povzetek

Naučite se, kako si lahko sami ustvarite življenjepis

Naučite se, kako si lahko sami ustvarite življenjepis

Video: Predstavitev akcije En knjižničar, en vir #1lib1ref #1lib1refCEE 2024, Julij

Video: Predstavitev akcije En knjižničar, en vir #1lib1ref #1lib1refCEE 2024, Julij
Anonim

Kako ustvariti življenjepis za službo? Smešno je, da to vprašanje zanima ne le ljudi brez izkušenj pri iskanju zaposlitve, ampak tudi tiste, ki so to že storili že večkrat. Zakaj? Bistvo je, da se zahteve delodajalcev nenehno spreminjajo - vse je odvisno od časa. Ali obstaja kakšen osnovni vzorec? Gledanje, kako na to gledati. Lahko rečemo, da še vedno obstajajo določena pravila, ki jih je treba upoštevati. Kako ustvariti življenjepis za službo? Naj končno govorimo o tem. Prej bi rad poudaril, da so tukaj pomembne vse malenkosti, brez izjeme.

Kako ustvariti življenjepis za delo

Načeloma življenjepis ne sme biti prevelik, majhen znesek pa je tudi minus. Če sestavljate velik življenjepis, poskusite prepričati, da delodajalec ni preveč len, da bi ga prebral do konca in ko ga tekoče pogledate, razumete glavno poanto. Če pišete majhen življenjepis, si vzemite težave, da vanj vnesete vse osnovne podatke o sebi.

Ni treba, da vse počnete preveč domišljijsko. Na splošno je pisanje življenjepisa v veliki meri odvisno od tega, za katero službo se prijavljate. Oblikujte ga, začenši s prav to.

Kako ustvariti življenjepis? Natančno in zelo jasno je treba opisati, kje ste delali prej. Mnogi tu delajo napake. Katera vrsta? Preprosto sprejmejo in seznamijo svoja prejšnja delovna mesta, ne da bi pojasnili. Pravzaprav je pomembno opisati, kakšno funkcijo ste imeli, kaj je bilo vključeno v seznam vaših dnevnih nalog, kakšne koristi ste prinesli podjetju. To je potrebno poslikati za vsako prejšnje mesto dela. Zakaj so takšne informacije tako pomembne? Ker delodajalec izbere strokovnjake za posebne namene. Seveda je zanj pomembno, da ve, katere veščine človek že ima.

Kako ustvariti življenjepis? Delodajalcu je treba jasno povedati, katere odgovornosti si želite in lahko izpolnite ter katere cilje si zasledujete v življenju na splošno. Potrebujete denar - pišite o tem, potrebujete kariero - izgovorite to na glas. Na splošno najpogosteje voditelji najamejo prav tiste, ki razmišljajo ne o danes, ampak o jutri. Čas bi bil, da to že dolgo razumejo vsi.

Ko govorite o tem, kako ustvariti življenjepis za službo, morate veliko pozornosti posvetiti elementu o osebnih lastnostih. Mnogi preprosto napišejo, da so namenski, aktivni in odhajajoči. Povzetek klonov na internetu je veliko. Nobenega delodajalca ne boste zanimali. Kaj ga zanima? In kopaš vase in najdeš tisto, kar te zaznamuje kot osebo in ne nekoga drugega. Kot odkrito opišite vse svoje izjemne lastnosti, in vaše možnosti se bodo večkrat povečale.

Bi moral k življenjepisu priložiti fotografijo? Strokovnjaki pravijo, da ni vredno.

Kako napisati življenjepis brez delovnih izkušenj

V tem primeru bi moral biti glavni poudarek na dejstvu, da vas plača ne zanima, ampak predvsem pridobivanje strokovnega znanja. Želite takoj dobiti veliko denarja? Ne bodite neumni - to se zgodi samo v pravljicah.

Določite se za kakršne koli pogoje na primernem mestu, dokažite se, karierna rast pa ne bo trajala dolgo.