zaposlovanje

Delo v Nemčiji za Ruse: kako do zaposlitve?

Delo v Nemčiji za Ruse: kako do zaposlitve?

Video: Zaposlovanje v Evropi - Kako vam Eures lahko pomaga? 2024, Julij

Video: Zaposlovanje v Evropi - Kako vam Eures lahko pomaga? 2024, Julij
Anonim

Nemčija je država z močnim gospodarstvom, ki je lokomotiva, ki vleče vso Evropo. Zato se število tujih državljanov, ki se želijo tam zaposliti, vsako leto povečuje.

Zagotovljene vrste dela

Delo v Nemčiji za Ruse je lahko dveh vrst: legalno in nezakonito. V prvem primeru morate trdo delati, saj je to precej zapleten postopek. Lahko najdete zaposlitev za osebo redke specialitete ali z bogatimi izkušnjami in visokimi profesionalnimi lastnostmi. Obvezen trenutek je znanje nemščine, brez njega se možnosti za dobro plačan položaj močno zmanjšajo, četudi ste specialist prvega razreda. Delo v Nemčiji brez jezika je nizko plačano, nizkokvalificirano delo v ruskih četrti. Na voljo so v vsakem nemškem mestu. To so na primer tako imenovane "ruske trgovine", kjer lahko dobite prodajalca ali nakladalca. Naši naseljenci gredo tja po blago, ki so ga doma tako navajeni (medenjaki, sled - v nemških supermarketih jih ne boste našli). Nezakonito delo v Nemčiji je za Ruse skoraj nemogoče. Nemci so dokaj pravični ljudje in ne tvegajo, da bi se vključili v zgodovino najema ilegalnih priseljencev.

Kje in kako najti

Delo v Nemčiji za Ruse nudijo kadrovske agencije. Tako kot v vseh evropskih državah jih je zadostno število. Vendar bi morali biti zelo previdni, da ne padete na trike prevarantov. Zato morate pred sklenitvijo pogodbe z njimi preveriti točnost podatkov, poizvedovati o dejavnostih podjetja in pojasniti garancije. Na uradni spletni strani zvezne borze dela najdete največji seznam delovnih mest, ki so na voljo. Predstavlja vso možno delo v Nemčiji. Zaposlitve si je mogoče ogledati tudi na straneh za skupna podjetja. Nekateri ruski poslovneži vlagajo v nemške organizacije ali tam ustvarijo svoje podružnice in podružnice, da bi razširili in razširili prodajni trg. Takšna podjetja imajo vedno možnost najti zaposlitev za tuje državljane. Informacije je treba poiskati na veleposlaništvu. Mediji ne bi smeli izključevati. Ko ste se odločili za izbiro prostega delovnega mesta in potrdili soglasje delodajalca, morate nadaljevati s papirologijo.

Vloga za izdajo vizuma

Delovni vizum je pomemben vidik pri potovanju v Nemčijo. Veleposlaništvo bo nujno zahtevalo prijavo podjetja za zaposlenega. Podjetje potencialnega delodajalca ga bo objavilo le, če bo prosto delovno mesto potrdilo Zavod za zaposlovanje. Delo v Nemčiji za Ruse brez dovoljenja in brez dela delodajalca je preprosto nemogoče. Delovni vizum se izda za obdobje šestih mesecev ali enega leta. Odločitev o terminu sprejme delodajalec. Na njegovo zahtevo se vizum lahko podaljša. Pri pripravi izstopnega papirja mora delavec predložiti vlogo in osebne dokumente, poleg tega pa je treba izpolniti tudi vprašalnik v nemščini in predložiti pogodbo o zaposlitvi. Celoten postopek traja približno mesec dni.