karierno upravljanje

Zbogom besede kolegi ob odpustu v prozi in poeziji

Kazalo:

Zbogom besede kolegi ob odpustu v prozi in poeziji
Anonim

Vsi ljudje so morali vsaj enkrat v življenju prenehati s službo. Ni vedno zapuščanje delovnega mesta negativno. Pogosto ljudje preprosto nekaj spremenijo v svojem življenju in odidejo brez kakršnih koli konfliktov, saj so s kolegi in vodji v zelo dobrih, dobrih odnosih.

Seveda nihče noče oditi kar tako, tiho. Običajno ljudje želijo povedati nekaj posebnega in nepozabnega. In v primeru, da odpuščanje spremlja stranka, postane potreba po spregovoru nuja.

O čem govoriti?

Kakšne bi morale biti poslovilne besede kolegov ob odhodu? O čem govoriti? Taka vprašanja zadevajo vse: tiste, ki odhajajo in tiste, ki ostanejo. Oprostitev s sodelavci sicer ni praznični govor, po drugi strani pa ni razlog, da se prelivajo solze ali kako drugače izkazujejo žalost.

V govoru je treba omeniti delovni čas, preživet skupaj, težave, ki so bile razrešene, ali dosežene rezultate. Seveda morate zahvaliti sodelavcem in poudariti pomen, pomen dela z njimi.

Zahvaliti se voditeljem ali ne, ni enostavno vprašanje. Seveda, če je šef povabljen na večer ali je prisoten pri odhodu z delovnega mesta, vadbenih taborov, potem bi se morale posloviti besede s kolegi ob odpustu. Vendar ni treba predolgo govoriti o "modrem vodstvu" ali preveč laskati. Če šefa ni, potem se lahko popolnoma omejite na par stavkov ali voditelja ne omenjate posebej. Ta odtenek je individualen in je popolnoma odvisen od obstoječih odnosov v timu.

Kateri žanr izbrati?

Pozdravne besede kolegov ob odpustu z dela se lahko izrečejo v katerem koli od obstoječih žanrov. Najpomembnejša stvar govora je njegova razumljivost in odziv publike. Se pravi, žanr mora biti izbran v skladu s tem, kar je v ekipi sprejeto. Na primer, če govorimo o ženski skupini, potem nesramni črni humor in lahkomiselnost nista povsem primerni. Nežne lirične poetične vrstice komajda ustrezajo moškim.

Vsak delovni kolektiv ima svoje šale, šale in stabilne fraze, ki so se razvile v okviru medsebojne komunikacije. Pri pripravi poslovilnega govora naj bodo vodniki, ne glede na žanr, ki je bil zanj izbran.

Tosti se najbolj uspešno slišijo na zabavah, v katerih se kolegi izrečejo poslovilne besede. Ob odpuščanju z dela po lastnih besedah ​​je povsem mogoče izraziti hvaležnost ekipi, če stranke ni pričakovati. To je, če zaposleni preprosto zbira svoje stvari in se poslovi od svojih sodelavcev neposredno na delovnem mestu.

Kaj v verzih povedati najbolj odpovednim?

Če se poslovite od kolegov s pesniškim govorom, je pomembno, da ne pretiravajte s sentimentalnostjo in da ne govorite predolgo. Poleg tega morate razumeti, da se poslovilne besede s kolegi ob odpustu izgovarjajo le v zvezi s skupnim delom, medsebojno osebno komunikacijo, prijateljstvom, sprememba delovnega mesta se ne izkaže.

Primer govora v verzih:

Delo je drugi dom

In za nekoga - glavno.

In ekipa je vedno družina, Zdaj je ekipa brez mene.

Rad bi se poslovil od tebe

Da smo tukaj vsi prijatelji.

In naj več ne vstopim v stavbo, Računaj name.

Hvala za tvojo podporo

Za razumevanje in takt;

Za vašo zadržanost in vztrajnost

Oprosti, če je kaj narobe.

Želim se zahvaliti posebno, In poudarite s svojo črto

(ime šefa). Za vašo modrost

Navodila, hvaležna sem, dragi.

Toda ločitev je le izgovor

Za novo življenje odprite vrata.

Praznujmo

Smejte se in šalite.

Seveda je trajanje govora posamično vprašanje. Vendar obstaja določen vzorec: manj kolegic vidiš, dlje in več se lahko pogovarjaš.

Kaj v verzih povedati nekomu, ki zapusti ekipo?

Pozdravne besede sodelavcu ob odpustu izrečejo tisti, ki ostanejo v službi. Pri takšnem govoru je pomembno, da se ne zanesete in da se ne dolgočasite. Praviloma je polna besed in želja. Govor bi morali vnaprej prebrati na glas, da bi razumeli, ali je v njem veliko znakov o tem, kaj mora oseba, ki se odpove, in kakšne lastnosti pokazati na novem mestu.

Primer govora v verzih:

… (ime odhaja), danes nas zapuščate.

Malo žal, da je.

Toda v življenju nikoli ne veš

Kje bo bolje in kdaj.

Želimo vam uspeh

Veliko denarja in seveda

Manj skrbi.

Nastavite se na novem mestu, Hitro spoznajte vse.

In v dobrem stanju

Vodstvo in sodelavci.

In ne pozabite nas (ime osebe, ki odhaja), Pojdi še malo čaja.

In če gre kaj narobe, Vsi tukaj vas bomo veseli.

Pozdravne besede se lahko izrečejo v imenu celotne ekipe in v mojem imenu. Ta trenutek je popolnoma odvisen od tega, koliko upokojenih kolegov in v kakšnih ljudeh ima odnos z njimi.

Kaj reči v prozi najbolj odpovednim?

Poslovne besede sodelavcem ob odpustu od dela v prozi se pogosto zdijo bolj primerne kot recitacija verzov. Glavne nianse, ki se jih mora dotakniti prozni govor, se ne razlikujejo od besed, ki jih govorijo v drugih zvrsteh. Se pravi, da bo povsem primerno izraziti hvaležnost in zahvalo sodelavcem, poudariti, da se razmerje ne konča z odpuščanjem, in povedati nekaj besed o vodstvu.

Primer proznega govora v "hollywoodskem slogu":

Spoštovani kolegi! Ob ločitvi naj bi nekaj povedali in ta govor bi moral biti poseben. Vendar bi rad povedal veliko in se bo vleklo, a vsi me ne bi radi predolgo poslušali, kajne? Zato bom kratek. Želim se zahvaliti vsem skupaj in vsakemu posebej za podporo in razumevanje, ki sta nenehno kraljevala v naši ekipi. Vsem želim, da dosežejo svoje cilje in seveda stabilnost. Če zapustim sem, vas ne zapustim. To je pomembno, ostajamo, če ne tesni prijatelji, pa zagotovo dobri prijatelji. Prav tako bi rad izrazil svojo hvaležnost (ime šefa) za nenehno razumevanje, zvestobo in trdnost, ki so se pokazali, ko je bilo to potrebno. Želim vam povedati vse "zbogom", ne "zbogom."

Kaj reči v prozi nekomu, ki zapusti ekipo?

Viditi je vedno težje kot oditi. Seveda to odraža poslovilne besede kolega ob odpustu. Proza pogosto govori dolge in mučne govore, temu se moramo seveda izogniti. Vendar tudi prekratka beseda o odhodu ekipi, ki odhaja, tudi ni povsem ustrezna. Govor naj bo dinamičen in pozitiven, izraža človekovo odobravanje in podporo.

Primer govora:

Draga naša (ime odhod). Seveda je škoda, da odhajate - to je izguba za vse nas. Toda za vas je to korak naprej. In to je pomembno. Toda, ko napredujete v poklicu in karieri, nikoli ne pozabite, kje ste pridobili izkušnje, znanje in seveda tovariše. Ne pozabite, da se lahko vedno zanesete na nas in če se vam kaj ne bo izšlo, se vrnite.

Kaj reči za mizo na zabavi?

Pozdravne besede sodelavcem, ko odpuščate delo s humorjem in šalami, so najbolj primerne na zabavah, ki se organizirajo za selitev v drug kraj.

Primer govora z zdravico:

Dragi naši, zlati (ime osebe, ki odhaja)! Se vsi spominjajo zgodbe o gosi, ki odlaga zlata jajca? (Pripombe ljudi, ki so sedeli za mizo in popravljajo govorca) Kaj? Je bil to piščanec? To bistveno spremeni vsebino mojega govora. Želim si, da vam (ime osebe, ki odide), ne postanete tisti piščanec, ki odlaga zlata jajca drugim, sama pa ničesar ne dobi in se nikamor ne premakne. Za novo službo (ime osebe, ki odhaja)!

V nazdravih ali samo nagovorih na poslovilnih zabavah je vsak humor, ki je občinstvu blizu in razumljiv. Seveda šale ne smejo biti žaljive ali dvoumne.