zaposlovanje

Vodja računa: odgovornosti za delo. Kaj pomeni upravitelj računa in zakaj?

Kazalo:

Vodja računa: odgovornosti za delo. Kaj pomeni upravitelj računa in zakaj?

Video: Takoj zaslužite 755 USD / dan PayPal denarja! (Brez omejitev)-FAST PayPal Money | Branson Tay 2024, Maj

Video: Takoj zaslužite 755 USD / dan PayPal denarja! (Brez omejitev)-FAST PayPal Money | Branson Tay 2024, Maj
Anonim

Kakovost opravljene storitve vsako podjetje oceni kot enega od kazalcev zadovoljstva strank z njim. Seveda je zelo težko pritegniti kupce, a nič manj veliko dela je tudi njihovo zadrževanje.

Obe funkciji pogosto izvaja upravitelj računa. Je vez med stranko in njegovim podjetjem. Njegovo delo je nevidno, a izjemno pomembno za vsako organizacijo, ki se želi uveljaviti na trgu storitev ali blaga in svoje ime spremeniti v blagovno znamko. Nato bomo o tej objavi več govorili.

Nov izraz je dobro pozabljen stari

V angleški različici ta zapletena fraza zveni kot upravitelj računa. Nenavadno je že poznan njen prevod. Da, to je vodja službe za stranke - prosto delovno mesto je znano in razširjeno. Toda kljub temu je mogoče najti nekaj razlik. Če ste torej vodja računa, kakšne odgovornosti bodo padle na vaša pleča?

Izbor kandidatov

Takšen specialist lahko ustvarja motivacijsko bazo za stranke podjetja s ciljem stalnega sodelovanja z njo kot svoj ključni poklic. Zato je pogosto njegovo kompetentno, strokovno delo lahko ključ do uspeha različnih dogodkov in projektov in morda pozitivnega ugleda same agencije. Oseba, ki se prijavi na tak položaj, mora imeti številne lastnosti. To so:

  1. Družabnost Sposobnost človeka, da ne le lepo in kompetentno komunicira, ampak tudi vodi poslovna pogajanja, skušnjava, da ponudi ideje za sodelovanje, je temelj v tem poklicu!
  2. Sposobnost samega sebe. Pogosto je upravitelj računa edina oseba, s katero stranka stopi v stik in ki bo zanj "obraz" podjetja. Tako lahko na seznamu obveznih zahtev pogosto vidite predstavljiv videz.
  3. Zvestoba. Dober strokovnjak za storitve s strankami lahko začuti željo in razpoloženje nasprotnika in jih uporabi za svoje namene. Spremeniti mora v enem tako želje šefa kot tudi zahteve stranke, pri tem pa ne pozabiti namena posla.
  4. Odpornost na stres. Vsak delovni potek vedno vključuje ugovore pri komunikaciji ali opravljanju svojih poklicnih dolžnosti v tesnem časovnem okviru. Pripravite se na to!
  5. Spretnosti timskega dela. Včasih prav ta kakovost pomaga hitro in učinkovito izpolniti vse zahteve.
  6. Hitro preklopite med nalogami. Zgodi se, da je en vodja računa vključen v več projektov na različnih razvojnih ravneh.

Seznam odgovornosti v okviru enega projekta

Torej bomo upoštevali tista dejanja, ki naj bi jih izvajal poslovodja za delo s strankami.

Seznam odgovornosti vključuje:

  • uskladi načrt dela s stranko, zahteve obeh strani (podjetje - stranka);
  • vzpostavi in ​​razvija močna dolgoročna partnerstva;
  • pravočasno naročniku zagotoviti potrebne informacije o projektu;
  • organizirati proizvodni postopek, začenši z razvojem načrta in zbiranjem informacij ter zaključi s spremljanjem dela izvajalcev in drugih strokovnjakov;
  • opravljati papirje (izvrševanje aktov, pogodb, poročil);
  • slediti pravočasnosti plačevanja računov, preprečevati dolg;
  • Dobičko je predstaviti storitve podjetja stranki;
  • biti sposoben delati z ugovori;
  • sklepati posle kot rezultat pozitivnih poslovnih srečanj;
  • analizira rezultate sodelovanja, da ugotovi vzroke nezadovoljstva, trditve stranke;
  • biti sposoben sprejeti operativne ukrepe za njihovo odpravo;
  • Razviti programe zvestobe kupcev.

Seznam je precej impresiven, vendar se za strokovnjaka, ki ima vsaj minimalne izkušnje na poslovnem področju, naštete naloge ne bodo več zdele nerešljive.

S kom dela ta specialist?

Kot smo že omenili, je veliko poslovnih procesov v podjetju odvisno od pravilnih dejanj upravljavca računa. To je posledica dejstva, da v skladu s svojimi nalogami ne stopi v stik samo s stranko, temveč tudi z drugimi podpornimi oddelki in strokovnjaki. Tako mu lahko na primer zaupajo sodelovanje z:

  • uporabnost s strani strokovnjakov (če gre za spletno mesto in druge informacijske vire);
  • tekstopise;
  • analitični oddelek podjetja;
  • SEO - strokovnjaki, odgovorni za promocijo vira, blagovne znamke, storitve ali izdelka;
  • razvijalci kontekstnega oglaševanja.

V primeru dolgoročnega ali delovno intenzivnega projekta je obvezno usklajevanje ukrepov s temi zaposlenimi odvisno od specialista za stranke.

Kaj ni mogoče pričakovati od upravitelja računa?

Takoj je treba pojasniti, da oseba, ki je na tem položaju, ni vključena v prodajo in ni povezana z njimi. Njegovo področje delovanja je svetovanje, to je sodelovanje v poslovnih procesih, njihov nadzor na različnih ravneh in prilagajanje dela zgoraj omenjenih strokovnjakov. Zato je pritožba tega zaposlenega glede zmanjšanja prodaje podjetja ali naročil s spletne strani spletne trgovine bistveno napačno.

Ima popolnoma drugačne naloge - zadovoljiti želje stranke in prilagoditi delo vseh oddelkov podjetja v skladu z njimi. Potem bo izpolnjen še en pogoj, s katerim se sooča upravitelj računa - privabljanje strank, sklepanje poslov za dolgoročno in obojestransko koristno progresivno sodelovanje. Ti dve nalogi sta seveda medsebojno povezani in izkušen strokovnjak ve, kako jih kombinirati na najboljši način.

Povzeti

Da, vodja računa je težko delo, vendar zanimivo, uporabno in povpraševanje. Številni poslovneži so se začeli na tem položaju in postali uspešni, saj nudi potrebna znanja za poslovanje s strankami. Ne mislite, da čakate samo na pisarno in dolgočasno papirologijo. Dejansko je v nobenem podjetju vodja računa zelo redko, ko svoj delovni dan preživi v štirih stenah. In vse zahvaljujoč temu, da ta položaj vključuje visoko aktivnost.