karierno upravljanje

Najnovejši poklici 21. stoletja. Najbolj iskani poklici v 21. stoletju

Kazalo:

Najnovejši poklici 21. stoletja. Najbolj iskani poklici v 21. stoletju

Video: The Groucho Marx Show: American Television Quiz Show - Hand / Head / House Episodes 2024, Julij

Video: The Groucho Marx Show: American Television Quiz Show - Hand / Head / House Episodes 2024, Julij
Anonim

Zakaj se pojavljajo novi poklici? Ker se razvijajo nova ozemlja tako v dobesednem pomenu besede kot v figurativnem. Ljudje se začnejo zanimati za nekaj povsem drugega, ustvarjati druga polja za ustvarjalnost in, v skladu s tem, za zaslužek.

V tem članku bomo govorili o poklicu 21. stoletja, razmislili, kam iti na študij, kako lahko zaslužite brez izobraževanja, in tudi ugotovili, kaj nam pravijo futuristi. Če vas zanimajo poklici, ki so se pojavili v 21. stoletju, potem vam bo ta objava zelo zanimiva.

Kam na študij?

Preden povem, kam se lahko vi in ​​vaši otroci odpravite na študij, želim posebej poudariti, katerih poklicev zagotovo ni vredno obvladati. Torej boste zapravili denar in, kar je bolj žaljivo, leta življenja, če se odločite za ekonomista ali pravnika. Trg za tovrstne strokovnjake je danes gneča ne le pri nas, temveč tudi v tujih državah. Sodobni univerzitetni diplomanti morajo dobiti drugo visoko ali drugo dodatno izobraževanje, da se vsaj nekje pripnejo. Zato priljubljene in priljubljene poklice 21. stoletja teh posebnosti ne vključujejo na svoje sezname.

Čeprav se bo vprašanje postavilo drugače - komu se dekleta in fantje najpogosteje odpravijo na študij, bo odgovor povezan prav s pravniki in ekonomisti.

Toda v prihodnjih desetletjih pričakujemo povpraševanje po specialistih tehničnih poklicev. Če imate zanimanje ali nagnjenja, potem lahko delujete na inženirje, električarje, tehnike različnih smeri. Videli boste, da vas bodo takoj po diplomi preprosto "prijeli" z rokami in nogami. Vendar so ti nasveti bolj svetovalne narave in se odločite v vsakem primeru. Zdaj pa govorimo o takem pojavu, kot je stroka 21. stoletja. Seznam je lahko ogromen, vendar se bomo dotaknili le tistih možnosti, ki bi lahko zanimale povprečnega prebivalca naše regije.

Prodaja in nakupi

Nakup in prodaja sta bila v človeškem življenju že od antičnih časov zelo pomembna. Skoraj celotno zgodovino vedno nimamo tistega, kar bi želeli. Nakup in prodaja odnosov vam omogočata nakup izdelka, ki ga iščete, zato ne preseneča, da so prodajalci vstopili v najbolj priljubljene poklice 21. stoletja, čeprav pod bolj modnim imenom.

Danes veliko podjetij najema kupce. Ta beseda izhaja iz angleščine "kupiti", kar pomeni "kupiti". Bayer se ukvarja z zadovoljevanjem potreb podjetja po izdelku, pridobiva tisto, kar je potrebno - hrano, pisarniški material, pohištvo, oblačila … Takšen specialist bi moral izdelek razumeti, določiti kakovost "na očeh", znati najti čim bolj donosne ponudbe. Izobraževalni "trgovec" bo dovolj, da postane kupec.

Kupec je isti kupec, vendar bolj individualen. Zanesljiva družina lahko najame šerpe, tako da si pridobi vse, kar potrebuje - hrano, notranje detajle, oblačila. Če morate pri kupčevem delu biti izkušena oseba, potem tukaj razumevanje psihologije igra veliko večjo vlogo, kakšna stvar je primerna za določeno osebo.

Kupec medija je isti strokovnjak, vendar je izdelek, ki ga kupi, bolj natančen. Ta oseba se ukvarja z nakupom oglasnega prostora, razvija strategijo za oglaševalske dejavnosti podjetja. Tukaj ne morete brez ekonomskega in trženjskega izobraževanja, pa tudi nagona, kakšno oglaševanje in kam bo prineslo največje povpraševanje potrošnikov po izdelku.

Oglaševanje in neposredna promocija blaga

Danes se lahko z oglaševanjem zasluži dober denar. Ogromen plus te priložnosti je, da ni treba imeti posebne izobrazbe, da bi lahko zrasel za vodjo oddelka za promocijo.

Promotor je oseba, ki izdelek promovira s posvetovanjem, degustacijami, različnimi promocijskimi promocijami. Če želite postati promotor, vam ni treba imeti izobrazbe, vendar je nujno potrebno družabnost, sposobnost, da jasno prenašate svoje misli in nežno prepričate ljudi.

Trgovec - tisti, ki se ukvarja s postavitvijo blaga, razstavlja izdelke na policah supermarketa. Takšni strokovnjaki niso potrebni v majhnih trgovinah, katerih zaposleni lahko izdelke prikazujejo sami. Če pa govorimo o hipermarketih, ki dnevno prenesejo na tone izdelkov, potem brez pomočnikov proizvodnih podjetij ne morete. Trgovcu ni treba, da bi lahko "poklepetal" obiskovalce, njegova naloga je izključno v polaganju blaga. Če govorimo o tem, kateri priljubljeni poklici 21. stoletja so danes priljubljeni, potem je trgovec eden izmed njih.

Vodja blagovnih znamk - oseba, ki se ukvarja s "promocijo", pri čemer potrošnik ime izdelka ohranja na uho. Tu že potrebujemo izobraževanje, najboljši marketing. Vodja blagovnih znamk ustvarja in razvija pogoje, da je znamka povprašena.

Internetno delo

Nekoč je bil internet bolj verjetno intranet in je veljal za vojaški razvoj. Danes je to obvezno "mostno krilo" za skoraj vse nas. Zadeva ni omejena na branje novic in gledanje filmov - s prijatelji delimo zanimive informacije, nalagamo fotografije, se prijavimo, da bi se lahko pohvalili s patosom. Internet je nudil tudi veliko priložnosti za zaslužek.

Seveda niso učinkoviti vsi sodobni poklici 21. stoletja z interneta - nekateri so zasnovani samo za to, da boste donirali svoj denar. Torej, "poklici", povezani z delom na borzah, Forex, so možnosti zelo dvomljive. Seveda ne gre za vas, če ste strokovnjak za ekonomijo in ste pojedli psa pri prodaji valut. V nasprotnem primeru bodite previdni - ne glede na to, kako ste zaradi novih poklicev 21. stoletja prikrajšani za prihranke. Seznam, ki ga bomo navedli spodaj, bo zanimiv za tiste, ki želijo obvladati poklic in zaslužiti, ne da bi odšli od doma.

Bloger je oseba, ki vodi dnevnik na internetu. Če je njegov blog zanimiv večjemu številu naročnikov, potem dobi priložnost zaslužiti z oglaševanjem, ki ga bo postavil na njihove strani. Če želite postati uspešen bloger, morate pisati o tem, kaj vam je blizu in v čem ste dobri.

Copywriter - oseba, ki se ukvarja s pisanjem besedil po naročilu. Vsa vsebina na internetu je ustvarjanje avtorjev, ki pišejo iz nič ali prepisujejo gotova besedila. Lahko pa delate brez izobrazbe, brez "občutka za zlog" in pismenosti ne boste veliko napisali.

SEO-optimizator - oseba, ki spletna mesta dela bolj priljubljena in jih premika na vrh iskalnikov. Tista spletna mesta, ki jih uporabnik najprej vidi v omrežju, so največja. Več ko ljudje obiščejo spletno mesto, bolj je priljubljen in privlačen za oglaševalca.

Spletni oblikovalec je oseba, ki je specializirana za ustvarjanje vizualnih vsebin spletnega mesta. Takšno izobraževanje lahko pridobite na posebnih tečajih.

Delo v skupnosti

Vodja dogodkov - oseba, ki organizira dogodke, počitnice. Danes je na trgu ogromno podjetij, ki so specializirana izključno za to dejavnost. Nekatera podjetja morajo imeti tudi nekaj takih strokovnjakov (na primer hotel ali restavracija). Upravitelj mora pripraviti zabavni program, naročiti izvajalce in z njimi razpravljati tudi o plačilu na podlagi razpoložljivega proračuna.

PR-manager - oseba, ki sodeluje v odnosih z javnostmi. Za mnoge ima "PR" negativen pomen. Za zvezdo je vredno sramota ali sramote in ta trik se takoj imenuje PR. Pravzaprav je vsako sporočilo ljudem novic aktivnost PR managerja.

Na kaj se pripravlja?

Ugotovili smo, kaj so danes v trendu najnovejši poklici 21. stoletja in kakšno izobrazbo morate dobiti, da lahko uspešno delate. Kaj pa bližnja prihodnost? Kaj bo pomembno čez deset do dvajset let?

Futurologi napovedujejo še bolj opazno izboljšanje telekomunikacij in medijev v prihodnjih letih. Poleg tega se bodo opazno spremenile podnebje in življenjske potrebe ljudi. Poskusimo na podlagi zaključkov futurologov predvideti, kakšni nenavadni poklici 21. stoletja nas čakajo v dogledni prihodnosti.

Osebni Truman

Se spomnite filma The Truman Show?

Če ne, predlagamo, da se spomnite oddaje Hiša 2. Kot kaže praksa, ljudje radi gledajo svoje življenje in bolje je, če so resnični, živi ljudje in ne liki v televizijskih oddajah in filmih. Torej obstaja domneva, da bodo kmalu priljubljeni self-filmi, ki jih lahko vsak odstrani tako, da preprosto pritrdi kamero na sebe.

Razvoj novih dežel

Futurolog Stuart Brand napoveduje, da bo taljenje ledu na Antarktiki pripeljalo do podnebnih sprememb v času našega življenja. Posledično se bodo pojavile najnovejše poklice 21. stoletja. Na primer, povpraševanje bo po "Columbusu", ljudeh, ki bodo razvili nova ozemlja, tudi vesoljska.

Korporativno povezovanje

Dejstvo, da korporacije vladajo svetu, ni skrivnost. Pogosto je želja vodstva takšnih podjetij tista, ki določa politike držav na tujem in domačem trgu. Korporacija je zaprt sistem, neke vrste življenje.

In po besedah ​​strokovnjaka za marketing Setha Godina bodo v bližnji prihodnosti nove poklice dodali novi poklici 21. stoletja. Seznam bodo dopolnili strokovnjaki za življenjsko podporo podjetij.

Tako je pred kratkim agencija Sterno.ru zaključila radovedno naročilo - razvoj družbenih omrežij za stranke. Zato sta programiranje in informacijska tehnologija bolj pomembna kot kdajkoli prej, če se postavlja vprašanje, kam naj študiram.

Človeški razvoj

James Kenton verjame, da bodo vsi poklici 21. stoletja vezani na to, da bo človek čim bolj popoln. Laboratoriji in medicinski inštituti bodo "zasnovali" živali in rastline ter si prizadevali ustvariti "idealno osebo". Futurist predlaga, da niso daleč dnevi, ko bo osamljena oseba lahko prišla v posebno banko podatkov in zahtevala stike ljudi, ki so najbolj združljivi z DNK. Preden imajo otroka, bodo pari lahko "izračunali", kako se bo rodil prihodnji otrok. Kakor koli že, medicinska izobrazba po Kentonovem mnenju ne škodi.