zaposlovanje

Delo kot voznik v Business Lines: ocene voznikov o delodajalcu

Kazalo:

Delo kot voznik v Business Lines: ocene voznikov o delodajalcu

Video: Zelene linije: Izza kulis s Kawasaki Racing timom. 1.epizoda 2024, Julij

Video: Zelene linije: Izza kulis s Kawasaki Racing timom. 1.epizoda 2024, Julij
Anonim

Mnogi moški so zainteresirani za delo kot voznik v Business Lines. Ocene voznikov o tem delodajalcu puščajo precej pogosto. Tudi drugi zaposleni pogosto govorijo o sodelovanju z organizacijo. Se splača, da bi tukaj dobili voznika? Kakšni so prednosti in slabosti zaposlenih državljanov? Ali je delodajalec v dobri veri? Ali pa nekako zavaja svoje prosilce in podrejene? Vse to bo opisano kasneje.

Opis dejavnosti

Business Lines je zelo velika organizacija, ki deluje v Rusiji. To je logistično podjetje. Ponuja storitve prevoza blaga.

Ne prevarant. Business Lines je dobro znano podjetje, ki ponuja zaposlitev številnim državljanom. Najpogosteje so tukaj potrebni vozniki. Toda kaj lahko vlagatelji in zaposleni rečejo o organizaciji kot delodajalcu? Stranke nimajo posebnih pritožb - delo poteka učinkovito in pravočasno, po dostopnih cenah. In kako dobro je podjetje za zaposlitev? Kakšne povratne informacije voznikov o delu v Business Lines je mogoče videti?

Število sedežev

Prva stvar, na katero so pozorni, je, da je veliko delovnih mest. Konkurenca pri zaposlovanju je, a ne preveč. "Poslovne linije" stalno zahtevajo voznike različnih kategorij vožnje.

Kako najdem službo? Kaj ponujajo poslovne linije? Lahko se zaposlite kot voznik samo, če pokličete organizacijo in opravite razgovor. Nič težkega ali posebnega.

Razgovor za službo

Vendar je intervju všeč tudi mnogim potencialnim zaposlenim. Stvar je v tem, da je delo Moskve v Moskvi (Business Lines) pogost pojav. Podjetje nima toliko zahtev. Intervju pa veseli dejstvo, da bodo vodje zaposlovanja vedno povedali o vseh podrobnostih sodelovanja.

Na stopnji prvega poznanstva zaposlenim ponudimo:

  • uradna zaposlitev;
  • celoten socialni paket;
  • lepo in prijazno osebje;
  • karierne priložnosti;
  • visok zaslužek.

Skladno s tem vse to samo pritegne. Iskalci zaposlitve puščajo večinoma pozitivne povratne informacije o delodajalcu. Pokliči nazaj in povabi, da začnejo delati skoraj vsi potencialni vozniki. To pomeni, da ni večjih težav z zaposlitvijo.

Zahteve

Delo voznika v Business Lines dobi voznike pozitivne povratne informacije zaradi pomanjkanja strogih zahtev za prosilce. Stvar je v tem, da si organizacija želi bodočih gonilnikov:

  • bili odrasli;
  • je imel vozniško dovoljenje ene ali druge kategorije.

Ni pomembnejših poizvedb. Pogosto zahtevajo državljanstvo Ruske federacije. Če ima oseba vozniško dovoljenje eno ali drugo kategorijo vožnje (ponavadi C, D, E), lahko zlahka stopi v organizacijo. Tukaj ni zagotovljeno dodatno usposabljanje. To nekatere razjezi. Eno ali drugo kategorijo vožnje boste morali dobiti sami, še preden se zaposlite neposredno.

Prisotnost izobraževanja ni pomembna. Toda kaj pomeni delo voznika? Podjetje "Business Lines" ne zaposluje študentov. Konec koncev zaposlovanje pomeni polno zaposlenost. Najpogosteje tu delajo ljudje brez izobrazbe ali iskalci zaposlitve, ki so že diplomirali na univerzi.

Uradna zaposlitev

Skoraj vsi vozniki poudarjajo, da Business Lines ponuja le formalno zaposlitev. In to ugaja mnogim državljanom. Brez prevare ali goljufije so v celoti spoštovani vsi pogoji in norme delovnega zakonika Ruske federacije.

Pogodba o zaposlitvi je sestavljena v več izvodih. Poleg tega lahko državljani kadar koli kadar koli zahtevajo svojo delovno knjižico v svojih rokah. Neuradna zaposlitev v organizaciji ni dobrodošla. In to dejstvo bodo morali upoštevati tisti, ki želijo neformalno delati. "Business Lines" je vestna organizacija, ki ne zaposluje delavcev, predvsem voznikov, za neuradno delo.

Socialni paket

Katera druga mnenja dobijo voznik programa Business Lines? Pregledi voznikov kažejo, da ta organizacija ponuja celoten socialni paket. Toda na primer plačila za bolniško odsotnost ali plačilo dopusta včasih prihajajo z nekaj zamudami.

Poleg tega je takšna gotovina majhna. Ne čakajte, da Business Lines začnejo plačevati dopust ali bolniški dopust. Mnogi poudarjajo, da je včasih zelo težko dobiti dopust. Nekateri ne počivajo več let. Kljub temu je v organizaciji predlagan socialni paket.

Prevoz

Delo voznikov ("Poslovne linije", kategorija E ali katera koli druga) prejme dobre ocene o tem, da delodajalec svojim podrejenim ponuja službeni avto. In organizacija, ki se bo ukvarjala s plačilom popravil in vzdrževanja vozil. Tu se ne vozijo na svojih avtomobilih (ne glede na kategorijo). Samo na službenih vozilih.

V skladu s tem ta tehnika voznike osvobodi večine težav. Kot pravijo zaposleni, se nadzirajo službena vozila. Predvsem kilometrine. Uporaba strojev za osebno uporabo je prepovedana. Številni zaposleni poudarjajo, da se takšni triki kaznujejo z denarno kaznijo, opomrom ali kako drugače kaznovani. Ponavljajoča kršitev je odpuščanje.

Prevoz je ves nov, redno ga posodabljamo. Vozniki, ki se razpadajo ali poškodujejo, ne smejo potovati. "Business Lines" skrbno spremljajo varnost in uporabnost svojih avtomobilov. Ta pojav razveseli le voznike!

Kolektivno

Kaj ponujajo poslovne linije? Delo kot voznik ali kateri koli drug zaposleni je zaposlitev v prijazni ekipi. To značilnost poudarjajo številni zaposleni v podjetju. In tudi vozniki.

Preprosto nakazujejo, da morate sodelovati s prijaznimi, aktivnimi ljudmi. Brez rivalstva, nobene prevare ali drugih negativnih vidikov. Seveda niso najboljši kolegi, vendar jih je malo. V bistvu "Poslovne linije" odlikuje tesno povezana in prijazna ekipa.

Po potrebi se lahko vozniki dogovarjajo in zamenjajo drug drugega. Ta praksa se pojavlja, čeprav ne tako pogosto. Kljub temu se lahko vsak voznik zanese na svoje sodelavce. Vedno bodo pripravljeni pomagati in pomagati v takšnem ali drugačnem primeru.

Zaslužek

Kaj še razlikuje delo voznika v "Poslovni liniji"? Pregledi voznikov kažejo, da organizacija izplačuje "beli" zaslužek. Je pa relativno nizka. Zato mnogi poudarjajo majhnost dopusta in bolniške odsotnosti.

Toda v "Poslovnih linijah", če verjamete številnim pregledom voznikov in drugih zaposlenih, praksa "sivih" zaslužkov. Veliko višja od plače, služi za motiviranje zaposlenih. Nekateri so nad takim sistemom ogorčeni, vendar še vedno delujejo v podjetju. Vožnja (poslovne vrstice, kategorija C ali kateri koli drug) je dober način za zaslužek. Čeprav ne v obliki neto plače, denar pa izplačajo vsem podrejenim.

Včasih nezadovoljstvo osebja povzroči nekaj zamud pri plačilih. Na srečo jih ni toliko. Obstaja še ena negativna točka, povezana z zaslužkom, vendar o tem nekoliko kasneje. Najprej bodite pozorni na pomembnejše nianse.

Urnik

Na primer v delovnem urniku. Ocene voznikov o delu v "Poslovni liniji" niso najboljše, koliko morate delati. Številni kažejo na veliko delovno obremenitev. Delati morate ne le podnevi, ampak tudi ponoči. Pogosto se vsi nadure ne plačajo. Urnik je naporen, najpogosteje sploh ni časa za počitek.

In zaradi pomanjkanja osebja je včasih nemogoče iti na dopust. Vse to pogosto poudarjajo vozniki in njihovi svojci. Vendar to ni redkost, s takšnimi težavami se srečujejo v večini logističnih podjetij.

Ko se voznik naseli v "Poslovnih linijah", se mora oseba pripraviti na resno obremenitev in stalen stres. Vožnja tukaj zahteva vzdržljivost. V nasprotnem primeru ne bo delovalo niti za sodelovanje z organizacijo za dolgo časa niti za zaslužek.

Globe

Delo voznikov ("Poslovne linije") v Ufi prejema raznolike ocene. Vendar kot v katerem koli drugem mestu. Pogosto so izražena negativna mnenja, ker resnični zaslužki v organizaciji (tudi "sivi") ob koncu meseca ostanejo previsoki. Zakaj?

Business Lines ima lep sistem. Globe zaposlene (in voznike tudi) za vsako napako ali kršitev. Ta dejavnik mora upoštevati vsak zaposleni. Najpogosteje se izvaja kolektivno kaznovanje. To pomeni, da bo celoten premik kaznovan za napake samo ene osebe.

Veliko kazenskih pregledov dobi sistem kaznovanja v poslovnih linijah. Vsekakor od voznikov in drugih podrejenih. Vodstvo organizacije ne pripisuje pomena dejstvu, da se realni dohodki zaposlenih zmanjšujejo. Šef pravi, da je tesen sistem glob dober razlog za spoštovanje pravil.

Med popravilom

Delo kot voznik podjetja Business Lines ne dobiva najboljših ocen za še en majhen odtenek. Govorimo o obdobju predlaganega vozila v popravilu. Opaža se, da zaposleni samo čakajo na popravilo avtomobila. Trenutno jim novih vozil ne izdajajo. V skladu s tem morate sedeti brez dela.

Vse to seveda vpliva na resnično plačo podrejenih. Nekateri svetujejo iskanje zaposlitve za krajši delovni čas med delom z Business Lines. Na srečo popravilo vozil ponavadi poteka precej hitro.

Zaključek

Zdaj je jasno, kakšne povratne informacije Business Lines prejme kot delodajalec. Na splošno je to dobra organizacija, vendar s svojimi neizrečenimi pravili in kazenskim sistemom povzroča nezadovoljstvo mnogih. V nekaterih mestih je ta delodajalec na črnem seznamu. Vse organizacije, na katere se zaposleni pritožujejo, so vključene na take sezname.

Ali naj tu zaposlim? Delo je priporočljivo samo za voznike z eno ali drugo kategorijo vožnje, odporne na stres in odporne. Številni družinski člani svetujejo, naj se ne zapletajo v Business Lines. Zaposlovanje tukaj je stalno, družina bo imela pritožbe.