karierno upravljanje

Če je v pisarni tako hrup, da je nemogoče delati, obstaja izhod: časovnik in ne samo

Kazalo:

Če je v pisarni tako hrup, da je nemogoče delati, obstaja izhod: časovnik in ne samo

Video: The PHENOMENON BRUNO GROENING – documentary film – PART 3 2024, Maj

Video: The PHENOMENON BRUNO GROENING – documentary film – PART 3 2024, Maj
Anonim

Pisarniško delo ni sladkor. Ne le, da vzdušje sive omare ni daleč od udobja doma, tudi kolegi so nenehno hrupni in se težko osredotočijo. Toda kariera je kariera in na njej se je treba potruditi kljub motenju. Obstaja nekaj skrivnosti, s pomočjo katerih se boste osredotočili na svoje delo.

Nastavite pravila

Pisarna je skupni prostor, zato bi morala biti udobna za vse. Torej, poskusite se dogovarjati s kolegi za molk. Lahko na primer določite pravilo, po katerem ne smete klepetati o delu samo v času kosila ali med odmori.

In lahko nastavite timer, ki se bo sprožil vsakih 40-45 minut. Po signalu se lahko sprostite in se pogovarjate 10 minut. In potem nazaj na delo. In tako naprej do konca delovnega dne.

Ustvari svoj hrup

Če svojih kolegov ne morete povzročiti, da ne oddajajo hrupa, morate ustvariti svoj "beli" hrup. Če želite to narediti, samo nataknite slušalke in vklopite glasbo v ozadju, ki vas ne bo odvrnila od delovnega toka. Lahko je počasen ali ritmičen. Bolje pa je, da izberete skladbe brez besedila.

Zapustite sobo

Na žalost ni vedno mogoče zmagati v boju za molk. Toda delati v nenehnem hrupu in zvoku je preprosto nerealno. Če imate takšno priložnost, poskusite zapustiti pisarno. Morda ima vaša pisarna kakšen osamljen kotiček, v katerem lahko udobno sedite s prenosnikom. Morda se vaš šef ne moti, da delate v kavarni, v parku ali v kakšni coworking coni. Idealno bi bilo, če bi lahko rešili nekaj delovnih težav v udobnem domačem okolju.

Pokažite primer

Če želite delati v tišini, poskusite navdihniti sodelavce s svojim zgledom. Samo ne podpirajte pogovorov, ki niso povezani z delom. Morda bodo zaradi tega vaši sostanovalci razmišljali o disciplini.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini