karierno upravljanje

Delo gazele: kako donosno je?

Delo gazele: kako donosno je?

Video: Inženir elektrotehnike: Mitja Mitnjek 2024, Julij

Video: Inženir elektrotehnike: Mitja Mitnjek 2024, Julij
Anonim

Življenje ne miruje. Nekdo se mora premakniti, nekdo mora nekaj prepeljati. In nekdo samo išče delo in zaposlitve za krajši delovni čas. Kar nekaj takih moških je prej ali slej pomislilo, da bi bilo lepo kupiti ali najeti gazelo in se ukvarjati s prevozom. Toda, kot v vsakem poslu, obstajajo prednosti in slabosti. V tem članku bomo obravnavali temo "Delo na gazeli"!

Ko odprete kateri koli lokalni časopis v katerem koli mestu ali velikem mestu, lahko vidite veliko oglasov, ki ponujajo prevoz s gazelami. To kaže na eno stvar - v tem poslu je velika konkurenca. Preden se odločite za prevoz tovora, morate razumeti, kaj vas čaka hud boj za preživetje podjetja. Uspešno delo na gazeli zahteva veliko truda, potrpljenja in začetnega kapitala za oglaševanje in privabljanje kupcev.

Kaj pa kapital?

V velikih mestih tak posel že dolgo obstaja. Če torej nameravate odpreti svoje podjetje v metropoli, vam delo na gazeli ne ustreza. V pogojih močne konkurence mest, kot je Moskva, je graditi uspešno podjetje iz nič, zelo težko, skoraj nemogoče. Tako lahko rečemo, da je delo na gazeli v Moskvi že zasedena niša. Toda včasih se zgodi, da se tudi vse večje prevozniške družbe v mestu in širše ne morejo spoprijeti s številom naročil. Ljudje niso pripravljeni čakati nekaj dni, mnogi se morajo nujno preseliti ali prevažati blago. V tem primeru lahko takšne trenutke "lovite" in kupce postopoma privabite vase. Čeprav je ta metoda izjemno nezanesljiva in tvegana.

Ali je koristno delati gazele?

Tako smo že ugotovili, da je delo na gazeli posel, ki se razvija v pogojih hude konkurence, in ne bo tako enostavno zavzeti svojega mesta na soncu. Vložiti morate veliko truda, potrpljenja, denarja, imeti morate tudi lastnosti vodje, prevzeti pobudo in biti ves čas v zadregi. Če pa ste na kakršen koli način odločeni, da boste uspeli v tej zadevi, poglejmo, kako donosno je delo na osebni gazeli.

Ta avto je ugodno uporabiti za prevoz, kadar je tovor majhen in ni zelo težak. Če morate prevažati veliko stvari, potem uporaba gazele ni donosna. Ko smo na internetu odprli kateri koli forum, namenjen temi "delo na gazeli", lahko ugotovimo, da je uspeh takega posla neposredno odvisen od debeline denarnice. To pomeni, da morate za uspešen začetek imeti dober avto, oglaševalsko kampanjo in denar za njegovo promocijo. Katera potencialna stranka vas bo poklicala za storitev prevoza gazele, če se prvič vidimo? Ta odstotek je zelo nizek. Toda tisti, ki je zavzel stališče, katerega ime se sliši z radijskih postaj in razkazuje v časopisih, bo takoj pritegnil pozornost. V pogojih močne konkurence našega časa vsako delo zahteva potrpljenje in vzdržljivost. Prevoz gazele je treba začeti šele, ko v vašem primeru vsi strokovnjaki odtehtajo slabosti. A to zahteva veliko željo in željo, da bi se posebej ukvarjali s to vrsto dejavnosti. Vso srečo