povzetek

Življenjepis restavracije: predloga, vzorec, pravila za oblikovanje in priporočila s primeri

Kazalo:

Življenjepis restavracije: predloga, vzorec, pravila za oblikovanje in priporočila s primeri

Video: 50 stvari v Seulu, Korea Travel Guide 2024, Maj

Video: 50 stvari v Seulu, Korea Travel Guide 2024, Maj
Anonim

Dobro napisan življenjepis bistveno poveča možnosti prosilca, da bo povabljen na razgovor in v prihodnosti dobi želeno delovno mesto. Zato morate biti zelo pozorni na vsako dejstvo, ki je navedeno v povzetku. To velja za vsak poklic.

Torej je treba opis spretnosti v življenjepisu vodje restavracije jemati resno. Pomembno je, da se v celoti odraža v njej vse potrebne lastnosti za vlagatelja, povezane z upravljanjem osebja in sposobnost za organizacijo dela podrejenih.

Struktura (vzorec predloga)

Videz in struktura življenjepisa za delovno mesto vodje restavracije morata biti v skladu s splošno sprejetimi standardi. Poenostavljena struktura takega dokumenta je v naslednji obliki:

  • Osebni podatki, kontaktni podatki, fotografija.
  • Namen vlagatelja in pričakovana višina plač.
  • Delovne izkušnje (navajajo delovne odgovornosti).
  • Osnovna izobrazba.
  • Dodatno izobraževanje.
  • Osebni dosežki na poklicnem področju (če obstajajo).
  • Spretnosti, znanje jezikov, razpoložljivost vozniškega dovoljenja.
  • Osebne lastnosti prosilca (ki bodo koristne v ustreznem položaju).

Katere veščine in odgovornosti so ključne za vodjo restavracije

Ta položaj pomeni, da ima oseba izkušnje na področju restavracij in hotelov. Poleg tega je vlagatelj uspešen vodja, ki lahko organizira učinkovito delo ekipe. Da bi prosilec lahko potrdil razpoložljivost ustreznih izkušenj, mora navesti, kaj je opravljal na prejšnjem delovnem mestu. Glavne odgovornosti vodje restavracije za življenjepis vključujejo naslednje:

  • Delo z restavracijskim osebjem, zaposlovanje osebja, ocena osebja in določitev potrebe po dodatnem usposabljanju osebja.
  • Sodelujte z dobavitelji izdelkov in načrtujte nabavo blaga, potrebnega za restavracijo.
  • Nadzor nad delom kuhinje in bara.
  • Sestava menija, zemljevidi alkoholnih pijač.
  • Razvoj koncepta zabavnih programov, promocijskih ponudb, popustov, darilnih kartic.
  • Delo z regulativnimi organi, poročanje.
  • Nadzor nad spoštovanjem denarne discipline.
  • Opravljanje gostinske dejavnosti, ki predstavljajo razpoložljivost izdelkov in potrebnih dobrin.
  • Knjigovodska restavracija in davčno računovodstvo.

Dodatne funkcije

Kot primer dolžnosti vodje restavracije za življenjepis lahko navedete tudi delo, ki ga je opravil skrbnik restavracije. Dovoljena je uporaba naslednjih formulacij:

  • Delno izpolnjevanje nalog oskrbnika restavracij (v zvezi z organizacijo banketov in gostinskih storitev, delo z nezadovoljnimi in konfliktnimi strankami, reševanje sporov med strankami in servisnim osebjem, vodenje evidence delovnega časa, urnikov počitnic in izmen).
  • Nadzor nad izvajanjem standardov storitev v zavodu.

Kakšne osebne lastnosti bi moral imeti vodja restavracije

Kot primer za življenjepis restavracije lahko uporabite naslednje osebne lastnosti:

  • Odpornost na stres.
  • Družabnost
  • Osredotočite se na rezultate.
  • Spretnosti timskega dela.
  • Vodstvene sposobnosti.
  • Sposobnost iskanja izhoda iz konfliktnih situacij.

Katero dodatno izobraževanje je treba navesti v življenjepisu?

Poleg osnovne izobrazbe, ki vlagatelju omogoča, da se prijavi na vodstveno mesto v gostinskem in gostinskem podjetju, imajo strokovnjaki ustreznih kvalifikacij pogosto številne dodatne certifikate in diplome. V vzorčni življenjepis vodje restavracij je priporočljivo dodati podobne podatke o razpoložljivosti dodatnega izobraževanja:

  • Usposabljanje voditeljev prenočišč in hotelov (Vertex hotel grour).
  • Potrdilo o opravljenem izpitu iz angleščine TOEFL.
  • Usposabljanje "Gradimo učinkovito ekipo" podjetje "Gestalt Consulting Group."

Vključiti je treba vzorčne informacije

Da bi sestavljeni življenjepis najbolje poudaril zasluge prosilca, je treba natančno izpolniti vsako poglavje in uporabiti izključno uradni jezik predstavitve. Primer podatkov, ki jih je treba navesti je podan v tabeli.

Ime oddelka

Pojasnila

namen

Ta odstavek bi moral navajati "Pridobitev položaja vodje restavracije"

Pričakovana plača, stopnja dohodka

Pogosto delodajalci pri iskanju življenjepisov na zaposlitvenih mestih iščejo prosilce ne le po področjih dejavnosti in specializaciji, ampak tudi namestijo dodaten filter glede na želeni dohodek. To pomeni, da bi morali v življenjepisu izpolniti te podatke in navesti plačo, s katero se vlagatelj strinja.

osebne informacije

Zagotoviti je treba naslednje podatke:

- kontaktni podatki za komunikacijo z vlagatelja (številka mobilnega telefona, elektronski naslov, itd);

- priimek in ime (patronimik hkrati ni potreben);

- datum rojstva ali starost (lahko se omeji na navedbo leta rojstva);

- kraj stalnega prebivališča (navedeno sta mesto in država);

- zakonski stan (ni poročen, poročen, poročen, ni poročen).

Poleg tega je priporočljivo, da na vrh dokumenta vstavite fotografijo prosilca. Njegova prisotnost povečuje možnosti zaposlitve, povečuje zanimanje za potencialne delodajalce. Psihologi ugotavljajo, da fotografija, na kateri se človek prijetno nasmehne, povzroči, da se ljudje, ki razmišljajo o njem, nahajajo na podzavestni ravni.

Delovne izkušnje, spretnosti, sposobnosti, dolžnosti na prejšnjem delovnem mestu

Vlagatelj v tem razdelku navaja predhodno delovna mesta, delovna mesta in opravljene funkcije. V tem primeru so podatki o izkušnji predstavljeni v obratnem kronološkem vrstnem redu. Na tem seznamu bi moralo biti prvo mesto dela prosilca, priporočljivo je, da se navede obdobje, v katerem ga je prijavitelj opravljal blizu delovnega mesta.

Osnovna izobrazba

Navesti je treba ime izobraževalne ustanove, v kateri je prosilec pridobil strokovno znanje, ime specialitete, letnik diplome in obliko študija (redni, izredni, izredni). V tem primeru ne uporabljajte okrajšav. Imena morajo biti navedena v celoti, da se izključi dvojna razlaga.

Če ima prosilec diplomo z odliko ali diplomo, je to treba upoštevati.

Povzetek ne vključuje podatkov o diplomi v šoli ali drugi izobraževalni ustanovi.

Dodatno izobraževanje

V tem razdelku so informacije o zaključenih tečajih izpopolnjevanja, udeležbi na seminarjih, usposabljanjih, razpoložljivosti potrdil o znanju tujih jezikov, vozniško dovoljenje.

Osebni dosežki

V življenjepisu vodje restavracij je treba jasno navesti rezultate, ki jih je prijavitelj dosegel na zadnjem delovnem mestu (na primer je med letom zagotovil stabilno rast prodaje za 30%, organiziral odprtje restavracije Hercule v Kirovu iz nič).

Ne pozabite, da je treba informacije navesti jasno in jedrnato, jih postaviti v ustrezne razdelke in ne preobremeniti z nepotrebnimi informacijami.

Napake, ki so jih storili prosilci za mesto vodje restavracije

Pri pisanju življenjepisa ni malenkosti. Vsak element, ki je v njem naveden, ima pomen. Najmanjša napaka, ki je bila storjena v življenjepisu vodje restavracije, lahko delodajalca popolnoma odvzame želji, da povabi prosilca na razgovor. Spodaj je naveden seznam najpogostejših napak, ki lahko izbrišejo upanje kandidata za zaposlitev:

  • Življenjepis prijavitelja je preobremenjen z različnimi informacijami in dejstvi, ki niso pomembna za delo v restavraciji na mestu upravitelja. Priporočljivo je, da svoj profil postavite na eno stran. Če ima kandidat veliko izkušenj in veliko dosežkov, bi moral življenjepis vsebovati dve strani.
  • Vlagatelj navaja izkušnje na določenem področju, vendar ne razkrije imena organizacije, podjetja ali institucije, kjer je delal (to je kraj dela, v katerem je opravljal določene naloge). Če vlagatelj restavracije ne vsebuje podatkov o prejšnjem delodajalcu, lahko predlaga naslednje lastnosti vlagatelja:

- delal v določenem položaju za zelo kratek čas;

- pogosto menjal delovna mesta (se pravi, da se ni zadržal dolgo na nobenem od prejšnjih krajev dela);

- noče, da bi novi delodajalec poizvedoval o njem na svojem nekdanjem delovnem mestu (torej skrbi, da mu bo nekdanji poslovodja dal neprijetno opisovanje).

  • Življenjepis vodje restavracije meša spretnosti in osebne lastnosti v različnih kategorijah. Na primer, v razdelku "Osebne lastnosti" je navedeno: družabnost, aktivni življenjski položaj, sposobnost uporabe 1C. Spretnosti, povezane z različnimi semantičnimi skupinami, je treba navesti v različnih delih življenjepisa in ne kombinirati v eno kategorijo.
  • Besedilo vsebuje črkovalne napake. Pomanjkanje pismenosti v sestavila dokument ne barve nikomur. Če vlagatelj načrtuje, da bo prevzel vodstveni položaj, mora natančno pregledati objavljeni življenjepis in preveriti črkovanje, na primer z uporabo vgrajenih funkcij urejevalnikov besedil.
  • Vlagatelj na mesto vodje navede osebne podatke, ne da bi upošteval poslovni slog:

- postavi neformalno fotografijo;

- na primer navede e-poštni naslov z neprimerno prijavo ali;

- označuje zakonski status, kot je na straneh družbenih omrežij "v aktivnem iskanju", "v odnosih", "razvezan". Pri pisanju življenjepisa je treba uporabljati samo standardne besedila: "samski", "ni poročen", "poročen", "poročen".

Pomembno vprašanje, ki ga morate upoštevati pri pisanju življenjepisa upravitelja

Navedejo naj se le resnični podatki o sebi, saj lahko delodajalec preveri zanesljivost večine dejstev, ki jih je prijavil prijavitelj, še preden ga je povabil na razgovor (na primer podatke o izobraževanju, službene dolžnosti na prejšnjem delovnem mestu). Kaj ni mogoče preveriti, preden najamete novega zaposlenega bo postalo jasno dobesedno v prvem mesecu v njegovi karieri.

S pomočjo zgornjih nasvetov in vzorcev lahko naredite dober življenjepis vodje restavracije, kar bo zagotovo zanimalo potencialne delodajalce.