karierno upravljanje

Dirigent osebnih avtomobilov je zelo pomemben poklic

Dirigent osebnih avtomobilov je zelo pomemben poklic

Video: Skala TV info - AKTUALNO "Obrtni poklici – poklici prihodnostI" 2024, Julij

Video: Skala TV info - AKTUALNO "Obrtni poklici – poklici prihodnostI" 2024, Julij
Anonim

Vsak vagon je ločeno stanje. In dirigent potniškega prevoza - če ne predsednik, pa vsaj predsednik vlade te države, ki nadzoruje vse procese, ki potekajo na njenem ozemlju. Malo ljudi razmišlja o tem, kakšne zahteve se postavljajo potencialnim kandidatom za to delovno mesto in kaj je treba preučiti v procesu teoretične priprave na to delo. Vse bomo poskušali ugotoviti.

Na vrata njegovega predalnika dirigent brez okvare obesi posebno tablico, na kateri je navedeno njegovo priimek, ime in mecen. Notranjost voznega parka mora biti med vožnjo čista in urejena. Prevoznik potniških prevozov dvakrat na dan izvaja mokro čiščenje. Za stranišče obstajajo še strožje zahteve: očistiti ga mora 4-krat hkrati.

Na rednih vlakih morajo potniki trikrat na dan prejemati tople napitke (kavo ali čaj) po prijavljeni ceni. Po želji so na voljo tudi različni slaščičarski izdelki. Če je vlak z blagovno znamko, je treba takšne zahteve izpolnjevati vsak dan. Med kuhanjem čaja mora biti osebni vozni avtomobil oblečen v bel predpasnik ali suknjič. Bodite prepričani, da je v avtomobilu zavrela ohlajena voda. Po potrebi je treba potnike plačati za doplačilo. Po potrebi jih je treba na zahtevo potnika nadomestiti z doplačilom.

Med vkrcanjem mora dirigent odvzeti vozovnice potnikom in jih raztrgati, tako da se ne kršijo različni znaki komposta, ki so na njem označeni. Lahko jih vrne šele pred pristankom. Če gre za dokument tranzitnega potnika, ki se želi ustaviti, in veljavnost vozovnice je treba podaljšati, potem je ne morete odtrgati. V primeru izgube take potne listine je dolžan vodnik osebnega avtomobila poklicati vodjo tirnega vozila ali delovodje. Nato se sestavi akt o izgubi vozovnic. Na naslednji postaji, parkirišče na katerem traja več kot 10 minut, naj bi izdal dvojnik, na katerem bo natisnjen naslednji napis: "Namesto izgubljenega."

V dnevnem času mora kondukter sporočiti postaje, na katerih se bo vlak ustavil, in trajanje postanka. Poročati mora tudi o sanitarnem območju. Ponoči se to opravi samo na željo potnika ali po potrebi. V skladu s takšnim dokumentom, kot je navodilo vodnika potniškega prevoza, mora vodnik skozi pot vzdrževati najmanj +18 stopinj Celzija. Za to je vlak opremljen s posebnim kotlom, ki deluje na trdo gorivo. Če temperatura pade pod dovoljeno mejo, mora vodnik dodati premog.

To ni popoln seznam, kaj mora takšen specialist storiti. Toda za vse to je odgovoren dirigent osebnega avtomobila. Kot je razvidno iz vsega zgoraj navedenega, postane jasno, da to ni tako preprost poklic, kot se zdi na prvi pogled. Če dodate precej tesen urnik dela in potrebo po tem ponoči, potem tega ne zmorejo vsi. Preden izberete ta poklic, morate večkrat skrbno pretehtati vse in šele nato narediti končno izbiro.