karierno upravljanje

Pregledi zaposlenih v mobilnem elementu

Kazalo:

Pregledi zaposlenih v mobilnem elementu

Video: Posnetek webinarja: Dinamično planiranje zaposlenih v novi normalnosti 2024, Julij

Video: Posnetek webinarja: Dinamično planiranje zaposlenih v novi normalnosti 2024, Julij
Anonim

Danes bomo izvedeli, kaj dobijo povratne informacije od zaposlenih v "Mobilnem elementu". Ta organizacija je pred kratkim objavila veliko novih objav o zaposlovanju. Ne more biti tako, kajne? Še vedno mora biti nekaj razlogov za ta pojav. Preden se obrnete na to podjetje v iskanju nadaljnjega sodelovanja, boste morali preučiti mnenja njegovih zaposlenih. Mogoče bi se morali izogibati tej ustanovi?

Kaj počne

Preden preučite ocene zaposlenih v "Mobilnem elementu", morate na splošno razumeti, kaj ta organizacija počne. Mogoče vam prosta delovna mesta ne bodo ustrezala, tako kot dejavnosti podjetja.

"Mobilni element" ni nič drugega kot trgovina za mobilne komunikacije in tehnologijo. Tu lahko kupite SIM kartice različnih operaterjev, pa tudi mobilne telefone in dodatno opremo zanje. Na splošno je to podjetje najpogostejši salon mobilnih telefonov, na katerega se lahko obrnete po pomoč. Toda kaj si zaposleni mislijo o njegovih dejavnostih? Naj pridem sem?

Službe

Naslednja točka, ki jo je treba upoštevati med zaposlitvijo, so objavljena prosta delovna mesta. Stvar je v tem, da zanje povratne informacije zaposlenih "Mobile Element" postanejo še bolj ali manj pozitivne. Podjetja običajno zahtevajo blagajne in vodje prodaje. Ta prosta delovna mesta sama po sebi ne pomenijo posebnih nalog in nalog.

Na splošno je glede predlaganih delovnih mest za zaposlitev Mobile Element popolnoma enak kot njegovi konkurenti. Razen če njihovi oglasi izgledajo bolj privlačno. Navsezadnje naše današnje podjetje na vse načine poskuša pritegniti prosilce. Kako poteka zaposlovanje? Kakšno delo v resnici dobiva Mobile Element?

Prvo srečanje

Vse se začne z intervjujem. Že na tej stopnji vsaka želja, da bi postali del določenega podjetja, pogosto izgine. Toda v primeru "Mobilnega elementa" je vse bolj ali manj normalno. Stvar je v tem, da bodo že med prvimi pogovori po mnenju večine zaposlenih korporacije vodili dialog v prijaznem vzdušju.

Za razgovor v sedežu podjetja, ki se nahaja v vašem mestu, boste morali prinesti življenjepis. Če je iz nekega razloga odsoten, ni pomembno. Mnenja zaposlenih o podjetju Mobile Element pogosto poudarjajo dejstvo, da je celo študent pripravljen najti službo. Torej, morda nimate nobene visokošolske izobrazbe in nadaljujete.

Med pogovorom boste morali izpolniti obrazec za zaposlitev. To je povsem običajen proces zaposlovanja. Ni se treba bati, od vas ne bo potrebnih posebnih znanj. Torej, lahko rečete, po intervjuju se boste zagotovo želeli pridružiti "Mobilnemu elementu". Ampak ali je vredno?

Usposabljanje in izkušnje

Pregledi zaposlenih v GC "Mobile Element" niso tako sijoči in spodbudni začnejo prejemati takoj, ko je potencialni zaposleni najet. Zakaj se zgodi?

Na primer, kriv je staž in usposabljanje. Ti dogodki trajajo približno 10 dni od osebe. Seveda niso plačani. Prvo polovico dneva, ko sedite na treningu, drugo preživite v praksi. In tako vseh 10 dni. Domov ni mogoče priti pred polnočjo, ker staž traja do 23:00. Dolgo, kajne?

Poleg tega vas med tem postopkom ne bodo naučili ničesar novega. Samo povejte in pokažite, kateri izdelek in kako prodati. V primerih, ko ste že delali kot poslovodja v salonu mobilnih telefonov, bi lahko ta korak preskočili. Toda po pravilih podjetja tega ni mogoče storiti. Izkazalo se je, da že porabite približno tretjino meseca v postopku, ki je za vas neuporaben. In tovrstni dogodek razlaga kritike zaposlenih v "Mobilnem elementu" negativne narave. Vendar pa se študentu te vrste, ki začenja kariero, še vedno zdi koristno študirati.

Urnik

Urnik dela je na splošno ločena tema, zaradi česar prijavitelji zelo pogosto zamerijo. In ocene "Mobile Element" zaposlenih (Sankt Peterburg in druga mesta) v tem smislu niso posebej dober.

Zakaj se to dogaja? Morda nekdo, ki je že poskušal najti službo v salonu za mobilne telefone, ve, da se bo sprva pogovarjal o fleksibilnem in priročnem urniku dela. V "Mobilnem elementu" lahko izberete možnosti 2/2, 5/2, 3/2 ali celo izmensko delo, krajši delovni čas. Načeloma so to zelo dobre alternative. Delovni dan bo vsak po 8 ur. Tako bo zapisano v pogodbi.

Toda v praksi so stvari nekoliko drugačne. Na primer, pregledi zaposlenih v podjetju Mobile Element pogosto poudarjajo dejstvo, da se izbrani delovni urnik nenehno krši. Še posebej, če ste novi v podjetju. Delovni dan bo 12-14 ur, ne da bi plačali nadure, in tudi klic, da vas nadomestite, se bo najverjetneje začel vsak dan. Ni stabilnosti in izpolnjevanja pogojev, določenih v pogodbi. To je dober argument za zavrnitev sodelovanja s podjetjem.

Socialna jamstva

Po mnenju številnih zaposlenih v podjetju Mobile Element v tej korporaciji ne obstajajo socialne garancije. Na začetku vam bodo obljubili. Šele v praksi se bo vse izkazalo približno enako kot z urnikom dela. Pogoji pogodbe se nenehno kršijo.

Na primer, odmora za kosilo ni. Uradno imate pravico, da eno uro porabite za obrok, dogovorite se le s svojo ekipo, ki se bo medsebojno nadomestila in kdaj. Res je, če oblasti opazijo vašo odsotnost, boste dobili opomin. Na delovnem mestu je to seveda prepovedano. Največ je skodelica kave ali čaja, ki bo skrita nekje pod blagajno v trgovini.

Počitnice in plačane počitnice so za mobilni element na splošno nekaj neverjetnega. Zaposleni zagotavljajo: ne boste dosegli ne enega ne drugega. Največ, kar vam sije, je prost dan na lastne stroške. Če ste lahko dopit zaslišali, ne boste prejeli nobenega plačila. Vse boste plačali iz svojega žepa. Bolnišnica je plačevala mizerno in celo z velikimi zamudami. Včasih je celo lažje, če si za izboljšanje zdravja vzamete svoj odmor.

Če ste dekle, ki namerava kmalu ustanoviti družino, pozabite na delo v Mobile Elementu. Za vas, po mnenju mnogih zaposlenih, je v tem primeru le izguba časa. Podjetje ne plačuje materinstva in celo "mladi" jemljejo z veliko zadržki. Če se izkaže, da je ženska noseča, bo vodstvo zagotovo našlo način, kako jo v nasprotju z zakonom »odriniti« z delovnega mesta. Tu je ta "mobilni element". Čeprav podobne dogodke opazimo ne le pri določenem delodajalcu.

Plače

Ocene zaposlenih "Mobile Element" (Moskva ali drugo mesto - ni pomembno) imajo najslabše plače. Na začetku vam bodo obljubili "beli" zaslužek in celo zelo dober. Vodja prodaje v podjetju prejme približno 15-20 tisoč rubljev. Mamljivo, kajne? K temu znesku lahko dodate različne bonuse in odstotke prodaje. Seveda lahko vse to pritegne nove organizacije v organizacijo.

Šele po zaposlitvi bo postalo jasno, da je po vaših dokumentih vaša plača od 8.000 do 10.000 rubljev, torej da je to znotraj življenjskih stroškov v vaši regiji. Že prevara, kje je obljubljenih 15-20 tisoč? Izkaže se, da se vam ni treba več zanašati na običajni zaslužek.

Na premije in odstotke prodaje lahko pozabite. Tega se ne prištejejo ali se odštejejo za različne kršitve in preglede pod krinko glob. Številni zaposleni priznavajo: zaslužite z razdeljevanjem najpogostejših letakov na ulici pod krinko promotorjev in celo več kot v "Mobilnem elementu".

Kazni

Morda ne smete pozabiti, da ima vsako podjetje svojo "palico" za vzdrževanje reda na delovnem mestu. Pregledi zaposlenih v podjetju Mobile Element poudarjajo, da so v tem podjetju kazni in denarne kazni.

Mimogrede, za kaj se vam bodo naložili, je mogoče le ugibati. Uprava jih razporeja, tako rekoč, glede na njihovo razpoloženje. Ali zamujate? V redu. Imeti kosilo? Ni dovoljeno, v redu. Ne greš ven v službo? Kazen. Na splošno velja, da je večina zaposlenih, ki se zaposlijo v Mobile Elementu, pripravljena na dejstvo, da je približno 60% vašega zaslužka zagotovljeno za plačilo "dolgov" podjetju. Vodstvo bo našlo kaj očitati. Kot vidite, je Mobile Element daleč od najboljšega delodajalca. Že je bil na črnem seznamu v Sankt Peterburgu in Moskvi. Mogoče je tudi v vašem mestu tam?