karierno upravljanje

Najbolj plačani poklici v Rusiji

Najbolj plačani poklici v Rusiji

Video: Kako najnatančnejša ruska ostrostrelska puška Sumrak prebija zid iz ledu 2024, Maj

Video: Kako najnatančnejša ruska ostrostrelska puška Sumrak prebija zid iz ledu 2024, Maj
Anonim

Ko iščejo obetaven kraj zaposlitve ali si prizadevajo pridobiti ustrezno izobrazbo, si mnogi omislijo najbolj plačane poklice v Rusiji. Navsezadnje si vsi želijo dobičkonosnega, iskanega in prestižnega poklica.

Ameriška ocena

Zdravniki zasedajo sedem prvih mest na seznamu najprestižnejših in najdonosnejših poklicev v Ameriki. Na primer, anesteziolog v ZDA zasluži v povprečju 290 tisoč dolarjev na leto. Plača kirurga je 260 tisoč dolarjev, ginekologa - 210 tisoč ipd. Tudi direktor trgovine v Ameriki prejme skromnejšo plačo kot medicinska sestra anesteziologa.

Posebnost zdravnika je bila uvrščena na seznam visoko plačanih poklicev v Rusiji. Pri nas je na tretjem mestu po prestižu, vendar se ne šteje za dobičkonosno. Po mnenju sociologov poklic zdravnika zaradi povpraševanja po dobrih specialistih velja za prestižne. Poleg tega spada med pomembne in moralne posebnosti.

VTsIOM podatki

Najbolj plačani poklici v Rusiji so navedeni na naslednji način:

1. sodnik, odvetnik, odvetnik, notar.

2. Vrhunski vodja, direktor.

3. Farmacevt, zdravnik.

4. Bančni uslužbenec.

5. Financiranec, ekonomist.

6. Poslovnež.

7. namestnik ministra, državni uslužbenec.

8. Uslužbenec računalniškega podjetja, programer.

9. Revizor, računovodja.

10. Delavec šova.

Res je treba omeniti, da se najvišje plačani poklici v Rusiji nenehno spreminjajo, saj se spreminja tudi njihova pomembnost. Danes odvetniki niso več specialisti, ki zaslužijo največ. Veliko legalnih delavcev ima zelo nizke plače. Ja, in iskanje zaposlitve na tej specialnosti takoj po diplomi je zelo problematično. Torej morajo dekleta, ki so končala pravno šolo, delati kot tajnice na sodiščih, kjer ni prestiža niti dobička.

Prestižni in najbolj plačani poklici v Rusiji

Katere posebnosti so zajamčene, da bodo prinesle dohodek? Lahko se ugovarjamo z oceno VTsIOM, saj plača ministra ne sme biti nižja od plače odvetnika ali celo direktorja. Največji dohodek pri nas izvira iz poklica "visokega uradnika" in malo je verjetno, da bi si kdo upal trditi s tem.

Na naslednjem mestu lestvice najvišje plačanih poklicev v Rusiji je vodilno mesto na področju zlata, proizvodnje nafte, aluminija, niklja in bakra. Ti poklici so vedno prinašali dober dobiček, in to se bo nadaljevalo, dokler naravnih virov na Zemlji ne bo zmanjkalo. Podjetniki zasedajo tretje častno mesto na seznamu. Četrtič - bankirji in tisti, ki so jim blizu.

Plača bančnega uslužbenca je bila vedno visoka in do danes so razmere ostale enake. Toda zaposlitev vodenja velike organizacije ni tako preprosta. Peto mesto na lestvici pripada poklicem "programer" in strokovnjakom, ki delujejo na področju inovacij. In če verjamete napovedim sociologov, se bo zelo kmalu mogoče zanesti na tehnične posebnosti, katerih donosnost in prestiž se bosta znatno povečala.

Na splošno lahko ugotovimo, da je donosnost poklica seveda pomembna, vendar se je vseeno bolje osredotočiti ne le na ta dejavnik. Všeč bi vam bilo delo in se ujemali z vašimi interesi in značajem. Dejansko se v svetu vse nenehno spreminja in povsem mogoče je, da bo poklic, ki ste ga izbrali zase, postal najbolj donosen in povpraševan.