povzetek

Kako trajno izbrisati življenjepis v hh - navodila po korakih

Kazalo:

Kako trajno izbrisati življenjepis v hh - navodila po korakih
Anonim

Ta članek je namenjen življenjepisu, njegovim značilnostim, namenu ter naknadni odstranitvi izpolnjenega obrazca, ko izgubi svojo relevantnost. Vprašanje bo podrobno preučeno in korak za korakom: kako izbrisati življenjepis na hh.ru. Ta članek je osnoven, je samo za orientacijo in je namenjen uporabnikom, ki se z osebnim računom na HeadHunterju še niso sami prepričali. Gradivo je namenjeno tistim, ki jih zanima algoritem, kako izbrisati življenjepis na hh.ru.

Kaj je življenjepis?

Življenjepis je vrsta dokumenta, ki odraža osebne podatke in podatke prosilca:

  • o izobraževanju in specializaciji;
  • o prisotnosti ali odsotnosti delovnih izkušenj;
  • delovne izkušnje;
  • o poklicnih in osebnih lastnostih;
  • kot tudi druge informacije, ki jih oseba želi navesti o sebi.

Zakaj moram ustvariti življenjepis?

Praviloma se potreba po zbiranju osebnih podatkov pojavi pri iskanju nove zaposlitve, ko se premikate po karierni lestvici. Prav prisotnost življenjepisa omogoča potencialnemu delodajalcu, da se predhodno nauči osnovnih podatkov o neki osebi, da se lahko odloči: razmisli o tem kandidatu in ga povabi na razgovor ali zavrne predlagane storitve prosilca. Tako kratek dokument je potreben izključno pri iskanju zaposlitve.

Kaj storiti naprej?

Ko kandidat uspešno opravi vse faze razgovora, ga oblasti sprejmejo, da dela in nadaljuje z opravljanjem svojih nalog. Od tega trenutka datoteka s kratkimi informacijami kot taka ne bo več uporabna. Lahko ga damo v najbolj oddaljen predal mize, če je natisnjen na papirju. Če je življenjepis v bliskovnem pogonu v elektronski obliki, ga lahko pustimo kot dokument, ki bo nadaljeval zgodovino, ali po želji izbriše.

Preden začnete razčleniti vprašanje, kako izbrisati življenjepis na hh, morate razumeti, zakaj je to potrebno.

Zakaj je priporočljivo izbrisati nepomemben življenjepis?

Če je življenjepis registriran na spletnih mestih, ki iščejo zaposlene pri delodajalcih in prosilcem ponujajo prosta delovna mesta, jih je treba zaenkrat izbrisati ali odstraniti in jih skriti pred javnim vpogledom. Pomembno je, da ne zamudite in pojdite skozi postopek odstranitve / skrivanja. Prvič, če le zato, ker so na ogled vaši osebni podatki. Drugič, to so že nepomembne informacije. Da ne bi zapravili časa za telefonske klice z novimi ponudbami za zaposlitev, bi bilo bolje, da podatke takoj izbrišete.

Oglejmo si naslednje korake: kako izbrisati življenjepis na hh.

Headhunter

HH je kratica za internetno zaposlitveno podjetje na strani z naslovom hh.ru. Iskalci zaposlitve pomagajo najti zaposlitev, delodajalci pa najamejo osebje.

Kot je bilo že omenjeno zgoraj, če želite prijavitelju videti predloge za razpoložljiva prosta delovna mesta, morate najprej izpolniti prijavni obrazec, ga izdelati in vstaviti v skupno bazo podatkov.

V skladu s tem nas zdaj zanima postopek, kako ga odstraniti iz te baze podatkov, torej kako izbrisati življenjepis na hh.

Navodila po korakih

Obstaja še en nasvet, ki ga bo koristno deliti pred izbrisom življenjepisa. Čez nekaj časa, na primer, po šestih mesecih (leto, dve ali pet let), bo morda v primeru novega iskanja zaposlitve spet potrebno. Izpolnite podatke o sebi v priloženem obrazcu je vprašanje časa. Zakaj bi ga porabili za ustvarjanje dokumenta, če obstaja možnost, da ga dvignete iz svojega osebnega računa, v katerem so podatki skriti pred kakršnimi koli pogledi uporabnikov? Če prilagoditev vidnosti dokumenta pritegne več kot potrebo po iskanju, kako izbrisati življenjepis ob hh, lahko takoj nadaljujete na naslednji podnaslov.

  1. Pojdite na spletno mesto tako, da v naslovno vrstico z latiničnimi črkami vpišete hh.ru.
  2. V desnem delu vizualno osvetljenega okna v zgornji vrstici označite svoj e-poštni naslov, spodaj vnesite geslo, ki je bilo uporabljeno med registracijo. Če ste pozabili geslo, ga morate najprej obnoviti tako, da v drugi vrstici pokažete stavek "Ste pozabili geslo?" In nato nadaljujte.
  3. Nato se odpre stran, na kateri je kazalec postavljen na zavihek Povzetek in prvi odsek »Moji življenjepisi« je izbran od spodaj, tako da enkrat kliknemo levi gumb miške.

  4. Na naslednji strani je povzetek, ki ga je treba izbrisati. Morda ste prej ustvarili več datotek, ki kažejo na iskanje različnih položajev. Zdaj se z miškinim kazalcem nad imenom nadaljuje življenjepis in enkrat se izvede levi klik.

  5. Odprl se bo izpolnjen obrazec za življenjepis. Morate pogledati na desno in na zaslonu najti ikono smeti. Enkrat ga morate klikniti.

  6. Prikaže se opozorilno okno, ki potrjuje izbris. Izbrati morate "OK".

  7. Nato se odpre stran z vsemi drugimi nadaljevanji, če so seveda. Če jih ni tam, potem lahko globoko vdihnete: vprašanje, kako izbrisati življenjepis na hh za vedno, ne bo več nastalo, ker bo naslednjič lažje ponoviti takšna dejanja.
  8. Na koncu - pustite svoj osebni račun na HeadHunterju.

Nastavitve vidnosti

Če je bila sprejeta odločitev, da jo shranite v svoj račun, nastavite vidnost.

Ukrepi so naslednji:

  1. Pojdite na stran s svojim življenjepisom in ga odprite (kako to storiti, glejte navodila po korakih, kako izbrisati življenjepis ob hh).
  2. Na levi tipki miške poiščite vrstico »Spremeni vidnost« na desni strani.

  3. V odprtem oknu izberite drugi stavek za nastavitve vidnosti in potrdite polje nasproti.
  4. Ne pozabite se pomakniti navzdol s klikom na gumb »Shrani«.

Zdaj ste lahko prepričani, da osebni podatki ne bodo padli v roke nikomur, hkrati pa bo življenjepis varno shranjen na "črni dan".