povzetek

Kako sestaviti življenjepis in ga poslati delodajalcu

Kazalo:

Kako sestaviti življenjepis in ga poslati delodajalcu

Video: Kako napisati učinkovit življenjepis? - CV 2024, Maj

Video: Kako napisati učinkovit življenjepis? - CV 2024, Maj
Anonim

Pravilno ustvarjen življenjepis je glavno orodje pri prosilčevih poskusih pritegniti pozornost potencialnega delodajalca. Hkrati je nekaj na videz nepomembnih podrobnosti, ki lahko bistveno vplivajo na hitrost iskanja zaposlitve. Ena takih podrobnosti je prejem delodajalca sestavljenega življenjepisa. Težava je v tem, da lahko nepravilno sestavljena e-pošta preide v neželeno pošto.

Iz tega gradiva se lahko naučite, kako ustvariti in poslati življenjepis, ki bo pritegnil pozornost potencialnega delodajalca.

Pomembne točke in priporočila

Glavne točke, ki jih je treba opozoriti spodaj, so:

  1. Pismenost. Preden pošljete besedilo, ga je vredno večkrat preveriti zaradi različnih vrst napak. Prav tako je vredno poskrbeti, da bo besedilo videti v skladu z uradnim slogom, vendar ne vsebuje stavkov s zapleteno zasnovo. Obenem ni vredno zamašiti življenjepisa z različno strokovno terminologijo. Oseba, ki preverja takšne dokumente, ne more vedno razumeti poklica prosilca.
  2. Razpoložljivost tabel. Ko ustvarjate življenjepis, si morate zapomniti, da branje veliko listov z nenehnim in brez raznolikih besedil hitro utrudi. Poleg tega lahko z besedami, ki se združijo v eno platno, preskočite nekaj pomembnega. Zato bi se morali naučiti delati z različnimi vrstami tabel, da bi strukturirali podatke v svojem življenjepisu. Toda v njih se ne bi smeli vključiti.
  3. Naštevanje prednosti in uspehov. Veliko število zaslug in pozitivnih lastnosti je dobro, vendar jih ne naštejte vseh, lahko povzroči različne sume in prestraši delodajalca. Navedite dve ali tri. Vse druge prednosti se bodo zagotovo pokazale v postopku.

Nadaljnja struktura

Sledi primer, kako naj bi izgledala struktura pravilno ustvarjenega življenjepisa.

Prva stvar, ki je navedena po naslovu življenjepisa, so kontaktni podatki. Tej vključujejo:

  • Priimek.
  • Ime.
  • Mesto, v katerem živite.
  • Telefon.
  • E-naslov

Nato lahko določite želeno plačo. Vendar pa je to mogoče po volji, saj se lahko višina plače dogovarja že na razgovoru.

Naslednji:

  1. Izkušnje. Vredno je navesti vse kraje, kjer ste delali. Prav tako je treba podrobneje obvestiti o zadnjem kraju dela.
  2. Izobraževanje. Tu niso navedeni le podatki o diplomi in praksah. Navesti je treba tudi različne treninge, tečaje in seminarje. Hkrati, če imate bogate izkušnje, je treba izobraževanje napisati krajše.
  3. Delovne veščine. Tukaj je vredno malo pojasniti: hitro se učiti, biti odgovoren itd. - to so značilnosti. So običajni in malo ljudi jih zanima. Najbolj koristno bo, če v programih, ki so potrebni za poklic, navedete raven dela ali raven dela s potrebno opremo.
  4. Razno Ko ustvarjate življenjepis, lahko ta element izpustite, vendar pogosto označuje prisotnost vozniškega dovoljenja itd.
  5. Priporočila Priimki tistih, ki vas priporočajo na želeni položaj

Zdaj veste, kako pravilno napisati življenjepis. Ostaja pa še eno vprašanje: kako ga pravilno poslati, da ne bi zašel v neželeno pošto?

Priprava e-pošte

Za pošiljanje pisem delodajalcem je bolje ustvariti ločen nabiralnik na priljubljenem spletnem mestu.

Pri nastavitvi nabiralnika morate svoje podatke navesti z latiničnimi črkami. To je posledica dejstva, da se lahko zaradi razlike v kodrih v vrstici FROM namesto imena uporablja nabor znakov.

Nastavitev življenjepisa

Kot predmet sporočila v ustreznem polju navedite naslednje: RESUME ali CV, za njimi pa ime položaja.

Če je življenjepis načrtovan za pošiljanje ne v telesu pisma, ampak s priloženo datoteko, je bolje uporabiti formate.TXT,.RTF, saj se virusi lahko prenašajo prek standardnega.DOC.

Zdaj veste, kako ustvariti življenjepis, ki ga bo opazil delodajalec. Vso srečo