zaposlovanje

Katere značilnosti stroke predlaga delo ekonomista v Moskvi?

Kazalo:

Katere značilnosti stroke predlaga delo ekonomista v Moskvi?
Anonim

Strokovnjaki s področja ekonomije so ves čas povpraševani, saj je njihovo delo usmerjeno v izboljšanje učinkovitosti organizacije. Značilnost tega področja je njegova univerzalna narava - strokovnjaki lahko najdejo delo na najrazličnejših področjih.

Kdo je ekonomist?

Ekonomist - strokovnjak za področje gospodarskih odnosov, ki koordinira dejavnosti podjetja. Naloga ekonomista je določiti prednostna področja za razvoj podjetja z izračunom številnih kazalcev in razmerij. Strokovnjaki opravijo večvarstveno celovito analizo pridobljenih podatkov, na podlagi katere se pripravi strokovno mnenje.

Ključne lastnosti analitika

Delo ekonomista predvideva opravljanje nalog, med katerimi se razlikujejo:

1. Zbiranje, preverjanje in temeljita analiza informacij.

2. Načrtovanje in optimizacija gospodarske dejavnosti podjetja, vključno s finančnimi stroški, uporabljenimi viri in osebjem.

3. Sestava poslovnih načrtov in njihova podpora.

4. Izračun stroškov blaga.

5. Izvajanje tržnih in ekonomskih raziskav, proučevanje razmer na trgu.

6. Spremljanje finančnih in gospodarskih dejavnosti organizacije, vključno z izvrševanjem proračuna.

Najti ekonomistično zaposlitev v prestolnici ni težko, saj je ta poklic eden najbolj iskanih. Povprečni dohodek novinca specialista znaša 20–35 tisoč rubljev, izkušenega specialista s ključnimi znanji, od 40 tisoč rubljev. Velika ponudba na trgu osebja in možnost delodajalca, da med številnimi kandidati izbere vrednega zaposlenega, ustvarja visoko konkurenco med iskalci zaposlitve.

Zahteve za ekonomske strokovnjake

Delo kot ekonomist v Moskvi ima posebne zahteve do specialistov. Poleg specializiranega ekonomskega izobraževanja in razpoložljivosti potrebnega znanja se od prosilca lahko zahteva, da:

  • Znanje poslovne angleščine je popolno, saj veliko velikih podjetij sodeluje s tujimi partnerji ali odpira predstavništva v tujini.
  • Posedovanje osebnega računalnika na ravni naprednih uporabnikov, v mnogih organizacijah se strokovnjaka spodbuja k dodatnemu izobraževanju in programiranju. Ta trend je razložen z globalnim uvajanjem IT-tehnologij v upravljanje gospodarskih procesov podjetij v Rusiji.
  • Delo ekonomista v nekaterih podjetjih je ponujeno diplomantom univerz fizičnega in matematičnega profila, saj dejavnost analitika pomeni prisotnost logike in analitične miselnosti.
  • Osebne lastnosti: družabnost, poštenost, organiziranost, pobuda, odgovornost, ponekod ustvarjalnost. Precej intenziven življenjski ritem v prestolnici narekuje njegove pogoje, najpomembnejšim lastnostim pa so dodane naštete lastnosti - odpornost na stres, sposobnost ostati miren in samozavesten v vsaki situaciji.

Bistvena zahteva so zadostne delovne izkušnje - od 1 do 3 let, zato je primerno začeti kariero v majhnih organizacijah, kjer je ekonomist odgovoren za vse procese, ki se odvijajo.

Kje lahko dela ekonomist?

Kljub visoki ravni konkurence bo delo ekonomista vedno povpraševano, saj poslovne analitike potrebujejo vladne agencije, raziskovalni inštituti in brez izjeme vse komercialne organizacije, vključno z malimi podjetji, finančnimi organizacijami - bankami, socialnimi skladi, davčnimi storitvami, zavarovalništvom in lizing družb.