zaposlovanje

Kako najti dobro službo v Moskvi? Najboljši načini iskanja

Kazalo:

Kako najti dobro službo v Moskvi? Najboljši načini iskanja

Video: NEET U - Slovenia 2024, Maj

Video: NEET U - Slovenia 2024, Maj
Anonim

Moskva je bila vedno in ostaja privlačno mesto za tiste, ki želijo zaslužiti več. Tukaj prihajajo predstavniki različnih poklicev in narodnosti. Vendar pa vsem ne uspe dostojno zaposliti z dobrimi plačami in pogoji. Sodobni trg dela je poln prostih delovnih mest na različnih področjih. Pomembno je vedeti, kako najti dobro zaposlitev v Moskvi, da bi uspeli.

Pomembna merila

Pri iskanju zaposlitve mnogi iskalci zaposlitve menijo, da je plača glavna stvar. Seveda denar ni odveč, obstajajo pa tudi drugi, enako pomembni kriteriji.

Tudi visoka plača morda ne bo vesela, če šef nenehno vpije na svoje podrejene, kar vodi v živčni zlom.

Bolje je, da zahteve za prihodnje delo določite vnaprej. Med najpomembnejšimi prijavitelji so naslednji.

  • Priročen urnik. Nekdo se raje zbudi brez luči ali zore in konča delo ob 16-17 urah. Drugi, nasprotno, želijo, da se na delovnem mestu pojavijo najpozneje opoldne, kljub temu, da ga bodo morali zapustiti pozno zvečer. Udoben urnik je zelo pomemben.
  • Oddaljenost od kraja bivanja. Bližje kot je potencialni delodajalec do vašega doma, manj časa boste morali porabiti na poti. To odpravlja potrebo, da se postavite v prometne zastoje in porabite denar za potovanja. Prosti čas lahko izkoristite za prijetnejše stvari kot vsakodnevna potovanja v krogu.
  • Lepa ekipa. Tesno povezana ekipa, ki opravlja skupne namene, ustvarja udobne delovne pogoje. Novincu ni treba porabiti časa za trače in spletke v pisarni.
  • Zvesti šefi. Nič dobrega ni, če vodja ne sliši svojih podrejenih, si dovoli, da poviša intonacijo ali preide na jok.
  • Raven odgovornosti. Vsi ne želijo prevzeti nepotrebnih obveznosti. Nekatere pozicije zahtevajo odgovornost. Bolje je, da se tega naučite, preden sploh dobite službo.
  • Možnost službenih potovanj. Mnogi kandidati ne bi zavrnili ogleda drugih držav ali mest na račun delodajalca. Vendar ta možnost ni všeč vsem. Na primer, družinski kandidati pogosto niso pripravljeni na potovanje.

Ko se začnete spraševati, kako najti dobro zaposlitev v Moskvi, vzemite ta seznam meril za osnovo. Lahko ga dopolnite s svojimi predmeti. Na podlagi teh informacij bo lažje filtrirati ustrezne možnosti objave.

Kako najti dobro službo v Moskvi?

Nekaterim se zdi, da v tej zadevi ni nič zapletenega. Preprosto prelistajte oglase na spletnih mestih ali v časopisih ali pošljite življenjepise in sedite v čakanju na visoko plačane ponudbe. Glede na to se zdi statistika presenetljiva, saj je več kot polovica kandidatov našla delodajalca, da bi to metodo zaobšel.

Obstaja veliko drugih možnosti iskanja, ki jih ne uporabljajo vsi kandidati. Morda zato dajejo dobre rezultate tistim, ki so pripravljeni ukrepati in ne pričakujejo dobičkonosnih ponudb.

Kje je bolje delati v Moskvi?

Nekateri velemestni delodajalci so še posebej privlačni za iskalce zaposlitve. Med njimi so bila naslednja podjetja:

  • Gazprom
  • "Renesančna skupina".
  • MTS
  • Beeline
  • Nestle itd.

Nasveti

  1. Klepetajte z vsemi svojimi prijatelji: prijatelji, nekdanjimi kolegi in sošolci. Vsem povejte, da iščete delo. Morda vam bo kdo lahko priporočil dobro službo ali pa vas samo informiral o zanimivih ponudbah.
  2. Odločite se za svoje prednosti. Razmislite jih v življenjepisu in brez oklevanja povejte o svojih najboljših lastnostih na razgovorih. S samopromocijo ni nič narobe. Kako drugače potencialni delodajalec izve za vaše dosežke?
  3. Poskušajte nenehno ustvarjati nove prijatelje. Informacije prihajajo od drugih ljudi. Najbolj zanimiva prosta delovna mesta sploh ne pridejo do tajnih mest. Najdejo jih prek prijateljev. Zato je komunikacija tako pomembna za gradnjo uspešne kariere. Tudi če imate zdaj službo, tega nasveta ne zanemarjajte. Morda bo prišla boljša ponudba. In potem se ne boste držali delodajalca, ampak obratno.
  4. Če pogosto obiskujete družbena omrežja, ta čas namenite dobri uporabi. Namesto nesmiselnega brskanja in branja javnosti se vprašajte, kako v Moskvi najti dobro službo. Poiščite razprave na to temo, komunicirajte s strokovnjaki in sodelavci.
  5. Poskusite, da svojega življenjepisa ne pošljete vsem. Možno je, da delodajalci komunicirajo med seboj. Takšna nečitljivost bo nekoliko uničila ugled. Odločite se vsaj za smer, za osnovo pa vzemite svojo izobrazbo ali želje.
  6. Če je vaš cilj dobro delo v Moskvi za moške, se ne odločite za neugodne ponudbe. Če na razgovoru niste zadovoljni z dolžnostmi svojega prihodnjega položaja ali kakšnimi drugimi pomembnimi podrobnostmi, si vzemite čas za razmislek ali zavrnite. Ker poklicati sovražno delo dobremu zagotovo ne bo šlo.

In najpomembnejše. Če je bil prvi intervju neuspešen, ne obupajte. Če imate dragocene veščine, je dobro delo brez izobrazbe v Moskvi realnost. Da bi ga našli, morate imeti čas in potrpljenje.

Najboljši načini iskanja

Obstaja veliko virov, ki vsebujejo podatke o prostih delovnih mestih. Na kratko jih naštejemo in nato podrobneje pogovorimo.

  • Delovna mesta
  • Tiskane izdaje.
  • Socialna omrežja.
  • Zmenki.
  • Kadrovske agencije
  • Neposredna pritožba na podjetje, ki vas zanima.
  • Sodelovanje s centrom za zaposlovanje.

Delovna mesta

Internetni viri - to je morda najbolj priljubljen odgovor na vprašanje, kje je bolje iskati delo v Moskvi. Lahko so zelo koristni za tiste, ki jih zanima iskanje zaposlitve v Moskvi, a hkrati živijo v drugem mestu. Na spletnih straneh potencialni delodajalci objavijo podroben opis predlaganega delovnega mesta, naštejejo pogoje in zahteve za kandidate. To je zelo priročno, saj prosilcem odstranjuje veliko vprašanj.

Če se vam zdi prosto delovno mesto zanimivo, se je zelo enostavno obrniti na delodajalca. Oglasi ponavadi navajajo najbolj priljubljena sredstva za komunikacijo: telefon, e-pošto itd. Včasih zahtevajo, da pošljejo življenjepis. To je zelo enostavno storiti preko spletnega mesta.

Med najbolj priljubljena delovna mesta se imenujejo

  • SuperJob;
  • Zarplata;
  • Hh.

Tu najdete zanimive ponudbe tudi za tiste, ki nimajo delovnih izkušenj.

Če uporabljate spletna mesta za iskanje dela, morate biti pripravljeni na "pasti". Navidezni prostor je poln prevarantov. Nekateri od njih ponujajo nakazilo določenega zneska za potrditev resnosti namenov, plačilo materialov, potrebnih za delo itd. Praviloma je to prevara. Pri prijavi na delovno mesto vlagatelju ni treba plačati niti centa. Izjema je lahko obdelava osebnih dokumentov. Na primer, zdravstvena knjiga, ki se zahteva na nekaterih prostih delovnih mestih.

Tiskani mediji

Časopisni oglasi običajno ponujajo delovna mesta, za katera ni potrebna resna usposobljenost. Ta način iskanja je primeren za tiste, ki jih zanima, na primer delo kot kurir v Moskvi.

Nakup časopisa je cenejši kot plačilo po internetu. Omogoča vam enostavno iskanje stranskih opravil.

Med pomanjkljivostmi tiskanih medijev lahko omenimo dejstvo, da informacije hitro izgubijo pomen. Če ne boste mogli hitro najti primerne ponudbe, boste morali redno porabljati denar za nakup svežih številk.

Socialna omrežja

V zadnjem času so takšna mesta dojemala zgolj kot način zabave. Vendar pregledi dela v moskovskih podjetjih zagotavljajo nasprotno. Nekateri zaposleni so prejeli povabila prek družbenih omrežij ali pa so se na zanimive ponudbe odzvali s sledenjem informacijam na ustreznih javnih mestih.

Če nameravate na tak način dobiti službo, morate podrobno izpolniti profil in zavrniti objavo ogrožajočih fotografij. Poskusite, da bo vaša stran videti kot vizitka, ki na kratko opisuje dragocene podatke za delodajalca.

Iskanje po družbenih omrežjih je najučinkovitejše za predstavnike naslednjih poklicev.

  • Programerji.
  • Vodje prodaje.
  • Samostojni člani.
  • Igralci, modeli, oblikovalci, umetniki, pevci in druge ustvarjalne enote.

Zmenki

Na seznamu možnosti, kako najti dobro plačano službo v Moskvi, to velja za najbolj produktivno in hkrati hitro. Prosilec za zaposlitev prek prijateljev prihrani čas in trud ter dobi tudi koristna priporočila. Poleg tega lahko dobite zelo podrobne podatke o potencialnem delodajalcu, ki niso navedeni v javno dostopnih virih.

Na žalost tudi ta način iskanja zaposlitve v Moskvi ni brez pomanjkljivosti. Med njimi:

  • predsodki drugih zaposlenih, saj ni vsakdo všeč, ko dobijo dober položaj "potegni";
  • odvisen položaj od tistega, ki je prosilcu podal svoja priporočila;
  • svojega prijatelja lahko obvestite, če dovolite nekaj vpogleda v delo; možno je, da bo delodajalec tudi do njega uveljavljal zahtevke.

Agencije za zaposlovanje

Takšne organizacije združujejo popolnoma različne strokovnjake. In top managerji in tisti, ki morajo delati kot kurir v Moskvi. Glede takšnega podjetja bi moral biti vlagatelj pripravljen na dejstvo, da bo uslužbenec osebja deloval v interesu svoje stranke - tistega, ki najame osebje. Zato morajo potencialni kandidati pogosto plačati za storitve takšnih agencij.

Vendar pa imajo najeta podjetja nekaj prednosti. Tu se najboljša podjetja za delo v Moskvi pogosto prijavijo na prosta delovna mesta. Zato imajo kandidati z visoko profesionalnostjo odlične možnosti za dobro plačan položaj.

Neposreden stik s podjetjem, ki vas zanima

To je način za najbolj drzne. Za neposreden stik s podjetjem morate imeti dovolj zaupanja. Navsezadnje se lahko izkaže, da zanimiv delodajalec preprosto ne bo imel prostih prostih mest. Če ga želite zanimati, morate biti res kul profesionalec in se ne bati neuspeha.

Sodelovanje s centrom za zaposlovanje

Tu bodo potencialni iskalci zaposlitve našli prosta prosta delovna mesta. Zaposlitveni centri imajo tudi sejme zaposlitve, na katerih lahko osebno komunicirate z delodajalci.

Če dlje časa ne najdete prave zaposlitve, se lahko prijavite in računate na majhno nadomestilo za brezposelnost.

Kaj pa, če ni izobraževanja?

Kako dobiti dobro službo v Moskvi, če ni diplome? To vprašanje ne zadeva samo tistih, ki naenkrat niso prejeli prestižne izobrazbe, ampak tudi tistih, ki ne morejo dobiti službe po svoji specialnosti. Tako tisti kot drugi ne vedo, kaj bi počeli. Da se ne bi utopili v morju prostih mest, morate določiti glavna merila, po katerih bo potekal nadaljnji izbor.

  • Raven dohodka.
  • Urnik in drugi pogoji.
  • Lastne nastavitve.

V Moskvi je na stotine prostih mest za ljudi z različnimi stopnjami izobrazbe. V njeni odsotnosti je vredno biti pozoren na storitveni sektor. Kurirji za delo, natakarji in prodajalci so običajno na voljo vsem.

Težave pri iskanju zaposlitve imajo celo univerzitetni diplomanti, ki nimajo izkušenj. Če se želite v prihodnosti zaposliti v karieri, se vam ni treba bati dela, ki vas bo naučilo nekaj novega.

In če vas zaposlovanje ne privlači, lahko razmislite o možnosti samozaposlitve ali odpiranju podjetja. V drugem primeru potrebujete zagonski kapital. Lahko ga pritegnete tako, da sestavite prepričljiv poslovni načrt, ki bo zanimal potencialne vlagatelje.

Če želite najti dobro službo v Moskvi, morate biti aktivni.