zaposlovanje

Kaj je kurirska služba?

Kaj je kurirska služba?

Video: Kako bo izgledal tvoj naročeni paket? DISKRETNOST zagotovljena! 2024, Julij

Video: Kako bo izgledal tvoj naročeni paket? DISKRETNOST zagotovljena! 2024, Julij
Anonim

Obstaja veliko poklicev, ki so primerni predvsem za mlade. Povezani so s telesno dejavnostjo, veliko telesno aktivnostjo, ne potrebujejo posebne izobrazbe. Sem spadajo na primer delo kot kurir, ki ne zahteva nobenih posebnih znanj. Poleg tega jo lahko izvajate od 15-16 let in delate s krajšim delovnim časom. Iz teh razlogov je po eni strani vedno veliko povpraševanje po kurirski službi in na drugi strani vedno odprto.

Izkazalo se je, da celo zelo veliko podjetij potrebuje glasnike: skoraj vse velike organizacije in podjetja, večina založnikov, da ne omenjam na tisoče spletnih trgovin in kurirskih storitev. Se pravi, če kdo potrebuje takšno delo, ga z malo truda vedno najde.

Ko ste se odločili za tak poklic kot delo kurirja, morate poznati nekatere njegove značilnosti. Najprej je to odgovornost. Dejansko je glasnik vedno odgovoren, tudi finančno, za tisto, kar zagotavlja. Ukvarjali se boste tudi z denarjem, zato boste morali biti še posebej previdni. Drugič, strogo se je treba držati rokov za dostavo, sicer jih lahko kaznujejo ali kaznujejo na drug način. Tretjič, morate biti trdoživi, ​​kar je zelo težko. Upoštevati je treba, da morate včasih opraviti 10-13 potovanj na dan in nositi 15 kg vsakega. Zaradi tega delodajalci raje ne pobirajo žensk. Kurirsko delo je skoraj vedno moški poklic. Razen v primerih, ko morate dokumente razdeliti samo bankam in notarjem. To je najpogosteje potrebno v pisarnah. Četrtič, najpogosteje iščejo redno zaposlene, kar pa študentom ne ustreza.

Zakaj mladi hodijo na to delovno mesto? Le malo jih dojema kot delo s krajšim delovnim časom, v bistvu je to začetek kariere. Ko nekaj časa delate v zanimivem podjetju in pokažete vnemo in vnemo, lahko sčasoma računate na mesto vodje. Tako je, če ne moreš takoj dobiti pripravnika ali pomočnika. Kurirska plača je majhna. Najpogosteje je 8-15 tisoč rubljev, redko višji.

Kakšne so prednosti dela kot kurir? Ne potrebujete spretnosti in izkušenj, urnik je zelo prilagodljiv, primeren za dijake in srednješolce, veliko boste komunicirali z ljudmi, kar vam bo kasneje prišlo prav in dobro boste poznali svoje mesto.

Proti: slabo plačljiv, fizično težaven in ni prestižen. Lahko pa je to dober začetek za prihodnjo kariero in daje prve delovne izkušnje, kar je tudi pomembno.

Bolj obetavno in prestižno je naslednje delo: voznik kurirja v avtomobilskem podjetju. Čeprav je bolj odgovoren, saj moraš odgovarjati za avto in za večjo količino prepeljanega tovora. Toda s to možnostjo boste v celoti formalizirani, prejeli boste „beli“ plačo in socialni paket. Takšna prosta mesta najpogosteje zagotavljajo spletne trgovine, kamor je treba dostavljati ne mobilne telefone, ampak večje in težje gospodinjske aparate, pa tudi v velikem številu in na dolge razdalje. V prostem času od glavne zaposlitve je v prostem času mogoče kombinirati delo pisarniškega voznika in kurirja. Plača se tukaj že začne pri 25.000 rubljev.

Prosto je delovno mesto kot delo kurirja v osebnem avtomobilu. Najpogosteje jo sklepajte s pogodbo o zaposlitvi. Odgovornosti so standardne, zaposlitev pa je lahko po potrebi delna ali delna. Plača se večinoma pogaja. Delodajalec bo izravnal stroške goriva in amortizacijo vašega avtomobila. S takšnim delom bo več svobode in neodvisnosti. Pogosto jo iščejo tisti, ki že imajo nekaj poklica.