povzetek

Vzorec življenjepisa za računovodjo. Kako pravilno napisati življenjepis računovodje

Kazalo:

Vzorec življenjepisa za računovodjo. Kako pravilno napisati življenjepis računovodje

Video: Svetovanje za znanje | Guidance for learning 2024, Julij

Video: Svetovanje za znanje | Guidance for learning 2024, Julij
Anonim

Če iščete delo računovodje, vas najverjetneje zanimajo vprašanja o pripravi pravilnega življenjepisa, da bi povečali možnosti za zaposlitev želene zaposlitve v določenem podjetju.

Uporaba predloge z razlagami za izdelavo življenjepisa o sebi je veliko lažja. Spodaj so razlage, kaj naj napišete v življenjepis računovodje, katere ključne točke poudarite, tako da delodajalec opozori na vašo osebo in vas zanima vaše poklicne sposobnosti.

Pravila za zbiranje kompetentne "samopromocije"

Idealen vzorec življenjepisa za računovodjo lahko naredite po naslednjih nasvetih:

  1. Dokument, ki delodajalca obvešča o poklicni ravni specialista, mora jasno navajati položaj, ki ga vlagatelj želi zasesti. Računovodska stroka ima določeno uvrstitev. Tudi če so vaše izkušnje na področju računovodstva različne, vseeno določite svoje zanimanje za življenjepis. Navedite, kdo ste v resnici - blagajnik, materialni računovodja, ekonomist, davčni specialist … Tako boste delodajalcu olajšali odločitev, v katerem računovodskem oddelku vas bo najbolje identificirati.
  2. Življenjepis naj vsebuje določeno številko želene plače. Na podlagi svojih poklicnih sposobnosti cenite svoje delo, vendar ne pretiravajte. Preden pošljete življenjepis, se morate seznaniti s povprečnimi plačami podjetja, kjer želite opravljati položaj računovodje.

  3. O svojih spretnostih morate pisati v življenjepisu. To velja tudi za znanje tujih jezikov, uporabnih računovodskih programov in sodobnih računovodskih metod. Toda tu ni mogoče pretiravati, saj se pri najemanju preverijo vsa znanja in veščine specialista.
  4. Življenjepis računovodje mora označiti privlačno svežo fotografijo. Pogosto računovodja - obraz podjetja - ne pozabi na to. Fotografija naj odraža poslovno osebo, ne pa počitnic na plaži ali modela na modni pisti.
  5. Življenjepis mora biti jedrnat, jedrnat in čim bolj informativen, sestavljen v poslovnem slogu in pravilno dokumentiran. Zato bodite pozorni na velikost pisave, odstavke in ločnice med razdelki. Ne zapletajte se v okvirje, ilustracije.
  6. Ostre fraze, humor, nespodobni jezik, pogovorno predstavitev informacij so v življenjepisu nesprejemljive.

Kaj mora vedeti računovodja?

Preveč strokovnjakov ne ve, kako pravilno opisati svoje poklicne sposobnosti.

Najprej bi morali navesti veščine glede položaja, ki ga želite zasesti. Na primer, podjetje potrebuje materialnega računovodjo, vi pa blagajnik. Spretnosti blagajne slednje verjetno ne bodo zanimale, vaš življenjepis pa bo v zabojniku. Druga stvar je, če maksimirate svoje sposobnosti. Pokažite, da se z določenim delom lahko brez težav spopadete.

Drugič, nujno je našteti veščine, ki jih ima vsak specialist, ne glede na razvrstitev in vezavo na določene oddelke. Tu je seznam, kaj mora računovodja vedeti in biti sposoben storiti:

  • poznati zakonodajni okvir računovodstva;
  • delo s primarno dokumentacijo - sestavljanje, vodenje evidenc, preverjanje, odpravljanje napak;
  • biti sposoben delati z denarnim merjenjem predmetov, določiti stroške sredstev, materiala, združiti ekonomska dejstva na operativni način;
  • voditi evidenco gospodarske dejavnosti;
  • biti sposoben delati s PC - aplikacijskimi računovodskimi programi;
  • biti sposoben sestaviti referenčno dokumentacijo.

Splošne spretnosti računovodje v življenjepisu bodo dopolnjene s posebnimi izkušnjami strokovnjaka na določenem segmentu računovodstva.

Ključne predstavitve nadaljujte

Kadrovski oddelki podjetij preučujejo življenjepise kandidatov in so pozorni na dobro napisane življenjepise, ki so informativne narave in imajo logično strukturo. Še posebej pomembne so vsebinske točke o strokovnih sposobnostih, osebnih lastnostih in zaslugah specialista.

Strokovna znanja

Vzorec življenjepisa za računovodjo na določenem področju mora vsebovati čim bolj podroben opis izkušenj strokovnjaka v segmentu, v katerem kandidat trdi, da dela na odprti poziciji. Spodaj je vzorec podrobnosti za vsako računovodsko rang.

Osebne vrline

V tem razdelku življenjepisa bi morali delodajalcu pokazati, za kaj ste pripravljeni nameniti svoj delovni čas in ali imate posebne lastnosti značaja za dosego določenih ciljev.

Kakšen mora biti računovodja? Na primer, lahko navedete lastnosti osebnosti, kot so:

  • povečana koncentracija pozornosti in natančnosti;
  • hiter učenec;
  • organizacija in prizadevnost;
  • poštenost in spodobnost;
  • vztrajnost in sposobnost delati z veliko obremenitvijo informacij;
  • odpornost proti stresu in povečana zmogljivost.

Promocije

Za delodajalce je zlasti zanimivo življenjepis strokovnjakov, ki imajo določene nagrade, nagrade, zasluge, kar odraža zanimanje strokovnjaka za karierno rast. Če imate takšne spodbude, ne pozabite, da o njih pišete v svojem življenjepisu.

Kako sestaviti dokument za tiste, ki nimajo delovnih izkušenj

Kaj napisati v vzorčnem življenjepisu za računovodjo z dolgoletnimi izkušnjami, je bolj ali manj jasno. Toda kaj naj napišem mlademu specialistu, ki je pravkar diplomiral na univerzi, da bodo pozorni nanj?

Življenjepis računovodje brez delovnih izkušenj se mora osredotočiti na tisto, kar ste se naučili med študijem računovodstva in na osebne lastnosti.

Življenjepis začetnika mora vsebovati podatke o:

  • katere jezike govorite;
  • v katerih programih veš, kako delati;
  • katere nove teorije ekonomije imate v lasti;
  • Ste sodelovali na študentskih konferencah, seminarjih na temo ekonomije in računovodstva?

Delodajalci cenijo prizadevne, pozorne, lahko usposobljene in odgovorne delavce, zato je te lastnosti zagotovo treba omeniti v vašem prvem življenjepisu.

Povzetek za računovodske ocene. Lastnosti

Vzorec življenjepis za delo računovodje, kot je navedeno zgoraj, odvisno od stopnje je lahko drugačen. Upoštevajte značilnosti:

  1. Če vlagatelja zanima delo glavnega računovodje, naj v odstavku o strokovnih veščinah podrobno opiše vse svoje veščine in našteje vse računovodske oddelke. Podjetja, v katerih so bila vodilna mesta, in njihovo specializacijo je treba posebej določiti. Ne pozabite navesti velikosti letnega prometa slednjih.
  2. Kandidati za delovno mesto računovodja-blagajnik lahko v življenjepisu navedejo ustrezne veščine. Na primer: delo z gotovino, vzdrževanje gotovinskih dokumentov, delo s plačilnimi programi, izkušnje z delovanjem bančnih institucij, vodenje poslovnih zalog, zalog, menjava valut.

  3. Iskalec zaposlitve lahko navede druge poklicne izkušnje. Na primer: plače, bonuse, nadomestila, obračunavanje potnih in bolnišničnih stroškov, obračun davka, davčno poročanje, preverjanje časovnice.
  4. Knjigovodja pisalne mize lahko svoje veščine dopolni z naslednjimi postavkami: poznavanje zakonodaje v zvezi z nakupom in prodajo blaga in materiala, premičnega in nepremičnega premoženja, vodenje evidenc o prodaji blaga in materiala in zalog, organizacija delovnega toka, obračunavanje prihodkov, odpisov blaga in materiala, blaga, zalog.
  5. Računovodja za primarno dokumentacijo lahko v življenjepisu navede naslednje spretnosti: pomoč pri vzdrževanju računovodskih področij glavnega računovodje, izpolnjevanje, preverjanje, obračunavanje primarne dokumentacije, prenos denarja prek elektronskih plačilnih sistemov, spremljanje izvrševanja pogodbenih dokumentov.

Potrebujete priporočila?

Če vzorec življenjepisa za računovodjo vsebuje priporočila iz prejšnjih krajev študija ali dela, to poveča možnosti za zaposlitev želenega dela. V življenjepisu morajo biti posebej navedeni osebe, ki lahko priporočijo strokovnjaku s pozitivne strani, pa tudi njihove kontaktne številke.

Zaključek

Zgornja pojasnila vam bodo pomagala izpolniti standardni obrazec za nadaljevanje računovodje, ki je sestavljen iz naslednjih vsebinskih točk:

  • ime življenjepisa z navedbo posebnega položaja;
  • osebni podatki (datum rojstva, kraj bivanja, stiki);
  • izobraževanje;
  • cilj;
  • poklicne veščine (posebnosti glede na rang);
  • osebne vrline;
  • spodbujanje;
  • velikost želene plače;
  • priporočila.

Upamo, da vam bodo zgornja priporočila pomagala pri sestavljanju življenjepisa in kmalu boste iskani specialist v podjetju, v katerem želite delati.