karierno upravljanje

Kako napisati življenjepis za delo: nekaj nasvetov

Kako napisati življenjepis za delo: nekaj nasvetov

Video: Webinar 10 praktičnih nasvetov kako napisati in objaviti knjigo 2024, Maj

Video: Webinar 10 praktičnih nasvetov kako napisati in objaviti knjigo 2024, Maj
Anonim

Kako napisati življenjepis za delo? Če odgovora na to vprašanje ne poznate, boste zelo dolgo v fazi iskanja zaposlitve. Zaključek je, da življenjepis pomaga delodajalcu, da hitro ugotovi, katera oseba (specialist) je pred njim. Nimate nadaljevanja? Kako si potem najti primerno zaposlitev? Opozarjamo na dejstvo, da so danes ljudje zelo redko takoj poklicani na razgovor - najprej jih prosijo, naj življenjepis ali pošljejo po elektronski pošti. Vsak kandidat mora biti dobro seznanjen, kako napisati življenjepis za službo. O tem bomo govorili neposredno.

Kako napisati življenjepis za službo

Ne sme biti niti preveč jedrnat niti predolg. Vse informacije, ki jih vsebuje, so nujno ustrezne in resnične. Ne poskušaj lagati! Ne pozabite, da lažni podatki lahko pomagajo ne samo hitro dobiti zaposlitev, ampak tudi takoj izgubiti po zaposlitvi. Kako napisati življenjepis za delo? Začeti morate z navedbo osebnih podatkov in kontaktnih podatkov, ne pozabite navesti samo svojega naslova in mobilne številke, temveč tudi svoj e-poštni naslov. Pomembne točke so vojaška služba za moške, vozniško dovoljenje in tako naprej.

Kaj je naslednje? Nato navedite svojo izobrazbo. Dodajte tudi tečaje, ki ste jih kdaj zaključili. Naslednja postavka so prejšnja opravila. Tu je vse malo bolj zapleteno. Če imate preveč izkušenj, potem absolutno vsega ne bi smeli opisovati - osredotočite se na najpomembnejše. Glede na to, kakšno delo iščete v določenem času. Na vrhu seznama je treba navesti ne prvo, ampak zadnje mesto dela - to pravilo je zelo, zelo pomembno. Opišite ne samo kraje, kjer ste delali, ampak tudi natančno, katere odgovornosti so vam bile dodeljene, kakšne izkušnje ste tam dosegli in se podrobno seznanite s koristmi, ki so vam jih prinesli določeni ljudje ali organizacije. Ne škratite z besedami.

Kako napisati življenjepis za delo? Po vsem tem dodajte svoje želje za nadaljnje delo. Pomen tega predmeta je velik. Delodajalec bo lažje razumel, ali vas je vredno povabiti na razgovor, saj veste, kaj točno želite prejeti od svoje delovne dejavnosti.

Zadnji element bo opis vaših osebnih lastnosti. Številni prosilci pišejo le, da so čedni, pridni in še kaj. Takšen opis samega sebe pri delodajalcu ne bo povzročil nobenih pozitivnih čustev. Ne hitite, ampak pokukajte v misli o sebi in izberite točno tiste lastnosti, ki so vam lastne in ne nekomu drugemu. Seveda ne smete pisati o treh straneh o sebi, vendar tudi ne priporočam preveč obžalovati "papirja".

Kaj storiti po pisanju življenjepisa

Iskanje zaposlitve je težaven posel. Uporabiti bo treba vsa sredstva, ki lahko vsaj nekako pomagajo najti pravo mesto. Na vseh spletnih mestih, ki ljudem pomagajo najti zaposlitev, morate pustiti življenjepis. Pošljite ga tudi vsem delodajalcem (elektronska pošta), katerih oglasi, objavljeni na teh spletnih mestih, se vam zdijo privlačni. Poleg tega uporabite časopise in naredite neodvisne kroge podjetij.