karierno upravljanje

Opis delovnega mesta inženirja za pripravo proizvodnje: vzorec

Kazalo:

Opis delovnega mesta inženirja za pripravo proizvodnje: vzorec

Video: Preverjanje in ocenjevanje v Teams 2024, Maj

Video: Preverjanje in ocenjevanje v Teams 2024, Maj
Anonim

Inženirji vseh vrst so zelo iskani strokovnjaki. Ta poklic je prestižen, dobro plačan, zaposleni pa so vedno cenjeni v različnih panogah. Vendar pa za zaposlitev potrebujete ne le izobrazbo, temveč tudi dobro razumevanje svojega poklica.

V vsakem podjetju, ki proizvaja izdelke, ne glede na njegovo smer, je potreben inženir za pripravo proizvodnje. Ta oseba bo odgovorna za zagon vseh tehničnih naprav v delavnici in nadzor nad značilnostmi izdelkov.

Poklic zahteva dobro karierno rast in če se specialist izkaže za zanesljivega in nadarjenega zaposlenega, lahko postane vodilni inženir pri pripravi proizvodnje.

Opis zaposlitve - obvezen regulativni dokument, ki se mora dogovoriti med vodstvom in podrejenim ter vsebovati vse potrebne podatke o njegovih dolžnostih in pravicah. Ima pomembno vlogo v poklicu inženirja.

Osebne kvalitete

Položaj inženirja je za podjetje zelo pomemben, saj je od tega zaposlenega veliko odvisno. In zato se od prosilca za delovno mesto poleg izobrazbe zahteva tudi prisotnost določenih osebnih lastnosti. Zaposleni mora imeti logičen, matematični in analitični um.

Naloge inženirja pri pripravi proizvodnje so lahko različne, odvisno od potreb podjetja, hkrati pa so naštete lastnosti za zaposlenega temeljne. Glede na to, da to delo pogosto zahteva mukotrpno in monotono delo, je v človeku cenjena pedantnost, vztrajnost in pozornost. Delodajalci bodo raje zaposlenega ustvarjalno razmišljali, s prostorsko domišljijo in znali pravilno razložiti svoje stališče.

Predpisi in zahteve po kvalifikacijah

Opis delovnega mesta inženirja za pripravo proizvodnje vsebuje podatke, da bi morali specialisti prve kategorije dobiti visokošolsko izobrazbo tehnične ali inženirsko-ekonomske smeri.

Poleg tega je pomembno, da imamo tri leta delovnih izkušenj v drugi kategoriji delovnih mest. Ista izobrazba in izkušnje ustrezajo delavcem druge kategorije, vendar bodo zanje zadostovale izkušnje z delom nad 3 leta na inženirsko-tehničnih delovnih mestih.

Oseba brez poklicne kategorije lahko dobi položaj v dveh primerih:

  • Če ima višjo strokovno izobrazbo, ga je mogoče sprejeti brez izkušenj.
  • Če ima srednjo poklicno izobrazbo in je že tri leta delal kot tehnik ali pet let na drugih podobnih delovnih mestih.

Znanje

Opis delovnega mesta inženirja za pripravo proizvodnje pomeni, da je specialist seznanjen s pravili organizacije in obračunavanja proizvodnih procesov. Preučil sem paleto izdelkov, ki jih podjetje proizvaja, vedel, katere storitve ponuja, in se seznanil z informacijami o nameščenih tehničnih sredstvih.

Inženir ve, kako se razvijajo programi in izdajajo dnevne proračunske naloge, preučil se je organizacije in mehanizacije dispečerske službe, specializacije delavnic in njihovega odnosa. Poleg tega se je seznanil z vsemi metodološkimi in regulativnimi dokumenti, ki vplivajo na njegovo področje delovanja. Pozna osnove ekonomije, upravljanja in organizacije dela. V podjetju, kjer je zaposlen, razume tehnologijo proizvodnje in pozna osnove TC.

Funkcije

Po opisu delovnega mesta inženirja za pripravo proizvodnje zaposleni spremlja izvajanje načrta in sprejme vse potrebne ukrepe za zagotovitev nemotenega delovanja opreme. Izvaja preventivno delo in odpravlja težave, zaradi katerih se proizvodni proces ustavi. Spremlja učinkovitost uporabe nameščene opreme, ustvarja ugodne pogoje za proizvodnjo z namenom pravočasnega in kakovostnega izvajanja proizvodnih programov.

Zaposleni mora sodelovati pri razvoju in izvajanju dejavnosti, namenjenih operativnemu načrtovanju. Ukvarja se z izračunavanjem koledarskih načrtov, povezanih z delovanjem opreme, trudi se čim bolj povečati učinkovitost njene uporabe in spremlja izvajanje načrta s strani zaposlenih v podjetju.

Dolžnosti

Opis delovnega mesta inženirja za pripravo proizvodnje predvideva, da analizira delo prodajaln, da bi ugotovil, kako skrajšati proizvodni cikel. Prav tako najde proizvodne rezerve in izračuna, kako jih čim bolj učinkovito uporabiti, kar povečuje učinkovitost podjetja. Ta zaposleni mora voditi evidence, nadzorovati, katera dela niso bila opravljena pravočasno in ki so bila, nasprotno, končana prej.

Pravzaprav se inženir ukvarja s pripravo proizvodnega procesa. Hkrati uporablja računalniško tehnologijo, sredstva komunikacije in komunikacije. Zaposleni je dolžan nadzorovati razpoložljivost sestavnih delov za opremo, proizvodne materiale, orodje. Njegove odgovornosti vključujejo razvoj in zagotavljanje tehnične dokumentacije, mesečne proizvodne programe ter vsakodnevne in dnevne naloge za zaposlene.

Pravice

Opis delovnega mesta inženirja za pripravo proizvodnje v gradbeništvu vključuje podatke, ki jih ima pravico zahtevati od vodstvene pomoči pri izvajanju dodeljenih nalog. Ima pravico do prejemanja dokumentov in informacij, potrebnih za opravljanje nalog.

Prav tako ima pravico, da v okviru svojih pristojnosti predlaga lastne načine za reševanje problemov in povečanje delovne učinkovitosti. Inženir ima pravico do socialnih jamstev, zagotavljanja delovnega mesta, opreme in zaščitnih oblačil. Prav tako ima pravico zaupati naloge, ki so mu jih podredili njegovi podrejeni.

Odgovornost

Opis delovnega mesta inženirja za organizacijo proizvodnje pomeni, da je lahko odgovoren za neizpolnjevanje svojih nalog. Odgovoren je za kršitev kazenskega, upravnega ali delovnega zakonika. Lahko je odgovoren za povzročitev materialne škode podjetju, razkritje zaupnih podatkov in kršitev poslovnih skrivnosti.

Značilnosti kompilacije

Opis delovnega mesta inženirja za pripravo proizvodnje v industriji lahko vključuje različne predmete, odvisno od usmeritve podjetja, v katerem je zaposleni zaposlen. Zelo pomembno je razumeti, da zaposleni brez odobritve tega dokumenta nima pravice nadaljevati z opravljanjem svojih poklicnih dolžnosti.

Navodilo je zagotovilo, da zaposleni prevzame odgovornost, pravice in obveznosti, ki jih je navedlo poslovodstvo. Ta regulativni dokument pripravi direktor podjetja in mora v celoti ustrezati veljavni zakonodaji države. Opis delovnega mesta inženirja proizvodnje, opisan zgoraj, ni univerzalen. Vredno je razmisliti, da se lahko v različnih podjetjih vsebinsko razlikujejo.

Zaključek

Od prijavitelja se zahteva, da ima na podobnem položaju visokošolsko izobrazbo, določene osebne lastnosti in delovne izkušnje. Samo zaposleni, ki razumejo, s čim se morajo ukvarjati, lahko opravljajo naloge. To je zelo pomembno delo, saj je od tega odvisna vsa proizvodnja. Ena napaka zaposlenega je lahko razlog, da bo treba zavrniti celo serijo izdelkov, kar bo povzročilo velike finančne stroške organizacije.

Če nimate dovolj pozornosti, znanja ali izkušenj, ne dobijte službe. Inženirji niso le usposobljeni zaposleni; poklic je njihov klic. Če vam je to delo kljub temu všeč, potem morate vedeti: dobro je plačano in velja za prestižno na področju proizvodnje.