povzetek

Zaradi teh napak v spremnem pismu niste vabljeni na razgovor

Kazalo:

Zaradi teh napak v spremnem pismu niste vabljeni na razgovor

Video: Racism, School Desegregation Laws and the Civil Rights Movement in the United States 2024, April

Video: Racism, School Desegregation Laws and the Civil Rights Movement in the United States 2024, April
Anonim

Ta izkušnja je običajna na vseh področjih dejavnosti. Življenjepis in spremno pismo pošljete v temačno brezno portala za zaposlovanje, v zameno pa prejmete samo samodejno ustvarjeno sporočilo z zahvalo za oddajo vloge. Nato počakate dan, teden ali mesec in kmalu izgubite vse upanje. V vsem tem času se potencialni delodajalec ni odločil kontaktirati z vami.

Prijatelji in sorodniki vas skušajo podpreti s prijazno besedo. Velika podjetja po njihovem mnenju vsak dan dobijo na desetine življenjepisov od ljudi, ki agresivno spodbujajo svojo kariero. Neuspeh sprejmete na svoje stroške in začnete iskati napake, ki vam niso dopuščale pogovora. Preučili ste članke z nasveti, kako izstopati iz številnih aplikacij iste vrste, kako se naučiti osnov samoprezentacije in kako pravilno govoriti o svojih poklicnih sposobnostih. Toda skušajo se izogniti neuspehu v prihodnosti, pozabite na eno pomembno podrobnost. Spremno pismo ima veliko večji vpliv kot smo mislili. Vse te pomanjkljivosti vam ne bodo omogočale povratnih informacij.

Tipografske napake, slovnične napake

Preden pošljete pismo, preverite slovnico, črkovanje in preberite pismo na glas. Presenečeni boste, koliko pogreškov in napak pri napaki se pojavi v besedilu. Vodja najema Ruth Ann Harnish trdi, da je za nekatera podjetja dober razlog za zavrnitev intervjuvanca dovolj za eno napako, ki potencialno kaže na to, da je vaš delodajalec nestrokoven. Ne, ne iščejo specialistov, ki so diplomirali z odliko. Iščejo zaposlene, ki so odgovorni za svoje delo in pred pošiljanjem preberejo besedila.

Mesar je ustrezno odgovoril na očitke veganov - skuhal je nenavaden korenček

Idealno za testenine, krompir, poljubna žita: gobe "Universal"Arktična permafrost se hitro topi. Vse nas ne more dotakniti

Uporaba naključnih pozdravov

Ljudje, ki poskušajo izstopati, se nočejo zatekati k spremnemu pismu v strogem poslovnem slogu. 21. stoletje je, mnogi od nas razbijajo stereotipe. Tako se prikažejo naključni pozdravi "Dober dan!", "Pozdravljeni" ali "Lep pozdrav". Pred vami je preveč neuraden komunikacijski slog, ki je primeren pri dopisovanju na družbenih omrežjih. Ti pozivi so enakovredni, če ste prišli na razgovor v umazani ali zgubani obleki.

Če želite res dobiti to službo, se zatečite k običajnim sporočilom in pozdravom: "Pozdravljeni, draga gospa (priimek)." Če lahko ugotovite ime in patronimiko vodje zaposlitve, lahko to uporabite tudi v spremnem pismu.

Pomanjkanje pozdrava

Dokler roboti ne bodo obvladali veščin specialista v kadrovskem oddelku, bodo vsa pisma šla skozi roke živih ljudi. Zato izkoristite vsako priložnost, da izrazite svoje spoštovanje in spoštovanje kadrovskega vodje. Pismo brez pozdrava izgleda kot osebna izjava, naslovljena na direktorja. Zato ne preseneča, če vaše sporočilo ostane brez nadzora.

Jutro je modrejše od večera: znanstveniki so povedali, kako zdraviti spanec

"Ameriška hči" Malinina je prispela v Rusijo in toži očetaZaradi koronavirusa je Xiaomi razvil pametne maske z nadzorom zraka

Ne omenjate imena podjetja, v katerem se prijavljate

Tu je najpogostejša napaka prosilcev za prosto mesto. Pozabijo personalizirati spremna pisma. Zato imajo potencialni delodajalci vtis, da so bili identični dokumenti poslani več desetim drugim organizacijam. Vzelo vam bo le nekaj dodatnih minut, da pokažete, da ste resnično preučili podatke, povezane s tem podjetjem, in dobro poznate položaj, ki ga želite zasesti: "Pišem, da se prijavim za delovno mesto (kaj?) V podjetju (ime organizacije) ". Zdaj vam bo ostalo še povedati, zakaj ste idealen kandidat za določeno delovno mesto.

Spremni dopis, ki ga pošljejo na splošno, potencialni delodajalci ne dojemajo kot tehtne prijave. Eden od dejavnikov, ki vas ocenjuje, je stopnja, do katere želite, da to mesto prevzamete. Nikogar vam ni treba prositi, le trudite se, da se o njih naučite nekoliko več kot drugi iskalci zaposlitve.

Niste navdušeni nad delom v tem podjetju.

Vaše spremno pismo je prva stvar, ki pritegne pogled strokovnjaku iz kadrovskega oddelka pri ocenjevanju vaše kandidature. Zato zavrzite vse besede, zaradi katerih potencialni delodajalec pomisli, da mu delate uslugo, če pristanete na to delovno mesto. Vaša želja, da bi zasedli to mesto, bi morala biti očitna. Prepričajte vodjo, da že dolgo sanjate o delu v tej organizaciji. Nekaj ​​navdušenja ne bo škodilo, saj boste dobili vtis namenske osebe.

"Vsi tega ne morejo priznati": Tarkhanova je razkrila skrivno željo igralcev

15 000 evrov za vodo: Britanec prodaja snežno kepo, ki je v zamrzovalniku že 10 let Tu se bodo zbrali pravi prijatelji: ideje o sobah, v katerih bodo moški vedno v redu

Ne pojasnite, zakaj se želite prekvalificirati

Če se prijavljate za položaj ekonomista, vendar so bile vaše pretekle izkušnje na področju trženja, morate razložiti, zakaj želite spremeniti svoj položaj. In če to ni navedeno v vašem življenjepisu, potem je spremno pismo idealno za prepričanje potencialnega delodajalca o pravilnosti tega koraka.

Netočne predpostavke

Če še niste podrobno preučili razmerja v tej organizaciji, bodite previdni s tako odmevnimi izjavami: "Vem, da je vaše podjetje imelo težko leto in je trenutno v reorganizaciji." V tem primeru bo vsako izkrivljanje dejstev delovalo proti vam in vam povedalo o vaši pomanjkljivi strokovnosti.

Slabe povratne informacije o bivših in sedanjih delodajalcih

Kljub temu, da želite zapustiti svoje trenutno delovno mesto, morate shraniti obraz. Vaš novi delodajalec ne bo skrbel za vašo preteklost. Zanj je pomembno, da se pridružite novi ekipi in postanete uspešna in produktivna vez v enem samem mehanizmu. Neprilagodljivi pregledi vašega nekdanjega šefa vas bodo predstavili kot nekoga, ki mu ne morete zaupati.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini