povzetek

Slabosti v življenjepisu - kako jih pravilno predstaviti delodajalcu

Slabosti v življenjepisu - kako jih pravilno predstaviti delodajalcu

Video: Kako do prve ali nove službe: napake, ki se jim moraš izogniti 2024, Julij

Video: Kako do prve ali nove službe: napake, ki se jim moraš izogniti 2024, Julij
Anonim

Pri pisanju opravila je zelo pomembno, da pravilno ustvarite življenjepis. Konec koncev, prva faza presejanja kandidatov za to delovno mesto sledi. To pomeni, da mora vlagatelj najprej sodelovati s kadrovskim strokovnjakom, da se lahko kvalificira za prvi razgovor.

Povzetek naj bo dovolj kratek, največ 1-2 strani. V tej obliki je treba poskušati umestiti ne le podatke o prejetih poklicnih spretnostih in izobraževanju, temveč tudi na kratko orisati osebne lastnosti prosilca. Ko navedete osebne podatke, pretehtajte vsako besedno zvezo, ker to razkriva vaše slabosti v življenjepisu. Če se na primer bojite, da bi vas lahko zavrnili zaradi starostne kategorije, najprej navedite poklicne spretnosti in delovne izkušnje ter na koncu napišite datum rojstva. Zakonski status in prisotnost otrok v vsakem primeru vplivata tudi na oceno življenjepisa. Če delo vključuje službena potovanja, ne pozabite navesti, da je eden od družinskih članov ali varuška z otroki, da jih lahko brez težav pustite med službenimi potovanji. To v večji meri velja za ženske, še posebej, če so otroci majhni. Bolje je, da podatke o dojenčkih navedete na samem koncu življenjepisa, tako da jih ne dojemate negativno. Imeti žensko predšolskih otrok za skoraj vsakega delodajalca so vaše slabosti v življenjepisu. Poskusite posvetiti čim več časa

moje prednosti - izobrazba, poklicne izkušnje, pridobljene veščine. Lahko se zgodi, da boste morali izpolniti obrazec za življenjepis, ki ga je razvil delodajalec. Zagotovo bo v njem veliko vprašanj o vaših osebnih lastnostih. Ni se treba pretvarjati, da ste to, kar niste, saj se bo med delom vse to razkrilo.

Vaše prednosti in slabosti v življenjepisu

Če boste morali v življenjepisu opisati svoje prednosti in slabosti, ne bi smeli biti posebej odkriti. Ni treba opisovati slabosti lika. V povzetku bodite jedrnate in tehtajte značilnosti. Dejansko je glede na položaj, za katerega se prijavljate, enaka kvaliteta lahko tudi vrlina in slabost. Delo analitika na primer ne potrebuje družabnosti, tu so primernejše druge lastnosti - natančnost, zbranost itd. Za delo z obiskovalci je potreben uslužbenec z umirjenim, včasih celo flegmatičnim značajem. Tu nagnjenja k vodenju sploh niso potrebna.

Ko opisujete svoje slabosti v življenjepisu, na primer pomanjkanje znanja tujega jezika, se osredotočite na svojo željo po razvoju in željo po učenju. Če se boste morali pogovarjati o svojih pomanjkljivostih, navedite največ 2-3 lastnosti. Bolje se je izogibati racionaliziranemu jeziku in ne navajati lastnosti, ki so v nasprotju z zahtevami za prosto delovno mesto. Opišite z najpreprostejšimi besedami, brez zapletenih besednih obratov, svoje slabosti v življenjepisu. Primer: impulzivnost, naravnost, izoliranost itd. Ne pišite formulacij, ki bi potencialnega delodajalca prestrašile, kot so nemir, hitra norost, počasnost, samo dvom, itd. Ne delite svoje bolečine, to ni povezano z vašimi načrti za zaposlitev.