povzetek

Vzorec življenjepisa prodajnega svetovalca: pravila za polnjenje

Kazalo:

Vzorec življenjepisa prodajnega svetovalca: pravila za polnjenje
Anonim

Vsak človek, ko je dosegel določena leta, razmišlja, kako bo poskrbel zase. Izbira poklica je v veliki meri odvisna od znanja, veščin, izobrazbe in delovnih izkušenj. Pomembno vlogo igra tudi psihološka značilnost človeka.

Delajte kot prodajni asistent

Če se odločite, da boste poskusili delati kot prodajni svetovalec, potem morate vedeti, kakšen je ta poklic, kakšne težave so v njem. Vedeti morate še druge točke: kakšen mora biti prodajalec, kakšna je njegova odgovornost, kako komunicirati s strankami in tako naprej. Če se želite prijaviti, je vredno pripraviti vzorce življenjepisa prodajalca-svetovalca za pripravo vprašalnika za delodajalca.

Na prvi pogled se lahko zdi, da je to delo pravzaprav preprosto in ne zahteva veliko truda. Toda v resnici biti prodajni svetovalec ni tako preprost. Biti morate prijazni, odporni na stres, družabni, da veste vse o svojem izdelku in celo o konkurenci. Potrebno je biti sposoben najti pristop do vsakega kupca, ga "pripeti" in hkrati ne prestrašiti vztrajnosti. Velja si zapomniti, da so stranke različne, ne srečujemo le ustreznih obiskovalcev. Zato je sposobnost, da ostanemo mirni, izredno pomembna. O vseh zaželenih lastnostih boste izvedeli, če boste pogledali vzorčne življenjepise prodajnega sodelavca. Navajajo standardne spretnosti in značilnosti, ki so potrebne v tem poklicu.

Iskanje zaposlitve kot prodajni asistent

Če se odločite, da se preizkusite v tem poklicu in tehtate prednosti in slabosti, potem morate razmišljati še o eni stvari. Kaj točno želite ali lahko prodate? Živila, oblačila in obutev, pisarniški material, igrače, naprave in morda pohištvo? Izbira je velika in na seznamu ni ničesar.

Če ste se odločili, lahko začnete iskati oglase v časopisih, po internetu in pošiljati življenjepise prodajalca na razpis za najljubša prosta delovna mesta. Vzorec lahko izpolnite na koncu tega članka. Prav tako lahko natisnete svoj življenjepis in ga pustite v različnih nakupovalnih središčih, trgovinah, kjer želite ali bi lahko delali.

Preden se prijavite delodajalcem, se čim več naučite o njih.

Nadaljujte s pisanjem za prodajnega pomočnika

Če želite ugoditi delodajalcu, da je zaposlen, morate imeti možnost, da izjavite o sebi.

Pri tem vam bo pomagalo kompetentno nadaljevanje pisanja. Vzorec (prodajni asistent) najdete na koncu tega članka.

V življenjepisu morate navesti vse pozitivne lastnosti, ki bi jih moral imeti trgovec. To je na primer pozornost, strpnost, družabnost, sposobnost iskanja pristopa do ljudi. Ogledate si lahko vzorčne življenjepise prodajalca in svetovalca, v njih najdete opis lastnosti, ki so ponavadi navedene, in dodate sebi primerne lastnosti, da povečate možnosti.

Zaželeno je tudi, da v življenjepisu navedete, katera znanja in izkušnje so na voljo. Na primer, delajte s programi "1C trgovina" ali "1C Enterprise", blagajno, računalniškimi in pisarniškimi programi. Vse te informacije so zaželene.

Vzorec izpolnite življenjepis prodajnega sodelavca

Delodajalec, vodja kadrovskih služb tekom dneva preuči veliko vprašalnikov in vlog tistih, ki želijo zasedeti prosto mesto.

Edini način, da jih zainteresiramo, je praviloma kompetentno napisan življenjepis, ki vsebuje podatke o lastnostih, znanjih, spretnostih in izkušnjah, ki se zahtevajo od zaposlenega. Preden pošljete vlogo o sebi, preverite črkovanje in ločila. Informacije morajo biti jasne in predstavljene v pravilni obliki, brez okrajšav. Ni treba previdno nadaljevati s pisanjem. V nasprotnem primeru boste morda dobili vtis neusmiljenega odnosa in slabe manire.

Torej, poglejmo primer, kako naj bi izgledal pravi vzorec življenjepisa. V tem primeru bo asistent za prodajo oblačil sproščen.

Vzorec življenjepisa prodajnega svetovalca

Polno ime Polno ime priimka, imena in patronimike

Datum rojstva

Dan, mesec, leto rojstva

Družinski status

Samski ali samski, poročen ali samski, brez otrok ali če sploh, navedite številko

Naslov prebivališča

Dejanski naslov

kontaktna telefonska številka

Napišite številko, ki jo vedno uporabljate, in ostanite v stiku

Email naslov

Preverite črkovanje
Želi delati

Na katero delovno mesto se prijavljate, kakšen delovni načrt je zaželen in s kakšno minimalno plačo se strinjate?

izkušnje

Napisana je po padajočem vrstnem redu: od zadnjega do prvega delovnega mesta z navedbo datumov, naziva delovnega mesta, nalog in delodajalca. Dodate lahko tudi, katere uspehe ste dosegli in katere veščine ste pridobili.

Izobraževanje Tu navedete, kakšno izobrazbo imate: višjo, nepopolno višjo, srednjo in podobno. Začetni in končni datumi Polno ime ustanove. Posebnost, kvalifikacija. Če imate rdečo diplomo, lahko to zapišete. Prav tako mora navesti, kakšne uspehe ste dosegli v študiju. Na primer, aktivno so sodelovali na različnih prireditvah
Tečaji

Če ste se udeležili katerega koli tečaja, je to treba navesti. Na primer, lepo bi bilo omeniti prehod tečajev za programe usposabljanja "1C trgovina" in "1C Enterprise"

Posebne spretnosti in znanja

Tu lahko opazite znanje tujih jezikov, raven računalniškega znanja

Strokovna znanja Na primer, izkušnje pri prodaji, možnost izbire oblačil za stranke glede na velikost in barvno združljivost
Osebne kvalitete Nekonfliktnost, učenje, pomanjkanje slabih navad

Zgoraj desno lahko pripnete svojo poslovno fotografijo, kjer je vaš obraz dobro viden.

Podobne življenjepise prodajnega svetovalca je enostavno prebrati, delodajalec hitro najde potrebne točke, ki vplivajo na njegovo odločitev. Vendar obstaja kategorija ljudi, ki verjamejo, da je za spomin vredno poslati nestandardne profile. Toda takšne ustvarjalne ideje niso primerne za vse poklice. Če se odločite za trgovino, je bolje uporabiti kot primer tradicionalne predloge prodajnega svetovalca.