karierno upravljanje

Opis zaposlitve oskrbnika: pravice in obveznosti

Kazalo:

Opis zaposlitve oskrbnika: pravice in obveznosti

Video: Varstvo osebnih podatkov v nevladnih organizacijah 2024, Maj

Video: Varstvo osebnih podatkov v nevladnih organizacijah 2024, Maj
Anonim

Skrbniki pokličejo delavce, najete za varovanje njihovih zaupnih objektov in zaščito pred različnimi grožnjami. V večini primerov delajo v nočnih izmenah, vendar nekateri objekti zahtevajo 24-urno varnost. Glavna naloga tega zaposlenega je vzdrževati red na ozemlju objekta, preverja tudi celovitost tesnil in ključavnic, preprečuje vdor nepooblaščenih oseb v območje, ki mu je zaupano. Za opravljanje svojih funkcij lahko uporablja vse pravne metode, ki ne nasprotujejo statutu podjetja. Podrobnejše informacije vsebujejo opis delovnega mesta čuvaja v podjetju.

Določbe

Zaposleni, zaposleni na tem delovnem mestu, so delavci. V bistvu je za to delovno mesto dovolj srednje ali osnovno splošno izobraževanje, pa tudi usposabljanja v podjetju. Delodajalci redko zahtevajo delovno dobo. Kar zadeva položaj starejšega čuvaja, mora imeti zaposleni enako izobrazbo kot navadni čuvaji, posebno usposabljanje in delovne izkušnje šest mesecev ali več.

Sprejeti ali odpustiti zaposlenega lahko le njegov neposredni nadrejeni. Na primer, v vrtcu lahko to naredi glava. Položaj osebe, ki jo predloži, je naveden v opisu delovnega mesta vrtca. Predvideva se tudi, da bo upošteval vse njegove podrejene zaposlene, če sploh obstajajo. Če je delavec iz utemeljenega razloga odsoten, se njegove pravne in funkcionalne naloge prenesejo na drugega delavca, ki bo imenovan za zasedeni položaj na uveljavljen način.

Znanje

Opis delovnega mesta čuvaja v podjetju predvideva, da pozna vse določbe podjetja in je preučil navodila za režim prehoda. Poznati mora podpise zaposlenih in drugih ljudi, ki imajo pravico do potrditve vozovnic za obisk območja, zaupanega čuvaju, odstranitev in prinašanje predmetov z njenega ozemlja.

Zaposleni mora vedeti, kako trajne in enkratne preglede gledajo na podjetje. Zaposleni se mora naučiti, kje so meje njegovega zavarovanega območja, vsa navodila in pravila za njegovo varstvo. Poleg tega bi moral imeti seznam vseh številk, vključno z oddelkom za pregon, ki bi ga moral poklicati v primeru odkritja vsiljivcev ali nereda v objektu, ki mu je zaupan.

Funkcije

V opisu dela stražar-stražar je predpostavljeno, da je njegova glavna funkcija preverjanje celovitosti varovanega predmeta, ki mu je zaupan, vključno s ključavnicami, drugimi zaklepnimi napravami, nadzorom prisotnosti tesnil, protipožarne opreme, uporabnostjo alarmnega sistema, komunikacijskih vodov in razsvetljave. To stori zaposleni skupaj z zaposlenim iz uprave ali glavnim čuvajem podjetja.

Če je uslužbenec nenadoma ugotovil napake, vključno z zlomljenimi ključavnicami, vrati, zlomljenimi okni, zlomljenimi tesnili, tesnili in tako naprej, bi moral kršitve prijaviti svojim vodstvom in uradnikom pregona. Če pride do požara, je zaposleni dolžan o tem obvestiti potrebne službe, kolikor je mogoče, samostojno poskušati težavo odpraviti.

Dolžnosti

V opisu delovnega mesta stražarja in stražarja je predvideno, da njegove naloge vključujejo dolžnost na kontrolni točki v podjetju. Zaposlenim v organizaciji in obiskovalcem ter vozilom v obe smeri mora pustiti, potem ko mu predložijo ustrezno dokumentacijo z dovoljenjem za ukrepe, ki jih izvedejo. Poleg tega mora preveriti spremno dokumentacijo z uvoženim ali izvoženim tovorom, odpreti in zapreti vrata pred vozilom.

Druge funkcije

Opis delovnega mesta oskrbnika pomeni, da mora dolžnost sprejeti in predati z ustreznim vpisom v poseben dnevnik. Prav tako vzdržuje čistočo v prehodnem prostoru, pri svojem delu uporablja normativno dokumentacijo, ki se neposredno nanaša na njegovo delo. Izpolnjuje statut podjetja, navodila za varstvo pri delu in varnostna navodila.

Pravice

V opisu delovnega mesta urarja se predvideva, da ima uslužbenec pravico, da sprejme ukrepe, ki mu bodo omogočili preprečevanje kakršnih koli primerov in neskladnosti na delovnem mestu. Poleg tega ima pravico od družbe prejemati vsa socialna jamstva, ki jih določa veljavna zakonodaja. Od šefa lahko zahteva, da mu pomaga pri opravljanju svojih nalog, zahteva, da zanj poskrbi za vse potrebne tehnične pogoje, zaloge in opremo, ki mu omogoča učinkovito opravljanje svojega dela.

Druge pravice

Po opisu dela oskrbnika je upravičen seznaniti se z vso dokumentacijo in odločitvami vodstva, ki neposredno vplivajo na njegovo dejavnost. Lahko zahteva in prejme na pregled vse potrebne dokumente in informacije, ponudi svoje načine za reševanje nastalih težav, povezanih z nedoslednostmi, ki jih je razkril zaradi varnosti predmeta, ki mu je bil zaupan. Tudi zaposleni ima pravico izboljšati svoje znanje.

Odgovornost

Na primer opis delovnega mesta oskrbnika v šoli na primer pomeni, da je odgovoren za nepravočasno opravljanje svojih nalog ali za popolno zavrnitev opravljanja zaupanega dela. Zaposleni je lahko odgovoren, če ne upošteva notranjih pravil podjetja, če krši varnostne varnostne ukrepe, industrijske sanitarne pogoje ali varstvo dela itd.

Zaposleni je odgovoren za razkritje kakršnih koli podatkov o podjetju, za katere veljajo poslovne skrivnosti, za neupoštevanje naročil višjega vodstva in za nezakonito uporabo njegovih dolžnih dolžnosti, tudi za prekoračitev pooblastil in njihovo uporabo v osebne namene.

V opisu delovnega mesta skrbnika DOU lahko zaposleni odgovarja za kršitve delovnega, kazenskega in upravnega zakonika med opravljanjem svojih nalog. Po delovnem zakonu je tudi odgovoren, če so njegova dejanja podjetju povzročila materialno škodo.

Zaključek

Delo kot stražar je precej nevarno, vendar ne zahteva posebnih duševnih in fizičnih stroškov, pa tudi razpoložljivosti posebne izobrazbe. Na trgu delovne sile je veliko prostih mest, tako da lahko kdorkoli dobi takšno delo, ne da bi skrbel za konkurenco.

Pravice in obveznosti iz delovnega mesta oskrbnika se lahko razlikujejo glede na obseg podjetja, kjer je zaposlen, njegovo velikost in pričakovanja poslovodstva glede izpolnjevanja določenih nalog od zaposlenega. Zaposleni bo lahko začel opravljati svoje delo šele po dogovoru o navodilih z nadrejenimi.