karierno upravljanje

Kako je 27-letna deklica začela startup za milijardo dolarjev

Kazalo:

Kako je 27-letna deklica začela startup za milijardo dolarjev

Video: How to fix a broken heart | Guy Winch 2024, Julij

Video: How to fix a broken heart | Guy Winch 2024, Julij
Anonim

Kot pravijo, lahko vsak sanje postanejo resničnost, ne bi bilo želja, in te besede so se izkazali s 27-year-old Bose, rezident jugovzhodni Aziji. Zagnala je zagon za milijardo ameriških dolarjev, ki se dobro razvija in prinaša ogromne dobičke.

Zgodovina uspeha

Deklica je bila vzgojena v Indiji. Njen oče je bil inženir državne državne naftne družbe. Po Bosevih besedah ​​se je njihova družina nenehno selila iz enega kraja v drugega, zato je njeno otroštvo minilo v različnih regijah države, kar ji je omogočilo študij kultur, tradicij in jezikov. V prihodnosti je bilo to deklici zelo koristno.

Nekoč se je morala Bosejeva mama odreči delu, čeprav je imela pedagoško izobrazbo in je diplomirala na univerzi. Vse svoje moči je posvetila družini in vzgojila edinega otroka.

Deklica je odrasla, postala odrasla in hodila na univerzo. Med različnimi vedami je izpostavila matematiko in ekonomijo in v tem je pozneje tudi uspela. Kot rezultat tega je Bose po diplomi, zagovarjanju diplomskega projekta in intervjuju dobil dolgo pričakovano službo pri Consultancy McKinsey & Co. To je bilo izhodišče njene prihodnje kariere.

Poslovni razvoj in ustvarjanje

Decembra 2014, ko je bila Bose stara komaj 23 let, njen kolega programer pa 24, sta se odločila, da bosta ustvarila svoj startup. Da bi to naredili, so imeli vsa potrebna znanja in znanja ter velike ambicije. Vsak od njih je v začetni fazi vložil 30.000 dolarjev.

Pred 7000 leti so v Sahari plavali somi: pravijo znanstveniki

Prednost prvaka ni v obupu: Tyson Fury zmagaVzel sem obroč, kavbojke, tkanino in izdelal torbe, v katere je priročno shranjevati stvari

Danes je 27-letna deklica postala ena najbolj priljubljenih voditeljev mladih žensk po Aziji. Nedavna naložba v Zilingo je znašala 970 milijonov dolarjev, kar je nedvomno osupljiv uspeh in rekord za Singapur.

Zilingo je specializirana spletna platforma, ki malim trgovcem v jugovzhodni Aziji omogoča prodajo blaga. Zasluga Bose je v tem, da je uporabila ne le najnovejše inovativne razvoje in tehnologije, ampak je ustvarila tudi močan tim. V njenih partnerskih privržencev, je obdelana vodstvene sposobnosti, jih motivirati in jim zagotoviti s čudovitimi delovne pogoje.

Dejavnosti podjetja so se začele s pomočjo malih podjetnikov pri prodaji. Na začetku poslovanja se je Bose soočil s težavo, da mnogi trgovci nimajo dostopa do sodobne tehnologije in zbiranja kapitala. Deklica jim je nudila tako pomoč, da je postopoma širila dostop do nove programske opreme, da so trgovci lahko sodelovali z velikimi tovarnami. Uredila je tudi dostavo prevoza in rešila problem skladiščenja blaga. Posledično so mali podjetniki lahko pridobili obratna sredstva za nakup surovin in proizvodnjo svojega blaga.

Zakaj so se pojavila krila letečih zmajev? Znanstveniki so našli odgovorOd kajaka do jahte: 7 vodnih dogodivščin v Dominikanski republikiZaključen teden tapiserije Rafaela v Sikstinski kapeli

Od leta 2015 je podjetje naraslo na velike velikosti. Pisarne so bile že v osmih državah in so imele 400 zaposlenih. Do danes so njena predstavništva v Indoneziji, Filipinih in na Tajskem, v bližnji prihodnosti pa tudi v Avstraliji. Zdaj je Boseova naloga upravljati in nadzorovati hiper rast ogromne organizacije ter privabiti nove vodje v podjetje.

Pogoji za partnerje

Posebna pozornost v podjetju je namenjena novincem. Na voljo so jim brezplačni oglasi s provizijo od 10 do 20% pri naročilih, popoln dostop do najnovejših tehnologij in potrebne informacijske storitve.

Sprva partnerji deležni usposabljanja, ki traja približno mesec dni. Izplačajo jim denarno podporo v obliki otroškega dodatka, štipendijo med učenjem angleščine. Kot je povedal Bose, za širitev podjetja potrebujejo kompetentne zaposlene, ki znajo angleško, da lahko začnejo nadaljnja pogajanja.

Zilingo omogoča dostop do podružnične plošče, kjer lahko prenesete izdelke in opišete njihove značilnosti in cene. Zaposlenim so na voljo tudi informacije - najnovejše o modnih trendih, da lahko partnerji izboljšajo, rastejo in širijo svoje poslovanje. Poleg tega so usposobljeni za razvoj socialnih medijev.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini