zaposlovanje

Službenec v vrtcu: zahteve, odgovornosti, plača

Kazalo:

Službenec v vrtcu: zahteve, odgovornosti, plača

Video: Novice med vodami, 14. januar 2021 2024, Junij

Video: Novice med vodami, 14. januar 2021 2024, Junij
Anonim

Uslužbenec v vrtcu je zaposleni, ki upravlja ustrezne funkcije. To je tisti, ki upravlja s klerikalnimi zadevami v ustanovi, namenjeni predšolskim otrokom. Običajno so zahteve za tega strokovnjaka precej preproste. Praviloma je potrebno srednješolsko specializirano ali visokošolsko izobraževanje s področja ekonomije ter delovno dobo na podobnem položaju, katerega trajanje je najmanj eno leto. Povedali vam bomo več o delu pisarne v vrtcu.

Kdo je?

Bistvo stroke je praviloma izvajanje delovnega procesa. Vsak dan mora specialist obdelati veliko število dokumentov, kar pomeni njihovo sistematizacijo in po potrebi pošiljanje prejemnikom.

Včasih uslužbenec v vrtcu opravlja tudi funkcije vodje pisarne in tajnice, ki vključujejo klicanje in druga navodila vodstva.

Omeniti velja, da idealen zaposleni na tem prostem delovnem mestu nima kariernih ambicij, saj v vrtcu verjetno ne bi mogel narediti sijajne kariere. To ustanovo lahko štejemo za prvi korak z nadaljnjim prehodom na bolj ugledno institucijo.

Lastnosti

Kaj dela službenica v vrtcu? Skratka, njegova glavna dolžnost je, da deluje v skladu z opisom delovnega mesta, ki ga oblikuje vodstvo vrtca.

Glavna funkcija je upravljanje z dokumenti. Službenec, ki opravlja naloge, ki so mu bile dodeljene, je v tesni povezavi ne le z ravnateljem vrtca, temveč tudi z drugimi zaposlenimi, pa tudi z oddelkom za šolstvo.

Na zahtevo uprave pisar pripravi ustrezne akte, s katerimi nadzoruje pravilnost njihove vsebine, pa tudi izvršitev. Poleg tega ta zaposleni sestavlja uradna poročila, potrdila in izjave, namenjene upravi in ​​drugim višjim ustanovam.

Ena pomembnih nalog pisarja je obdelava dopisništva. Njegova naloga je sprejemanje dohodnih dokumentov in pošiljanje strukturnim enotam.

Dolžnosti

Pisarniku v vrtcu se praviloma dodelijo naslednje funkcije:

  • Dokumentacija, tudi z uporabo elektronskih sistemov za upravljanje dokumentov.
  • Sprejem dohodne korespondence z njeno naknadno registracijo.
  • Priprava računovodskih dokumentov, potrdil in pisarniških pisem.
  • Oblikovanje osebnih kartotek učencev vrtca.
  • Vodenje evidenc o dohodni in odhodni korespondenci.
  • Sistematizacija in hramba arhivskih dokumentov.
  • Spremljanje delovnega časa drugih zaposlenih, ki mu sledi izpolnjevanje časovnice za računovodstvo.
  • Spremljanje skladnosti z načrtom dela z obveščanjem zaposlenih o prihajajočih spremembah.
  • Registracija pogodb o zaposlitvi in ​​osebni dosje za novo prispele zaposlene.
  • Vodenje knjige naročil.
  • Tisk in papir v skladu z zahtevami glave.
  • Spoštovanje zaupnosti osebnih podatkov, ovira pri njihovem razširjanju brez privolitve zadevnega subjekta.
  • Skladnost z opisom delovnega mesta.

Zahteve

Uslužbenec v vrtcu, katerega odgovornosti so navedene zgoraj, mora izpolnjevati določena merila:

  • Prisotnost visokega šolstva za specialnosti "ekonomija", "dokumentacija" ali "arhivsko gradivo".
  • Spretnosti obdelave dokumentov, in sicer oblikovanje, registracija, arhiviranje itd.
  • Spretnosti dela z osebnim računalnikom, pa tudi s pisarniško opremo.
  • Izkušnje na podobnem ali podobnem delovnem mestu več kot eno leto.

Osebne kvalitete

Delodajalci so poleg strokovnih zahtev, ki jih mora izpolnjevati uslužbenec v vrtcu, pozorni tudi na nekatere značilnosti, ki so značilne za naravo potencialnega zaposlenega.

Naslednje lastnosti so dobrodošle:

  • Natančnost. Delo z dokumenti zahteva, da zaposleni vzdržuje red. Kategorično nesprejemljiv kaos na delovnem mestu ali v arhivu, zaradi česar ni mogoče hitro najti pravega dokumenta.
  • Pazljivost Ta kakovost omogoča pisarju, da pri opravljanju svojih nalog ne dela napak. Navsezadnje ima lahko celo napaka v enem pismu, narejenem pri pisanju osebnih podatkov učencev, velike posledice.
  • Vztrajnost. Delo z dokumenti vključuje sedečo dejavnost. Zato morate imeti določeno mero potrpljenja, da boste lahko opravljali monotone dolžnosti v celotni delovni izmeni.

Strokovni standard uradnika takšnih lastnosti ne šteje za obvezne, vendar delodajalci njihovo prisotnost zelo pozdravljajo.

Kako se zaposliti

Najprej se pot do omenjenega položaja začne s pridobitvijo izobrazbe. Praviloma je potrebno višje. Vendar pa v nekaterih predšolskih ustanovah zadošča diploma srednješolskega strokovnega izobraževanja. Zahteva je odvisna od politike upravljanja.

Prednost bodo tudi izkušnje s podobnimi aktivnostmi. Za delodajalca to pomeni, da novemu zaposlenemu ni treba biti na tekočem od začetka.

Koristno bo potrdilo o zaključku računalniških tečajev. Navsezadnje bo večino dokumentov treba obdelati v elektronski obliki. Zato bi moral biti potencialni uradnik sposoben ravnati z opremo.

Če želite pozneje pridobiti položaj uradnika v velikem podjetju, boste morali imeti visoko izobrazbo in delovne izkušnje več kot 1 leto.

Plača

Koliko zasluži uslužbenec v vrtcu? Vprašanje ni nič manj pomembno kot zahteve po potencialnem zaposlenem in seznam dolžnosti v opisu delovnega mesta.

Takoj je treba opozoriti, da je paleta ponudb neverjetno široka. V povprečju zaposleni na tem položaju uspejo zaslužiti od petnajst do petdeset tisoč rubljev na mesec. Natančno število je odvisno od seznama dejavnikov.

  • Regija prebivališča V velikih mestih so plače uslužbencev v vrtcih višje od plač njihovih kolegov, ki imajo podobne položaje v majhnih deželnih zavodih.
  • Delodajalec. Vrtec je lahko javni ali zasebni, velik ali majhen. Znesek plačila, za katerega se uradnik lahko prijavi, je odvisen od vseh zgoraj navedenih dejavnikov.

Končno

Delovanje vrtca predpostavlja ogromen tok dokumentov, ki potrebujejo obdelavo, sistematizacijo in hrambo. Če ne opravljate zgoraj naštetih funkcij, lahko kaos hitro zavlada v dejavnosti institucije. Zato je izvajanje ustreznih funkcij dodeljeno ločenemu strokovnjaku, ki se imenuje uradnik.

Na tem prostem mestu potencialni delodajalci želijo videti zaposlenega, ki je opravil ustrezno usposabljanje v izobraževalni ustanovi, in ima tudi delovne izkušnje. To zaposlenemu omogoča, da takoj začne opravljati delovne naloge in ne porablja časa za razvoj osnovnih funkcij.

Ob upoštevanju zgornjih pristojnosti, ki jih prosta delovna mesta vključujejo, se bo lahko vsak kandidat odločil za prijavo.