karierno upravljanje

Opisi delovnih mest administratorja: odgovornosti in glavne funkcije

Kazalo:

Opisi delovnih mest administratorja: odgovornosti in glavne funkcije

Video: Women's Ordination - Pastor Stephen Bohr - Are You Sure? Issues and Answers - 1 of 21 2024, Maj

Video: Women's Ordination - Pastor Stephen Bohr - Are You Sure? Issues and Answers - 1 of 21 2024, Maj
Anonim

Pod delovnim mestom skrbnika je usposobljen strokovnjak, ki ima pooblastilo za upravljanje določenega področja v podjetju. Zaposleni na tem področju je vodja, odgovoren organizator, s sposobnostjo upravljanja in upravljanja procesov.

Ta delavec analizira delo splošnega mehanizma, prepozna napake pri svojem delu in jih odpravi, da bi izboljšal uspešnost podjetja. Prej se je ta poklic nanašal izključno na področje upravljanja s človeškimi viri in dejavnosti oddelkov podjetij. Zdaj opisi služb skrbnika lahko vključujejo upravljanje baz podatkov in informacijske sisteme.

Kaj so skrbniki

Obstajajo skrbniki za upravljanje človeških virov in poslovni delavci. Prvi nadzorujejo kakovost in pravočasnost izvajanja podrejenih nalog. Lahko so prodajalci, natakarji, natakarji in drugo.

Skrbnik mora zagotoviti, da ti zaposleni svoje delo opravljajo v skladu s standardi in statutom podjetja. Slednji upravljajo z osebjem trgovcev, v imenu podjetja sklepajo pogodbe, prejemajo in prenašajo blago in podobno. Podrobnejše informacije o tej temi vsebujejo opis dela skrbnika.

Določbe

Zaposleni, ki je prejel delovno mesto skrbnika, je specialist. V času njegove odsotnosti se pravice in obveznosti zaposlenega prenesejo na drugega delavca, ki ga poslovodstvo imenuje za njegovo nadomeščanje. Samo izvršni direktor se lahko odloči za najem ali odpuščanje skrbnika. Za pridobitev te zaposlitve mora prosilec imeti diplomo o srednjem specializiranem izobraževanju.

Poleg tega delodajalci pogosto zahtevajo, da imajo kandidati izkušnje na podobnem področju v enem letu ali več. V bistvu je neposredni nadrejeni skrbnik upravitelj. Opis delovnega mesta upravitelja nakazuje, da naj se pri svoji dejavnosti vodi statut družbe, zakonodajni akti, ukazi in ukazi nadrejenih. Upoštevati mora tudi pravilnike in pravzaprav samo navodilo.

Znanje

Zaposleni mora pri vstopu v delo imeti določena znanja, med drugim tudi, da se mora seznaniti z odločitvami, ukazi, ukazi in drugimi regulativnimi materiali, ki se nanašajo na njegovo področje dejavnosti. Poleg tega se mora naučiti pravil in metod organiziranja dela osebja.

Zaposleni mora poznati organizacijsko in kadrovsko strukturo, kar pomeni, kakšni so njegovi podrejeni odgovornosti, pooblastila in delovne pogoje. Za pravilno in učinkovito izpolnjevanje nalog skrbnika mora zaposleni preučiti vrste storitev, ki jih podjetje ponuja, kjer je zaposlen, znati sestaviti računovodske dokumente, uporabljati poslovno komunikacijo in etiket v praksi. Prav tako mora zaposleni imeti znanje s področja prava in trženja.

Funkcije

Ob sprejemu na delo zaposlenemu dodelimo določene funkcije. Ukvarja se s preprečevanjem in odpravljanjem konfliktov, sprejema pritožbe in pripombe kupcev glede nekakovostne storitve v zavodu, kjer je zaposlen. Poleg tega naloge skrbnika vključujejo svetovanje obiskovalcem o vprašanjih, povezanih z opravljanjem storitev in prodajo blaga, ter bonus programi in promocije. Vzpostaviti mora delo osebja, povečati učinkovitost storitev, pa tudi ustvariti ugodne pogoje za obiskovalce in zaposlene. Zaposleni nadzorujejo red, čistočo pri obiskih in delo čistilk.

Dolžnosti

Glavne funkcije skrbnika vključujejo obveščanje osebja o prihodu strank, določanje podatkov o obiskovalcih v bazi strank, poročanje poslovodstvu o težavah in konfliktih. Poleg tega je skrbnik dolžan nadzorovati, kako zaposleni spoštujejo disciplino in druge določbe statuta organizacije.

Izvajati mora vsa navodila svojega šefa, spremljati varnost blaga in drugih materialnih vrednot, standarde okraševanja dvoran, postavitve, stanja in zamenjave promocijskih izdelkov. Prav tako ta zaposleni zagotavlja, da vse osebje izpolnjuje naročila nadrejenih.

Druge funkcije

Opis delovnega mesta administratorja nakazuje, da bi se moral pred pogajanji s prihodnjimi strankami in partnerji podjetja ukvarjati s pripravo materialne in tehnične podpore. Zaposleni vodi to evidentirano in beleži. Poleg tega opravlja telefonske klice, obravnava obravnavo strank, izvajalcev drugih organizacij in zaposlenih v državnih organih.

Pravice

Navodila za varstvo dela za skrbnika predvidevajo, da ima zaposleni določene pravice, vključno s sprejemanjem neodvisnih odločitev, če ne presegajo njegove pristojnosti. Prav tako ima ta specialist pravico zastopati interese podjetja, prenehati opravljati svoje funkcije, če pride do nevarnih razmer, ki ogrožajo njegovo zdravje in življenje, podpiše dokumentacijo, ki sodi v njegovo pristojnost.

Zaposleni ima pravico obvestiti vodstvo o ugotovljenih težavah pri delu organizacije in predlagati načine njihovega reševanja ter dajati predloge za izboljšanje učinkovitosti svojih dejavnosti in dela celotnega podjetja. Ima pravico sodelovati z drugimi oddelki zavoda, da reši naloge, ki so mu dodeljene, zahteva informacije in dokumente, od vodstva pa zahteva tudi, da ustvari normalne delovne pogoje.

Odgovornost

Zaposleni je odgovoren za nepravilno opravljanje svojih nalog, kot tudi za kršitev pravil navodila o požarni varnosti za skrbnika. Odgovorni so lahko, če so vodstvu ali strankam organizacije posredovali neresnične podatke. Odgovoren je za kakovost poročevalskih dokumentov, za kršitev etiketa v komunikaciji z obiskovalci in za posledice neodvisno sprejetih odločitev.

Odgovorni so lahko, če je nepravilno odtujil osebne podatke strank, razkril zaupne podatke in razkril poslovne skrivnosti. Odgovoren je za povzročitev materialne škode podjetju, kjer je zaposlen, državi, nasprotnim strankam ali zaposlenim v podjetju. Poleg tega je zaposleni odgovoren za kršitev pravil in statuta podjetja.

Zahteve administratorja

Ko so poklic šele uvedli v poslovni sektor države, zahteve po zaposlenih niso bile zelo resne, dovolj je bilo tudi samo srednješolsko izobraževanje. Delovne izkušnje so delodajalce tudi malo zanimale. Zdaj so se pogoji zaostrili in podjetja od prosilcev zahtevajo ne le visokošolsko izobrazbo iz ekonomije ali menedžmenta, temveč tudi znanje tujih jezikov, sposobnost uporabe osebnega računalnika in hranjenje poslovnih dokumentov.

Kar zadeva osebne lastnosti, bo delo dodeljeno osebi s kompetentno opravljenim govorom prijetnega videza. Družabnost, sposobnost vodenja telefonskih pogovorov in reševanja konfliktnih situacij je zelo pomembna.

Zaključek

Običajno navodilo za administratorja vsebuje osnovne podatke, potrebne, da lahko zaposleni razume svoje mesto v podjetju. Njene točke se lahko razlikujejo glede na organizacijo, obseg in potrebe upravljanja. Brez odobritve tega dokumenta zaposleni nima pravice začeti svojih nalog. Za pridobitev delovnega mesta mora prosilec izpolnjevati zahteve podjetja, imeti določena znanja in osebne lastnosti, potrebne za kakovostno izvajanje dodeljenih funkcij in nalog, dodeljenih zaposlenemu.