povzetek

Kako narediti dober življenjepis? HR svetovanje

Kazalo:

Kako narediti dober življenjepis? HR svetovanje

Video: Kako se pripraviti na zaposlitveni razgovor - spletna delavnica 2024, April

Video: Kako se pripraviti na zaposlitveni razgovor - spletna delavnica 2024, April
Anonim

Vaš življenjepis je osnova za prvi vtis, ki ga delodajalec prejme o vas. Naredite vse, da je ta vtis dober. Če želite to narediti, se poskusite izogniti naslednjim napakam.

Izogibajte se presledkom v življenjepisih

Če službe ne najdete več kot šest mesecev, imate resne težave. Delodajalec bo upošteval, da so vas vsi drugi delodajalci že opustili, kar pomeni, da tudi on ne bi smel biti pozoren na vaš življenjepis. Poskusite se izogniti takim vrzeli v svojih izkušnjah.

Včasih morate imeti koristne stike

Obstajajo področja, na katerih je pomembno imeti določena poznanstva. Tudi če je vaš življenjepis dovolj dober in imate izkušnje, v takih podjetjih potrebujete povezave. Za pridobitev takšnih stikov poskusite aktivno komunicirati na svojem delovnem področju.

"Vedno je delal": Andrej Končalovski je spregovoril o svojem dedku umetnikuZgodbe o potrebnih kupcih, ki kupujejo hrano v samo zalogaj"Kaj naredi marafet" - 10 znanih sodobnih pevcev pred in po ličenju

Poskušajte se izogniti uslužbencem HR

Če želite v določenem podjetju dobiti določeno mesto, je pogosto najboljša rešitev, da se izognete kadrovski službi. Lahko preprosto odidete na oddelek, ki vas zanima, mimo načina zaposlovanja. Še posebej dobro je, če imate osebja, ki je seznanjen z osebjem ali če uspete dati življenjepis upravitelju.

Osredotočite se na življenjepise, ne na motivacijske črke

Nekateri menijo, da je motivacijsko pisanje izrednega pomena. Ne delajte takšne napake. Pogosto delodajalec takšnih pisem sploh ne odpre, zato ne smete zapravljati svojih prizadevanj.

Pridobite profesionalno mapo »Prejeto«

Delodajalec oceni vse, vključno z vašim e-poštnim naslovom. Če je to nekaj neprimernega ali vulgarnega, vas ne bodo povabili na delo. S pomočjo začetnic ustvarite naslov, izogibajte se drugim besedam in znakom.

Otroci nočejo ubogati? Vse je rešljivo: spremenimo lastne navade1.000 turistov blokiranih v luksuznem hotelu na Tenerifih zaradi koronavirusa

So zanesljive in smešne: kakšne lastnosti ima dobra varuška

Ne piši datumov, ki delujejo proti tebi

Če ste že stari več kot petdeset, ne smete v življenjepisu navesti leta, v katerem ste končali univerzo. To bo povečalo verjetnost, da boste povabljeni na razgovor.

Bodite pozorni na svoje delovne izkušnje.

Obstaja mit, da mora življenjepis zasedati eno stran. Zaradi tega nekateri močno režejo besedilo ali uporabljajo majhen tisk. Nihče ga ne bo prebral. Besedilo naj zasede toliko prostora, kot je potrebno.

Znati pravilno odrezati besedilo

Nekateri najemni strokovnjaki preberejo življenjepise od konca. Nimajo težav s tem, da ima povzetek več strani, kljub temu pa velika količina presežnega besedila še vedno ne naredi najuspešnejšega vtisa.

Pesmi po pesmi … Ne glede na to, koliko se je Mary potrudila, ni mogla najti možaKako sem svojo ženo prepričal v ločitev: sam nisem pričakoval, da bo ločitev delovala"Roza hiša" v Dallasu je bila pomotoma porušena in ljudje ta dogodek ocenjujejo kot tragedijo

Vključi ključne besede

Mnogi delodajalci uporabljajo posebne programe za iskanje ključnih besed za analizo življenjepisov. Več ključnih besed imate, večje so vaše možnosti.

Ne uporabljajte svetle pisave.

Ne poskušajte izstopati z barvo besedila ali nenavadno pisavo. Ko delodajalec vidi stran, ki je preveč svetla, to naredi slab vtis.

Ne prezrite tipkarske napake

Če ste predolgo delali na svojem življenjepisu, lahko nehate opažati tipkarske napake. Posledično bo besedilo postalo nerodno in to je lahko razlog, da delodajalec ne bo upošteval vašega življenjepisa. Tipkice kažejo na nepazljivost in nezmožnost skrbi za kakovost svojega dela.

Besedilo pravilno organizirajte

Poskusite postaviti najpomembnejše elemente za nadaljevanje. Lahko jih tudi poudarite s pisavo. To vam bo pomagalo pridobiti pozornost.

Uporabite e-pošto

Osebni stik ni več obvezen, življenjepis lahko pošljete po elektronski pošti.

Ne naslova

Če ima vaš življenjepis naslov, bo delodajalec preprosto razumel, da ga spremenite za vsako delovno mesto, na katero se prijavite. Če se naslov ne ujema z delovnim mestom, vas gotovo ne bodo povabili na razgovor.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini