karierno upravljanje

Kako se izogniti napakam pri delu?

Kazalo:

Kako se izogniti napakam pri delu?

Video: Kako enoten poslovni sistem olajša delo v financah in računovodstvu 2024, Maj

Video: Kako enoten poslovni sistem olajša delo v financah in računovodstvu 2024, Maj
Anonim

Včasih v službi se lahko celo majhen previd človeka spremeni v velike težave. Še posebej, če to opazi poslovodstvo ali še huje, to vpliva na ugled organizacije. Zato bi moral vsak zaposleni, ki se spoštuje, vedeti, kako se izogniti osnovnim napakam pri delu.

Zlasti je treba ugotoviti, kaj točno povzroča večino delovnih napak. Razumejte, kateri dejavniki lahko vplivajo na učinkovitost in hitrost izvajanja navodil. Navsezadnje je to edini način, kako razumeti, kako se izogniti napakam pri delu.

Zakaj ljudje delajo napake?

Zdi se, da bi morala vsaka zdrava oseba narediti vse, da bi povečala svojo vrednost. Po eni strani to povečuje njegov dohodek, po drugi pa odpira nove možnosti za kariero. V tem primeru je glavna ovira na njegovi poti kršitev dela in previdnost, ki zlahka pretresa njegov položaj.

Vendar, kaj povzročajo? Dejansko jih pogosto oseba nenamerno stori. Poleg tega mnogi, nasprotno, nenehno razmišljajo o tem, kako se izogniti napakam pri delu. Toda celotna resnica je, da za zmago ni dovolj le želja, ampak vedeti moraš, s čim se je treba boriti in kaj za to uporabiti. Zato se pogovorimo o tistih dejavnikih, ki vplivajo na kakovost dela katere koli osebe.

Tri glavne težave katerega koli delavca

Obstaja veliko negativnih dejavnikov, ki lahko vplivajo na delovno okolje. Toda med njimi je posebna "trojica", katere moč presega vse druge. Najprej bi morale biti v središču pozornosti. Torej:

  1. Hitenje. Prav ona je pogosto vzrok za vse človeške težave. Menimo, da se lahko vsi spomnijo primera iz svojega življenja, ko je pomanjkanje časa postalo kamen spotike, ki je privedel do previda.
  2. Nepazljivost Včasih ljudje nejevoljno prenesejo pomembne informacije za ušesa. To vodi v dejstvo, da dela ne opravljajo, kot pričakujejo stranke ali vodstvo.
  3. Napačno razpoloženje. Mnogi ignorirajo svoje občutke in poskušajo delati s silo, kar prej ali slej vpliva na učinkovitost dela.

Kako se izogniti večjim napakam?

Zdaj, ko je cilj jasen, morate ugotoviti, kako ga lahko popravite. In če sem iskren, v tem ni nič zapletenega. Glavna stvar je vedeti, v kakšnem vrstnem redu ukrepati.

Najprej morate ugotoviti, kateri od dejavnikov je prevladujoč: hitenje, neprevidnost ali pomanjkanje motivacije. Ne pozabite, da se ne bi smeli takoj zavezati, da boste popravili vse v svojem življenju - to ne vodi v nič dobrega. Morate delovati postopoma, korak za korakom, da se približate zastavljenemu cilju.

Zdaj pa o tem, kako se izogniti napakam. Vsak od dejavnikov ima svoj učinkovit način. Torej, ločeno jih je treba razstaviti.

Učenje načrtovanja lastnega časa

Kako se torej izogniti napakam, povezanim s časom? Odgovor je zelo preprost: naučite se, kako pametno načrtovati dan. Mnogi so morda presenečeni, vendar obstaja cela znanost, ki podrobno preučuje to vprašanje. In imenuje se upravljanje s časom.

Kako se torej izogniti napakam pri načrtovanju dela? No, najprej morate začeti dnevnik. Naj ta nasmejan nasvet, ampak resnično deluje. Ne za nič, da ga vsi uspešni ljudje nekako vodijo.

Kako ga izpolniti, je že osebna zadeva vseh. Torej, enostavneje je napisati strog način, ki dni dobesedno razbije po urah in minutah. Drugi, nasprotno, so navajeni sestaviti seznam ključnih nalog, da bi vedeli, kaj morajo narediti čez dan. Na splošno je prostor za domišljijo, glavna stvar je, da te ideje ne odložite v dolg okvirček.

Prav tako strokovnjaki ne priporočajo urnika, ki bo vzel več kot 80% delovnega časa. To je potrebno, da ima oseba v primeru nepredvidenih okoliščin možnost, da nekaj popravi. V idealnem primeru naj bi dnevniški načrti pokrivali od 60 do 70% dneva.

Kako se izogniti nepazljivim napakam?

Obstajata dve kategoriji ljudi: nekateri so nepazljivi zaradi svoje narave, drugi pa zaradi vpliva zunanjih dejavnikov. Hkrati morajo biti prvi veliko težji, saj se morajo nenehno spopadati s svojim notranjim jazom, kljub temu pa lahko vsak premaga svojo odsotnost in nepazljivost, samo upoštevajte nekaj nasvetov:

  1. Pri delu uporabljajte zvezek. Vanj lahko na primer zapišete vsa navodila v priročniku, informacije, ki so potrebne za delo, sestanke ipd. Takšen pristop bo pomagal shraniti vse informacije, zato se vanjo ne boste zmedli.
  2. Ne bojte se več vprašati. Nihče ni umrl, če bi postavil nekaj dodatnih vprašanj o delu. Verjemite mi, da je bolje, da večkrat vprašate kot enkrat.
  3. Naučite se osredotočiti na delo. Obstaja več tehnik za izboljšanje osredotočenosti. Po njihovem razvoju človek ne samo izboljša svojo sposobnost osredotočanja na nekaj, ampak tudi znatno poveča lastno produktivnost. Eden najbolj presenetljivih primerov je preprosta meditacija.

Kako najti ljubezen do dela?

Prav tako se je zgodilo, da se v naši družbi denarna potreba čuti veliko bolj akutno kot duševni mir in moralno zadovoljstvo. Zato se danes malo ljudi lahko hvali, da delajo tisto, kar imajo radi. To vodi v dejstvo, da ljudje nimajo motivacije za delo in vse naredijo skozi "ne morem." In s takšnim razmerjem pregledov se je očitno nemogoče izogniti.

Toda kako se postaviti za delo? Kako se prisiliti, da ljubiš nekaj, česar duša ne laže? In ali je to sploh mogoče storiti? No, lahko stopiš čez sebe. Poleg tega obstaja več učinkovitih načinov za to:

  1. Najprej morate sprejeti dejstvo neizogibnega. Se pravi, če ni možnosti, da bi kaj spremenili, potem ne bi smeli obžalovati. To je edini način, da se zaščitite pred nenehnimi duševnimi mukami in očitki o svoji usodi.
  2. Potem bi morali najti vse pozitivne vidike svojega dela. Lahko je karkoli: prijetni pogovori s sodelavci, plača, lepa računovodja, brezplačna kava in tako naprej. Bolj pozitivno ko boste našli, močnejša bo želja po vrnitvi sem.
  3. Uresničite sanje. Premikanje naprej je veliko lepše, ko se določena mejnika zasuka na obzorju. Na primer, če delate kot majhen pisar, si lahko postavite cilj postati glavni direktor. Ali pa preživite čas v trgovini s stroji, lahko sanjate o prihodnosti, ko boste sami postali lastniki takšne ustanove.

Kaj vsi pozabijo

Če je s tremi glavnimi dejavniki vse jasno, potem je čas, da ugotovimo, kaj vse lahko služi kot vzrok za težave pri delu. Nenavadno je, da skoraj vsi delavci v tej panogi pozabijo. Gre za opis delovnega mesta.

Smešno je, a prav v njem ležijo osnovne informacije o tem, kako se izogniti napakam pri delu. Na primer, opis delovnega mesta lahko razloži vse dolžnosti zaposlenih, njihove pravice in pooblastila ter tudi naloge, ki jih strogo prepovedujejo. Zato na videz nepotrebnega dokumenta ne prezrite, bolje je, da ga preberete vsaj enkrat.

Zdravje nad vsemi

Nazadnje želi pogledati še eno pomembno točko, in sicer zdravje. Dejansko lahko samo močni ljudje po telesu in duhu učinkovito opravljajo svoje naloge. Poleg tega zdravstvene težave pogosto povzročajo nepazljivost, šibkost, depresijo in tako naprej.

Zato čim več pozornosti namenite svoji prehrani, telesni aktivnosti in rekreaciji na prostem. Tudi med delom si vzemite odmore, vsaj za nekaj minut, sicer se ne boste mogli izogniti prekomernemu delu in z njim očitno ne boste uspeli.