karierno upravljanje

Ločena komisija: bistvo, namen, primer

Kazalo:

Ločena komisija: bistvo, namen, primer

Video: Krozno gospodarstvo 2 del 2024, Maj

Video: Krozno gospodarstvo 2 del 2024, Maj
Anonim

Preiskava je redko omejena na eno regijo ali mesto. Da bi v celoti analizirali vse dokaze in sestavili popolno sliko zločina, je potrebna temeljita preiskava.

Občasno preiskava kaznivega dejanja od raziskovalca zahteva, da sprejme določena dejanja, povezana s postopkom zunaj območja, na katerem se preiskava izvaja. Če se pojavi takšna potreba za izvajanje iskalnih dejavnosti v drugi regiji, ima preiskovalec pooblastilo, da to zaupa preiskovalnemu organu ali sam izvaja ukrepe. V primeru, da se izvajanje dejavnosti zaupa organom, se morajo odzvati v roku, ki ne presega 10 dni od trenutka odredbe.

Takšen poziv preiskovalca v drugo okrožje z zahtevo po iskanju ali drugih preiskovalnih dejanjih se imenuje ločen nalog preiskovalca.

namen

Namen ločene naloge vključuje ločitev ukrepov med več preiskovalci, ki delajo na zadevi, da bi kar najbolj učinkovito skrajšali čas za preiskavo in odmerjanje kazni.

Preiskovalec je pooblaščen, da druge preiskovalne organe pooblasti za izvajanje preiskav in preiskovalnih dejanj. Navodila morajo biti podana v pisni obliki.

Pravna poravnava

Zakon ne določa, katere konkretne preiskovalne ali preiskovalne ukrepe mora preiskovalec osebno izvesti, kaj dela na zadevi in ​​katere je mogoče zaupati preiskovalnim organom v drugem okrožju ali drugemu preiskovalcu.

Zakon tudi ne ureja postopkovne oblike, usmeritve, postopka priprave ločenega sklepa.

Pri prenosu odredbe preiskovalec upošteva, da ni mogoče zaupati izvršitve procesnih dejanj v kazenskih zadevah. Od preiskovalca, ki preiskuje kazenski primer, je treba neodvisno obtožiti obtoženega in ga tudi zaslišati, opraviti zasliševanja, preglede kraja dogodka in osumljenca seznaniti z vsemi gradivi v zadevi.

Poleg tega preiskovalec ne sme zaupati zasliševanja očividcev kaznivega dejanja ali izvajati soočenja z drugimi preiskovalci.

Pojasnitve vprašanj, ki lahko dajo pomembne informacije o primeru, ni mogoče zaupati. Morda obstajajo izjeme, vendar se to vprašanje rešuje zelo skrbno.

Skupine naročil

Ločena navodila vodje preiskave lahko pogojno razdelimo na več skupin. V sebi imajo skupne znake in značilnosti, ki vplivajo na njihovo nastajanje.

Razlikujejo se naslednje skupine:

  • navodila za zbiranje in preverjanje dokazov;
  • navodila o uveljavljanju pravic nekaterih udeležencev v postopku kazenske preiskave;
  • Ločena navodila za sprejetje ukrepov postopkovne prisile;
  • navodila za izdelavo iskalnih dejanj;
  • navodila v zvezi z izpolnjevanjem procesne obveznosti glede preiskovalca, ki sprejema ukrepe za odpravo in ugotavljanje pogojev in vzrokov, ki so prispevali k storitvi kaznivega dejanja.

Zahtevajte predložitev

Ločeno naročilo mora biti pisno izvršeno s posebnim dopisom. Ta pritožba je sestavljena iz treh delov.

V prvem delu sta navedena izvršitelj in naslovnik odredbe. Pismo se takoj pošlje tožilstvu ali policijski službi na območju ali mestu, kjer bo potrebna preiskava. Takšna navedba je za organe obvezna.

Drugi del, ki je opisen, določa okoliščine primera, kolikor je to potrebno za kakovostno izvedbo naročila. Pomembno je upoštevati, da je pripoved določena s splošno naravo primera. Bodite prepričani, da jasno in jasno določa zaplet. Navedejo, kdaj se je začela kazenski postopek, če so v priporu osumljene osebe, je navedeno obdobje aretacije. Za izvajalca naloge takšni podatki delujejo kot disciplinski ukrep, ki na kvaliteten način spodbudi izpolnitev naloge.

Vzorec

Glede na vzorec ločenega sklepa je treba opozoriti, da je treba navesti datume, ko je naročilo poslano, navesti imena odgovornih oseb in navesti ime organa, ki izda nalog.

Ločeno naročilo št. 11 / 236-9 * 12.53.20 **

Samostojni policist Ivanov I.I.

Okrožni oddelek za notranje zadeve Petrovsky v regiji Emsk izvaja pripravljalno preverjanje podatkov o tatvini 9. marca 20, ** **, 5000 kg (pet ton) pese iz zelenjavne skladišča kolektivne kmetije Prilupskai. Za pravno in utemeljeno odločitev o tem dejstvu je treba ugotoviti višino materialne škode, ki jo povzroči navedeni akt. V zvezi s tem in na predpisan način direktorju državne kmetije Prilupskai pošlje zahtevo za pripravo Potrdila o vrednosti ukradenega zelja.

Izteče se rok za predhodno preverjanje prijave prekrška, vendar omenjeni dokument še ni prejet. Prosim, da v skladu s št. 1.3 "Začasnih navodil za organizacijo dela samostojnih delavcev" pomagam pri vprašanju prejema od uprave državne kmetije Prilupskai potrdila o natančni ceni 1 kg (enega kg) zelja. Pomoč je potrebna z zagotovili direktorja.

Prosim vas, da naročilo izvršite v treh dneh.

Prosim vas, da na zahtevo odgovorite na naslov: Emsk, ul. Osrednji, d. 1.

Višji inšpektor okrožnega oddelka za notranje zadeve Petrovsky v regiji Emsk, polkovnik policije, A.A. Sidorov.

Resničnost

Arnautov, glavni lik, le v filmu "Ločeno naročilo" hitro in enostavno izpolni naročilo.

V resnici preiskava pogosto naleti na nepošteno izvajanje posameznih navodil, kar povzroči zamude pri sodnih postopkih.