karierno upravljanje

Voznik buldožerja: opis delovnega mesta, naloge in odgovornosti

Voznik buldožerja: opis delovnega mesta, naloge in odgovornosti

Video: Avtomatsko posodobite matične plošče in gonilnike MSI Posodobitev | Live Update 6 2024, Maj

Video: Avtomatsko posodobite matične plošče in gonilnike MSI Posodobitev | Live Update 6 2024, Maj
Anonim

Delovno mesto "voznik buldožerja" spada v kategorijo delovnih poklicev. Lahko ga pridobi vsak, ki ima ustrezno srednjo specializirano izobrazbo. Za upravljanje buldožerja delodajalci pogosto zahtevajo, da ima vlagatelj izkušnje s to posebnostjo.

Komu in v kakšnem obsegu je podrejen voznik buldožerja, je predpisano v ustrezni dokumentaciji. In njegovo imenovanje, pa tudi njegova razrešitev, se opravi po ukazu vodje podjetja, na način, ki ga določa zakon.

Voznik buldožerjev mora le imeti posebno znanje in spretnosti. To vključuje poznavanje tehničnih značilnosti, načela delovanja in postopka vgradnje / demontaže priključkov, sposobnost hitrega razumevanja in odpravljanja njegovega vzroka, ko pride do okvare v traktorju. Prepričajte se, da mora voznik razumeti vrste tal in pravila za njihovo polnjenje po plasteh, biti sposoben premikati različne kategorije tal v razvojnih pogojih na različne globine in načrtovati območja v skladu z danimi oznakami.

Poleg tega mora pristojni specialist strogo upoštevati požarno varnost, delovni urnik v tovarni, pa tudi imeti možnost uporabe osebne zaščitne opreme.

Opis delovnega mesta voznika buldožerja vključuje njegove pravice in dolžnosti. Vsebuje predmete in operacije, za katere je odgovoren kot uradnik. Tu je nekaj odlomkov iz tega dokumenta:

  • Dela v posebnih conah (plinovod ali cona pod vplivom električne energije) se izvajajo le z ustrezno odobritvijo, ki zagotavlja varnost v pogojih njihovega izvajanja.
  • Vozniku je ponoči prepovedano delati v neosvetljenih prostorih. Stopnja pokritosti zemeljskih odlagališč, pobočij, ovir itd. naj bo vsaj 15 luksov. Dovoljeno je tudi označevanje teh predmetov z opozorilnimi znaki, ki bi se morali dobro razlikovati v temi.
  • Pred začetkom dela mora voznik buldožerja obleči delovna oblačila, predvidena s standardnimi normativi za to proizvodnjo. Praviloma so to bombažni kombinezoni in gumijasti škornji, ki ustrezajo velikosti. Pred delom se morate prepričati, ali vse orodje deluje in je na zalogi, preverite varnost elektrike in alarmnih sistemov.
  • Buldožerja ne dolivajte in uporabljajte goriv in maziv, dokler se motor popolnoma ne ustavi. In pri polnjenju goriva je strogo prepovedano kaditi in uporabljati vire odprtega plamena.
  • Shranjevanje vnetljivih snovi in ​​sestavkov v kabini je prepovedano.
  • Med delom buldožerja ni dovoljeno biti v polmeru nepooblaščenih oseb in delovnih vozil.
  • Dolžnosti voznika buldožerja vključujejo premikanje tal pri gradnji različnih vrst konstrukcij, izvajanje nujnih popravil in celo delo buldožerja pod vodo.
  • Upravljavec buldožerja na mestu proizvodnje je odgovoren za spoštovanje delovnega načrta, pravočasno izpolnjevanje nalog, ki so mu bile dodeljene, kar je povzročilo kakršno koli škodo in kršitve, ki so se zgodile med njegovim delom.

Zdaj imate informacije o tem, kakšno znanje, pravila in odgovornosti se skrivajo za oglasom, ki navaja, da je potreben voznik buldožerja.