karierno upravljanje

Poklici v angleščini: naslovi. Seznam poklicev v angleščini

Kazalo:

Poklici v angleščini: naslovi. Seznam poklicev v angleščini

Video: Izpolnjevanje prijavnice za vpis v srednjo šolo 2024, Maj

Video: Izpolnjevanje prijavnice za vpis v srednjo šolo 2024, Maj
Anonim

Oseba, ki študira angleščino, mora imeti možnost, da ob srečanju s tujcem pravilno govori o sebi. Če želite to narediti, se morate ne samo predstaviti, dati starost in sogovorniku zagotoviti informacije o svojih hobijih, ampak tudi povedati o svojem poklicu in delovnem mestu. V mnogih drugih situacijah je tudi sposobnost pravilnega in logičnega sestavljanja monolog na to temo preprosto potrebna. Kako povedati o svojem poklicu v angleščini?

Študij poklicev v angleščini

Sposobnost predstavitve sebe in na kratko pripovedovanja o sebi je prvotno znanje, ki bi ga moral imeti človek, ki se uči tujega jezika. Tako majhen monolog predpostavlja tudi pripovedovanje o nekem poklicu, po možnosti navaja dolžnosti in lastnosti, odvisno od posamezne situacije. Če želite to narediti, morate poznati različne poklice v angleščini in druge koncepte, povezane s to temo.

Glede na posebne okoliščine je treba bolj ali manj podrobno govoriti o svojih dolžnostih. Na primer, pri prijavi na delovno mesto v drugi državi lahko delodajalec potrebuje informacije o prejšnjem delovnem mestu osebe, ki je prišla na razgovor. Prosilec za delovno mesto bi moral biti sposoben odgovarjati na vprašanja in narediti ugoden vtis z visoko stopnjo znanja tujega jezika. Zato je tako pomembno skrbno in metodično preučevanje tem v angleščini.

Najenostavnejša opravila po abecednem vrstnem redu

Tisti, ki se začnejo učiti angleščino, si morajo zapomniti vsaj osnovne poklice, po enega za vsako črko abecede. Torej bi moral začetnik narediti ustrezne beležke ali kartice, da bi se naučil najlažje vrste poklicev v angleščini. Nato bodo osnovni položaji ljudi, ki si jih je enostavno zapomniti, navedeni po abecednem vrstnem redu. A - igralec (igralec), B - barman (barman), C - kuhar (kuhar), D - zdravnik (zdravnik), E - inženir (inženir), F - ribič (ribič), G - geolog (geolog), H - ravnatelj (direktor), J - novinar (novinar), L - pravnik (odvetnik, pravnik), M - poslovodja (poslovodja), N - medicinska sestra (varuška, medicinska sestra), O - optik (optometrist), P - pesnik (pesnik)), R - receptor (receptor), S - prodajalec (prodajalec), T - krojač (krojač), V - veterinar (veterinar), W - tkalec (tkalnik).

Po spominu na imena poklicev v angleščini in obvladanju osnovnih stavkov lahko vsakdo za tujca naredi preprosto zgodbo o njegovem delu.

Najbolj priljubljeni poklici

Če želi Rus dobiti službo v kateri koli od evropskih držav, mora imeti ne le dobro znanje tujega jezika (najpogosteje - angleščine), temveč tudi razumevanje ustreznosti različnih specialnosti. Spodaj je seznam poklicev. Angleško govorijo vsi Evropejci. Oseba, ki računa na zaposlitev v Evropi, jo mora tudi popolnoma imeti v lasti. Koristno bo vedeti ne le statistične kazalce, temveč tudi imena poklicev v tujem jeziku. V Nemčiji so na primer posebne vrednosti delavci tehničnih posebnosti, inženirji.

V svetu je nagnjenost k "prekomerni proizvodnji" odvetnikov in odvetnikov. Ljudem v tem poklicu ne bo enostavno najti brezplačne zaposlitve, saj je po statističnih podatkih v isti Nemčiji vsako leto v povprečju 5000 več diplomantov pravne fakultete kot tistih, ki se upokojijo.

Morda so danes najbolj priljubljeni socialni delavci (socialni delavci). Takšen kader je potreben za delo z ljudmi, na primer na področju zasebnega poslovanja.

Ekonomisti (ekonomisti) - najbolj antipopularni poklic danes v Rusiji in Evropi. Vsako leto se pojavi ogromno število delavcev v tej panogi, vendar delovnih mest zanje preprosto ni dovolj, zato jih mora veliko delati zunaj poklica.

Priljubljen pa je, kot vedno, poklic učitelja. V angleščini se imenuje "učitelj". V evropskih državah učitelji prejemajo dostojno plačo in posledično dobro pokojnino.

Redki poklici

Na svetu so tudi zelo redke sfere dejavnosti, v katerih delujejo enote ljudi. Kljub temu so nekatere od teh poklicev zelo koristne in bi bile v veliko povpraševanje, če bi imela vsaka država veliko število takih strokovnjakov. Na primer stoječe v čakalni vrsti ali sogovornik. Poznati te nenavadne poklice v angleščini pomeni imeti široko perspektivo.

Na enem izmed učnih ur angleščine v šoli ali na univerzi lahko učence prosite, naj povedo o takih dejavnostih ljudi. Zanimivo bo slišati o njihovih dolžnostih, lastnostih, vendar bodo takšne informacije prinesle malo praktičnega znanja, saj je predstavnikov takšnih poklicev zelo malo in povpraševanja po njih malo.

Kako opisati poklic v angleščini?

Ena od nalog, ki jo bo moral dijak ali študent, ki študira tečaj tujega jezika, opraviti, je zgodba o poklicu, na primer o delu njegovih sanj. Če želite to narediti, morate narediti načrt svojega govora in zapisati glavne ključne besede, ki vam bodo pomagale zapomniti zgodbo, narejeno doma.

Opis poklicev v angleščini bi se torej moral začeti z nizom odgovornosti. Vzemite na primer zobozdravnika. Zobozdravnik zdravi zobe pacientov, postavi zalivke, izvede diagnostiko in nudi številne druge storitve, povezane z ustno nego.

Naslednji odstavek zgodbe so orodja in napeljave, ki profesionalcu pomagajo pri opravljanju svojega dela. Na primer, atributi zobozdravnika so sedež, vrtalnik, material za polnjenje in številne druge potrebne stvari.

Potem je treba poudariti, kako zobozdravnik zagotavlja varnost svojega dela. Nosi bel plašč in posebne rokavice (rokavice), pa tudi masko (masko), razkuži svoje orodje itd. Dodati je treba tudi podatke o tem, kako priljubljen je ta poklic, koliko ljudi v Rusiji in tujini ima to posebnost, torej najti nekaj statistike.

Strokovni atributi v angleščini

Zgodba o katerem koli poklicu v angleščini vključuje določitev naprav, ki jih specialist uporablja za izvajanje svojih dejavnosti. Za preučevanje lastnosti vsakega zaposlenega je treba določiti poklice, ki so blizu drug drugemu, saj imajo taki strokovnjaki veliko skupnega. Na primer, pediater in zobozdravnik imata skupna oblačila, nekaj instrumentov za pregled. Odvetnik in potovalni agent bi moral dobro poznati zakone, tako da imajo vedno pri roki prave knjige. Pisatelj in poje s seboj nosi papir in različne pisalne inštrumente v primeru, da na njih umre navdih.

Z razdelitvijo poklicev v skupine si bo dijak ali študent zlahka zapomnil glavne lastnosti specialistov, saj je v mnogih pogledih zelo podoben.

Profesionalni stavki

Pri opisovanju katerega koli poklica v angleščini lahko uporabite različne besedne zveze in idiome, s katerimi lahko diverzificirate svoj govor, zapletete oblikovanje in izboljšate svoje znanje tujega jezika. Spodaj je nekaj idiomov, ki vam bodo omogočili, da trenutno opišete svoje delovno stanje.

  • biti brez službe - biti brez zaposlitve;
  • biti brez dela - začasno ne delati;
  • biti na porodniškem dopustu - biti na porodniškem dopustu;
  • biti odpuščen - biti odpuščen;
  • biti odpuščen = biti odpuščen;
  • narediti odveč - zmanjšati se.

Naslednjih besed ne smemo zamenjati, kar je včasih sinonim, ampak se uporabljajo v kombinaciji z različnimi pojmi. Torej, beseda "kariera" je prevedena kot "kariera". Kariero lahko zgradite na svojem poklicnem področju (za izgradnjo kariere). Koncept "objava" je delovno mesto, delovno mesto, ki ga lahko zasedate (stabilen izraz - "zasedati visoko delovno mesto"). Beseda "poklic" je po vrsti področje dejavnosti, na katerem človek dela.

Metode preučevanja teme "Poklic"

Obstaja veliko pristopov k študiju vsakega poklica. Tema v angleščini lahko vključuje seznam posebnosti po abecednem vrstnem redu ali vsebuje na primer tematske sklope:

  1. "Zdravje" je opis različnih zdravnikov.
  2. "Tehnične posebnosti" je zgodba o inženirjih, matematikih in programerjih.
  3. »Servis« - o čistilkah, natakarjih, stevardesah. Na seznam besed lahko dodate slike, s katerimi si bodo študentje lažje zapomnili različne poklicne lastnosti delavcev.

Učitelj lahko učencem podari več zvočnih posnetkov, ki jih bodo poslušali, nato pa lahko prenašajo svoje glavne ideje ali odgovori na predhodno zastavljena vprašanja. Takšna vaja vam bo pomagala, da se postopoma navadite na tuji govor, se naučite razumeti ne le pomen izjave kot celote, temveč tudi vsako besedo posebej, in tudi delovati na intonacijo.

Naloge na temo "Poklici"

Za učenje poklicev v angleščini morajo študenti opraviti niz nalog. Najprej se morajo naučiti besede na določeno temo, učitelj pa mora to nadzorovati s pomočjo testa ali diktata.

Nato lahko študente prosite, naj izberejo predstavnika enega poklica in podpišejo vse lastnosti njegove obleke. Bolje bo, če učenci natisnejo sliko s sliko in številkami označijo vse dele obleke in opreme ter nato podrobno zapišejo njihova imena.

Zgodbo o poklicih lahko naredite v obliki natečaja in zmagovalcu dodelite dodatne točke.