povzetek

Primer avtobiografije za službo

Kazalo:

Primer avtobiografije za službo

Video: Test Licnosti | Razgovor za posao | Primeri testova | TV Rovac 2024, Julij

Video: Test Licnosti | Razgovor za posao | Primeri testova | TV Rovac 2024, Julij
Anonim

Prosilci morajo ob prijavi na novo delovno mesto potencialnemu delodajalcu zagotoviti ne samo življenjepis, temveč pogosto tudi avtobiografijo. To je potrebno, da ima podjetje določeno predstavo o življenjskih izkušnjah, pridobljenih med usposabljanjem in prejšnjim delom. V tem članku bo naveden primer avtobiografije za zaposlitev.

Opis dogodka Zaporedje

Vsi dogodki so opisani v kronološkem zaporedju, najprej se morate predstaviti, napisati ime, datum in kraj rojstva. Nadalje bi morala avtobiografija vsebovati podatke o starših, o študiju v šoli in na zavodu. Nato lahko nadaljujete z opisom zakonskega statusa in seznam članov svoje družine (moža / ženo in otroke). Prav tako je smiselno zagotoviti informacije o krajih prejšnje zaposlitve ter pridobljenem znanju in izkušnjah.

Primer avtobiografije

Ja, Ivanova Sofya Vasilievna (nee Petrova), sem se rodila 15. avgusta 1985 v mestu Vyborg, Leningradska oblast.

Starši: Petrov Vasilij Ivanovič, rojen leta 1961, učitelj dela v Vyborški šoli št. 1. Petrova Elena Alexandrovna, rojena leta 1962, okrožni terapevt v mestni polikliniki Vyborg. Petrova sestra Oksana Vasilievna končuje šolo.

Od leta 1992 do 2002 je študirala na srednji šoli številka 1 v Vyborgu. Med študijem je sodelovala na okrajnih in regijskih olimpijadah iz literature in ruskega jezika, pri ljubiteljskih predstavah in pri izdajanju zidnih časopisov. Povprečna ocena ob koncu šole je 4,8.

Od leta 2002 do 2007 je redno študirala na Sankt Peterburški državni univerzi na Filološki fakulteti. Vstopni preizkusi, opravljeni v prvem toku, se učili angleščine in španščine, prejeli diplomo iz prevajanja.

Leta 2007 je dobila zaposlitev v hotelu Druzhba (Vyborg) kot svetovalka in prevajalka. Tu sem se naučil najti skupni jezik z vsemi ljudmi, reševati konflikte in reševati nujna vprašanja.

Leta 2009 se je poročila s Petrom Vladimirovičem Ivanovom, mož dela v policiji. Leta 2010 je rodila hčerko Olgo Petrovno Ivanovo. Zdaj je stara 4 leta, obiskuje vrtec št. 4, v primeru bolezni lahko z njo sedi njen mož ali naši starši.

Med porodniškim dopustom se je odločila za spremembo poklica, končala je tečaje tajnic-referentov z znanjem tujega jezika. Zato me je zanimalo prosto delovno mesto podjetja Sampo LLC. Iz pregledov vem, da gre za stabilno podjetje, ki skrbi za svoje podrejene. Tam bom imel priložnost razkriti vse svoje talente, pridobiti nova znanja in se razvijati kot specialist.

Podatki o potnih listih: številka 1111 serije 222222, izdana 01.01.2000 FMS iz Vyborga.

Spremembe in dopolnitve avtobiografije

Zgoraj opisuje le primer avtobiografije, ki jo lahko spremenite in spremenite glede na vaše značilnosti izobraževanja in dejavnosti. Za delodajalca je zelo pomembno, da poleg pridobitve potrebnega znanja v stroki poznate razloge za pritožbo na njihovo podjetje in tudi, kaj ste se naučili med študijem in delom. Če morate napisati avtobiografijo, vam bo zgornji primer pomagal pravilno sestaviti zaporedje opisov življenjskih dogodkov. Moški bi se morali tudi vojaško služiti. V tej izjavi je treba zabeležiti tudi vse dosežke v uspešnosti in usposabljanje na kvalifikacijskih tečajih.

Predlagani primer avtobiografije vsebuje vse naštete elemente, ki jih je treba poudariti, vsekakor pa lahko dodate kakršne koli podatke od sebe, ker pripoved ne sme biti omejena na suha dejstva.