je obseg poslovanja majhen - potem je glavni računovodja. Če je organizacija velika, je delo razdeljeno na več sklopov. Glede na obseg poslovanja se lahko celo ustanovijo celotni oddelki, sestavljeni iz več zaposlenih. Na primer, "oddelek za poravnavo" ali "material". Oseba, ki bo usklajevala delo teh lokacij, bo v tem primeru glavni računovodja.

Zmanjšanje davčne obremenitve

Torej, za vse zgoraj navedene točke je odgovoren glavni računovodja. Življenjepis, ki ga boste ustvarjali, mora vsebovati te značilnosti.

Poleg tega ne pozabite, da je cilj vsakega podjetja plačati manj davka na zakonit način. To je pogosto tisto, kar je glavnemu računovodju dodeljeno v eni glavnih nalog. Zato je poleg pisarniškega dela zelo pomembno tudi poznavanje davčne zakonodaje.

Izobraževanje

Kot kaže praksa, računovodju ni treba imeti višje specializirane izobrazbe, čeprav to delodajalec pozdravlja. Medtem bi lahko študirali en poklic in nato na posebnih tečajih odkrili računovodje. Kakor koli že, v povzetku navedite resnico. Zelo dobro je, če ste se dodatno izobraževali na kakšnih seminarjih ali tečajih.

Vzorci življenjepisa glavnega računovodje: kaj mora glavni računovodja vedeti in biti sposoben?

Torej se lahko varno prijavite za mesto glavnega računovodje, če imate izkušnje. Tudi če ste bili na prejšnjem položaju le računovodja, vendar čutite moč, da vodite oddelek, zakaj ne?

Življenjepis glavnega računovodje navaja vaše znanje in spretnosti pod naslovom "poklicne veščine". To vključuje poznavanje davčne kode, zmožnost vodenja računovodstva in davčnega poročanja, poznavanje programov.

Katere programe mora imeti računovodja? V večini podjetij danes uporabljajo 1C, priljubljena je tudi programska oprema Accent. Če je podjetje majhno, lahko MS Excellu odstopimo.

Primer nadaljevanja glavnega računovodje

Poglejmo, kako je to videti v praksi. Najuspešnejši vzorčni življenjepisi glavnega računovodje vsebujejo ta obvezna področja: osebni podatki, delovne izkušnje, izobraževanje, poklicne spretnosti. Na primer:

Ivanova Svetlana Vasilijevna.

Datum rojstva 21.9.1980.

Naslov prebivališča mesto Ivanovo, st. Bahenova, 11.-11.

Telefon: 8 (989) 23 23 233.

E-pošta: ivanova-s-

Namen: iskanje položaja glavnega računovodje.

Izkušnje:

November 2005 - januar 2015 - glavni računovodja podjetja Horns and Hooves LLC. Dejavnost podjetja je trgovina na debelo in drobno z gradbenimi materiali.

Odgovornosti: davki in računovodstvo v Accentu, usklajevanje z dobavitelji izdelkov in kupci, poravnave, bančno poslovanje, priprava in oddaja poročil, delo s primarno dokumentacijo.

Januar 2005 - november 2005 - računovodja pri podjetju Horns and Hooves LLC.

Odgovornosti: delo z banko stranke, analiza dolga, poročanje o predložitvi organom.

Izobrazba: Ruska nacionalna univerza, Fakulteta za finance, specialnost "Računovodstvo in revizija", 1999-2005, magistra.

Nadaljnje izobraževanje: 2005, september, seminar "Delo s programom naglas" v centru "Nadaljnje izobraževanje", mesto Ivanovo.

Osebne lastnosti: natančen, pozoren in odgovoren, odporen na stres, dobre organizacijske sposobnosti.