povzetek

Kako izpolniti razdelek »Spretnosti« za življenjepis

Kazalo:

Kako izpolniti razdelek »Spretnosti« za življenjepis

Video: Everything you need to know about the new EURES Regulation 2024, Julij

Video: Everything you need to know about the new EURES Regulation 2024, Julij
Anonim

Kot veste, pravilno in pravilno sestavljeno življenjepis bistveno poveča možnosti prosilca za pridobitev želenega prostega delovnega mesta. Poleg tega je treba pri izpolnjevanju življenjepisa upoštevati, da je ena najpomembnejših vlog element "Spretnosti". Predlagamo, da razumete, kaj in kako napisati v tem razdelku, da bo vaša kandidatura zanimala potencialnega delodajalca.

Najprej ne pozabite, da se spretnosti in sposobnosti za življenjepis lahko močno razlikujejo glede na obseg predlagane dejavnosti. Če ste na primer delali kot računovodja, vendar načrtujete zaposlitev kot vodja prodaje, bo večina vaših računovodskih znanj potencialnemu delodajalcu popolnoma nezanimiva. Če torej ne želite, da je vaš življenjepis celo na stopnji njegovega študija s strani vodje kadrovskih služb podjetja, bo v biološkem košu odpadkov, nato k njegovi pripravi pristopite čim bolj natančno in resno.

Najboljša možnost je prilagoditi stolpec "Spretnosti" za življenjepis v skladu s profilom podjetja, zahtevami za prosta delovna mesta in delovna mesta. Da bi se prepričali o pomembnosti tega predmeta, je treba vedeti, da oddelki za človeške službe vsak dan komunicirajo z različnimi kandidati in preučijo veliko dokumentov, zato jih, ko se najprej seznanijo z življenjepisom, navadno preberejo, kar imenujemo, diagonalno in se osredotočajo na o spretnostih, ki jih ima prosilec Strokovnjaki za zaposlovanje verjamejo, da je težko preveriti človekove delovne izkušnje in da ima potrebna znanja, ki jih je mogoče enostavno izračunati med intervjujem.

Kljub temu, da bi bile spretnosti za življenjepis izmišljene, kandidat pa uspešno opravi razgovor, se bo njegova prevara hitro razkrila med poskusno dobo na novem delovnem mestu. Zato ob izpolnjevanju tega stolpca ne smemo posebej pretiravati s svojimi sposobnostmi, da ne bi prišli v zelo neprijetno situacijo.

Primeri spretnosti, ki jih je treba navesti v življenjepisu:

- znanje tujih jezikov (ne pozabite napisati, na kakšni ravni obvladate določen jezik);

- spretnosti proračuna;

- vodenje računovodstva in davčnega računovodstva;

- poslovna korespondenca in poslovno komuniciranje;

- načrtovanje prodaje.

Nadaljuj veščine : najpogostejše napake

Najpogostejša napaka pri izpolnjevanju tega odstavka je situacija, ko kandidat za vodilno mesto začne podrobno opisovati veščine specialista. Vodja kadrovskih služb lahko dobi vtis, da vlagatelj ne razume pomena vodstvenega položaja, saj to ni potreba po delu celotnega oddelka, temveč sposobnost organizacije in motiviranja zaposlenih, da pravočasno in kakovostno rešijo težave in izpolnijo dodeljene naloge.

Prav tako mnogi prosilci menijo, da je treba našteti vse svoje veščine. Za povzetek je zaželeno izpostaviti samo glavne, ključne točke, ki so neposredno povezane s posebnostmi dela na želenem položaju. Dejansko je več vode, težje je, da kadrovski specialist vidi resnično pomembne informacije.

Kot nasvet priporočamo, da prosilci poiščejo vzorec življenjepisa, katerega znanja so idealna za delovno mesto, na katerega se prijavljate, in svoj življenjepis prilagodijo v skladu s temi podatki.