zaposlovanje

Delo kot varilec v tujini: pogoji, zahteve, dokumenti

Kazalo:

Delo kot varilec v tujini: pogoji, zahteve, dokumenti

Video: Novice med vodami, 14. januar 2021 2024, Maj

Video: Novice med vodami, 14. januar 2021 2024, Maj
Anonim

Delo kot varilec v tujini je za mnoge privlačen poklic, s pomočjo katerega lahko v udobnih razmerah zaslužite pravi denar. Poleg tega bo mogoče bistveno izboljšati svoje znanje, okrepiti znanje tujih jezikov. V tem članku vam bomo povedali, kateri pogoji in zahteve veljajo za delavce iz Rusije na tem položaju, katere dokumente bo treba izdati.

Iskanje zaposlitve

Delo kot varilec v tujini je resnična priložnost za ruske državljane, da se uveljavijo kot visoko strokovni specialist, prejemajo dobro plačo in naredijo vredno kariero. Glavna stvar je legalizacija na delovnem vizumu. Vse druge možnosti v večini tujih držav, zlasti evropskih, so izključene. V tem primeru boste morda deportirani in prepovedani, da bi se v državi pojavljali dlje časa.

Obstaja več klasičnih možnosti za iskanje zaposlitve v tujini kot varilec. Vredno je uporabiti enega od njih. Lahko spremljate ponudbe, ki se pojavljajo na internetu, ali poiščete pomoč pri specializirani agenciji, ki najame strokovnjake za njihovo nadaljnje pošiljanje v tujino.

Morate razumeti, da imajo Rusi v iskanju prostih delovnih mest za varilca za delo varilca v tujini možnost, da preučijo posebne možnosti zaposlitve, tako da izberejo kraj ali mesto, v katerem bi radi ostali.

Prepričajte se, da vaš oglas vsebuje besedi "mednarodno" ali "večkulturno". To pomeni, da se podjetje strinja, da bo sodelovalo s tujci in ima podobno možnost zaposlitve.

Seveda lahko sami poiščete zaposlitev varilca v tujini, ne da bi se prej dogovorili za intervjuje v internetu in se ne obrnili na specializirano agencijo. Toda ta možnost bo stala predrago. Poleg tega je lahko njegova produktivnost nizka.

Delo v Evropi

Mnogi, ki se odločijo za odpravo zaposlitve kot izmenjevalca za polavtomatsko napravo v tujini, se mnogi odločijo za Nemčijo. V tej državi je to precej pogosta posebnost, poleg tega je veliko velikih podjetij pripravljenih sodelovati s tujimi delavci, tudi iz Rusije.

V tem članku bomo na primeru te države povedali o značilnostih zaposlovanja v tujini. Poleg tega ima večina drugih držav podobne pogoje.

Značilnosti zaposlitve

Če iščete zaposlitev v Nemčiji, morate vedeti, da nemška podjetja pri izbiri kandidata posvečajo pozornost predvsem strokovnjakom iz držav Evropske unije. Šele takrat lahko dajo prednost prebivalcem vzhodnoevropskih držav.

Še več, zadnja leta najti zaposlitev v Nemčiji ni tako enostavno, saj brezposelnost narašča. Tako Nemci sami pogosto dobijo delovna mesta, ki jih pred leti še niso smatrali za prednostne možnosti zaposlitve. Vse to vodi v dejstvo, da je tujcem težje najti službo zase. Vendar ne obupajte, pravi profesionalec bo vedno lahko našel mesto zase, ne glede na svoje državljanstvo.

Ko se naseljujete v majhnih podjetjih in podjetjih, morate razumeti, da jim ne bodo mogli zagotoviti enakih pogojev kot velike skrbi. Zato se bo treba sprva v takšnih razmerah zanašati na nižjo plačo. Čeprav se plača ne odraža vedno.

Na dohodek vpliva kraj, kjer je delavnica ali tovarna, v kateri se prijavljate za delovno mesto. V majhnih mestih je velikokrat manj možnosti, da vam plačajo spodobno plačo kot v velikih mestih.

Bonusi in znanje jezika

Omeniti velja, da nekatera nemška podjetja zaposlenim zagotavljajo dodatne pakete v obliki počitnic, dodatkov, dodatkov in celo socialne varnosti.

Obenem bo delo v tujini zahtevalo poglobljeno znanje tujega jezika, saj je treba vsaki dve leti posodabljati posebno licenco. Bodite pripravljeni na dejstvo, da bo brez znanja jezika zaposlitev preprosto nerealno. Če specialist po prejemu diplome v šestih mesecih ne najde dela, mu licenca odvzame.

Na področju varjenja v Nemčiji obstaja veliko tečajev za stalno izobraževanje. Po potrebi se lahko izučite iz poklica v skladu s standardi DVS. To so zahteve nemške zveze za varjenje in z njimi povezane tehnologije za obločno, plinsko, polavtomatsko varjenje.

Dokumenti

Za delo varilca v tujini boste potrebovali naslednje dokumente:

  • potrdilo o znanju tujih jezikov na ravni B1 ali B2;
  • življenjepis, ki bo razložil, zakaj želite delati varilca, in razloge, zakaj se vam zdi vredno tega dela;
  • fotografije;
  • avtobiografija;
  • kopije strokovnih in izobraževalnih diplom, ki jih je treba prevesti v jezik države, v kateri nameravate delati.

Brez zgornjih dokumentov zaposlitev v tuji državi ne bo mogoča. Poleg izvirnih dokumentov morate imeti tudi njihove elektronske kopije v pdf formatu. V drugi obliki ne bodo upoštevani.

Zahteve

Vsi, ki bodo v Nemčiji in večini drugih evropskih držav zaposlili varilca, morajo izpolnjevati nekatere zahteve:

  1. Prisotnost osnovnega strokovnega izobraževanja z ustrezno diplomo.
  2. Starost za delo varilca v tujini ne presega 55 let.
  3. Izkušnje s specialnosti vsaj tri leta.
  4. Sposobnost branja risb in nalog.
  5. Prisotnost kovinskih veščin od 10 do 40 mm (nerjavno jeklo, železne kovine, aluminij).
  6. Poznavanje metode varjenja s polavtomatsko napravo, sposobnost rokovanja z argonsko obločnim varilnim strojem.
  7. Prisotnost pozitivnih pregledov in priporočil s prejšnjega kraja dela.
  8. Poznavanje vseh vrst šivov - rit, vogal, rit, prekrivanje.
  9. Imejte dobro telesno zdravje. Velik pomen pripisujejo higieni pri delu in odsotnosti slabih navad.
  10. Nekateri delodajalci zahtevajo vozniško dovoljenje, vendar to ni pogoj.

V zadnjem času specializacije varilcev, povezanih z delom na difuzijskih napravah, veljajo za najbolj priljubljene v tujini, potrebna je možnost ročnega termitnega varjenja, iščejo strokovnjake za plinsko varjenje, delavce na postajah s katodnimi žarki.

Kvalifikacijski odtenki

Zahteve glede kvalifikacije za varilca se lahko razlikujejo glede na to, za katero posebno specializacijo se prijavljate. Na primer, kandidat za varjenje s stiskalnico mora vedeti, kako upravljati z opremo, ter biti sposoben razumeti simbole šivov na risbah, pripraviti kovinske konstrukcije za začetek difuzije in razlikovati elektrode.

Od delavcev katodnih postaj se zahteva:

  • krmariti v funkcijah vklopa / izklopa opreme v nujnih primerih v nujnih primerih;
  • temeljito poznavanje načel delovanja postaje in varilne opreme na njej;
  • dosledno upoštevanje varnostnih zahtev;
  • sposobnost razlikovanja sklepov in šivov;
  • razumevanje, kaj storiti z elektromagnetnimi lečami.

Difuzno varjenje zahteva le poznavanje značilnosti raznolikosti nadzora šivov in opreme ter tehničnih značilnosti elementov, ki jih varimo.

Strokovnjaki, ki se ukvarjajo s termitskim varjenjem, bi morali imeti popolno opremo, znati pripraviti specializirane mešanice in tudi znati pravilno položiti in spakirati zmes.

Če želite delovati kot plinski varilec, je pomembno razumeti običajne znake spojev, poznati izjeme vseh vrst plinskih varilcev, varno in pravilno dovajati plin in zrak, razumeti, kakšen je dovoljeni tlak.

Delovni pogoji

Če nameravate v Nemčiji zaposliti varilca, morate razumeti, kakšni pogoji vas čakajo. Gostujoči strokovnjaki delajo pet ali šest dni v tednu 8-12 ur.

Podjetje svojemu zaposlenemu zagotavlja prostor za življenje, vendar skoraj vedno na račun zaposlenega. Stroški najemnega stanovanja se odštejejo od plače. Ta znesek praviloma ne presega 350 evrov mesečno.

Delodajalec zagotavlja delovna oblačila in čevlje. Hrana ni zagotovljena, kupiti jo morate za svoj denar.

Raven zaslužka

Plača varilca v tujini je odvisna od stopnje na uro. Praviloma znaša od 9 do 15 evrov.

Vsi socialni prispevki in davki se odštejejo samodejno, odvisno od posameznega razreda plačnikov. Posledično znaša višina plače po vseh odbitkih prispevkov od 1.500 do 2.300 evrov, torej od 112,5 do 172,5 tisoč rubljev na mesec. Obenem delavci, ki so specializirani za varjenje železnih kovin, prejmejo manj kot tisti, ki so povezani z aluminijem ali nerjavnim jeklom.

Seveda je taka plača veliko višja od plač, na katere lahko varčevalci računajo v Rusiji. Tako mnogi prepoznajo, da je igra vredna svečke, narediti vse, da bi dobili zaposlitev v tujini.

Koristni nasveti

Izkušenim varilcem, ki so že uspeli najti delo v tujini, svetujemo, da obvladajo čim več veščin na svojem področju, če želite dobiti dobičkonosno in udobno mesto. Privarčevalcem je priporočljivo obvladati varjenje MIG-MAG 135, 111, 136, 141 na enako visoki ravni. Pomembno je, da lahko delate ne samo z železnimi, temveč tudi z barvnimi kovinami. Posebej cenimo ravnanje z inertnim plinom.

Velik plus pri vašem življenjepisu bo sposobnost dela s polavtomatskim varjenjem, naučiti se morate tudi, kako kuhati volframovo elektrodo v argonu, ki se hkrati ne stopi. Če izpolnjujete visoke strokovne zahteve, lahko najdete delo tudi v težkih gospodarskih razmerah, saj so vedno potrebni specialisti izven razreda.