intervju

Kako na razgovoru povedati o svojih delovnih izkušnjah?

Kazalo:

Kako na razgovoru povedati o svojih delovnih izkušnjah?

Video: MojaZaposlitev.si Video Vodič - Najpogostejša vprašanja na razgovoru (HD 1080) 2024, Maj

Video: MojaZaposlitev.si Video Vodič - Najpogostejša vprašanja na razgovoru (HD 1080) 2024, Maj
Anonim

Ko se pripravljate na razgovor z delodajalcem, ste lahko 100% prepričani v eno stvar: zagotovo se bo postavilo vprašanje o vaši izkušnji z intervjujem. Vendar ga anketar ne vpraša, tako da preprosto navedete vsa podjetja, v katerih ste delali, in izrazite, kar je že v vašem življenjepisu. Morate razumeti, kaj točno želijo slišati od vas. Pravilni odgovor na to vprašanje vam bo omogočil, da boste izstopali iz ozadja drugih iskalcev zaposlitve, in obstaja več nasvetov, ki vam bodo omogočili, da povečate svoje možnosti za zaposlitev.

Spoznajte družbo v največji možni meri

To je običajno, vendar deluje. Analizirajte podatke o podjetju, njegovem izdelku in korporativni kulturi, ugotovite, kakšne zahteve se postavljajo zaposlenim in katere spretnosti bodo dodaten plus. Vse to primerjajte s svojimi dosedanjimi izkušnjami in poudarite svoje prednosti in slabosti. Tako se boste lahko odločili, kaj morate povedati anketarju.

Imena podjetij ne navajajte suho

Vse svoje najljubše fotografije sem zbral v priročnem albumu, ki sem ga naredil sam

Toyota postane nova: novi konceptni avtomobili

Ne morete shujšati na teh treh mestih? Ne odvračajte se - čaka vas sreča

Vaš delodajalec želi vedeti, kako ste lahko kot zaposleni koristni, zato je vaša naloga pokazati, da mu imate kaj ponuditi. Povejte nam, kakšne so vaše delovne obveznosti na prejšnjem delovnem mestu in kako natančno ste rešili nastale težave.

Navedite primere

Ta nasvet je tesno povezan s prejšnjim. Navedite primere primerov, pogovorite se o konfliktnih situacijah, iz katerih bi lahko našli popoln izhod, pogovorite se o številkah in kazalnikih, če je to primerno. Vse to vam bo omogočilo, da se pokažete kot resnično kompetenten zaposleni z impresivnimi praktičnimi izkušnjami pri reševanju delovnih nalog. Prisluhnite temu nasvetu in ugotovili boste, kaj je moč preproste besede "na primer", ko gre za zaslišanje in za sprostitev sanj.

In kaj, če ni delovnih izkušenj?

V tem primeru vse ni tako grozno, kot se morda zdi na prvi pogled. Na koncu ste že povabljeni na razgovor, kar pomeni, da je vaša kandidatura delodajalcu zanimiva. Zdaj se morate le umiriti in razmisliti o tem, katere moči bodo pomagale anketarju, kot ste vi. In tu spet raje preučite podatke o podjetju, v katerem želite delati, in na podlagi tega naredite ustrezne zaključke.

Poleg tega se lahko pogovarjate o tem, katere naloge ste opravljali na terenu. Omenite tudi vaše raziskave, diplomsko delo.

Povzemamo: ključ do uspeha je priprava na intervju. Zanimivost delodajalca bo pomagala ne le vašim sposobnostim, temveč tudi osebnim lastnostim, pa tudi primerom vaših dosežkov na prejšnjem delovnem mestu.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini