povzetek

Povzetek Welderja: Osnutek modela, značilnosti in priporočila

Kazalo:

Povzetek Welderja: Osnutek modela, značilnosti in priporočila

Video: Our Miss Brooks: Connie the Work Horse / Babysitting for Three / Model School Teacher 2024, Julij

Video: Our Miss Brooks: Connie the Work Horse / Babysitting for Three / Model School Teacher 2024, Julij
Anonim

V kriznih časih je zelo težko najti dobro plačano službo. Ključ do uspeha v tem primeru je kompetentna priprava priporočil in življenjepisov. Tudi kot izkušen strokovnjak je treba navesti vsa potrebna znanja in dosežke. Zdaj se veliko podjetij osredotoča na delovne poklice. V tej smeri lahko zaslužite za preživljanje. Ja, in delo "rok" v povpraševanju, kot nobeno drugo. V tem članku se boste naučili, kako pravilno napisati življenjepis z uporabo življenjepisa varilca kot primer, pa tudi, katere pomembne lastnosti so najbolje navedene.

Strokovna znanja

V Rusiji je poklic varilca zdaj povpraševan, kot noben drug. Celotna industrija - težka, kemična, naftna, pa tudi gradbena in druga področja potrebujejo usposobljene varilce. Toda kako v življenjepisu o varilcu ugotoviti, da ste res dober specialist z bogatimi izkušnjami, ki ima različne varilne veščine?

Varilec je specialist, ki se ukvarja z različnimi vrstami varjenja kovin in zlitin. Kot v mnogih industrijskih strokah lahko tudi tukaj vsaka napaka stane življenje ene osebe in celotne skupine.

Zato so usposobljeni varilci vedno vredni svoje teže v zlatu. Če želite napisati življenjepis o varilcu, morate najprej določiti poklicno šolo, specializirano za varilno proizvodnjo, kjer je potekalo usposabljanje. Ne bo odveč, če določite vse izpite in potrdila o testiranju pri lokalnih organih, na primer Rostekhnadzor.

Odgovornosti varilca

Strokovnjak za varilno proizvodnjo je najprej oseba, ki je povezana s fizičnim delom, pa tudi tveganje za poklicne bolezni. Zato ženske močno ne odvračajo od tega položaja. Moški redno opravijo zdravniški pregled, ki odraža pravico do sprejema na varjenje.

Sledijo takojšnje odgovornosti, ki jih je mogoče vključiti v življenjepis o varilcu, katerega vzorec je predstavljen na koncu članka:

  1. Poznavanje zlitin in tehnik rezanja kovin za nadaljnjo proizvodnjo.
  2. Načrtovanje in analiza prihodnjega varjenja zlitin.
  3. Izvajanje varilnih dejavnosti v skladu z odobrenimi delovnimi načrti.
  4. Skladnost z zahtevami varstva dela in električne varnosti.
  5. Vodenje evidenc.

Kot ugibate, primeri življenjepisov varilcev ne prenašajo prevar. Pomembno je navesti samo prave veščine in kvalifikacije.

Kvalifikacija in trg dela

Poklic varilca je vedno povpraševan na področju industrije in proizvodnje. Vsaka regija zahteva plinsko varjenje. S trdim delom delo varilca, ki mu je delodajalec všeč življenjepis, prinese ustrezne rezultate. Pristojni specialist, začenši kot preprost delavec, lahko doseže vodilni položaj. Zato je plača precej raznolika. V Rusiji so najbolj cenjeni strokovnjaki najnovejše - kategorije VI.

Hkrati je največ možnosti za strokovnjake, ki delajo v velikih podjetjih naftne industrije, najmanj pa v stanovanjskem sektorju.

Pomembno je tudi navesti znanje o industrijski varnosti in zahtevah varstva dela v življenjepisu varilca. Zdaj je ta tema zelo pomembna tako na zakonodajni ravni kot v industriji.

Argonsko varjenje

Ena najbolj priljubljenih vrst varjenja zdaj je argon. Pred 40 leti so jo uporabljali v visoko precizni vesoljski industriji. Težko je verjeti, zdaj pa se uporablja povsod, od popravil letal do avtomobilske opreme. Včasih argonsko obločno varjenje nadomesti helij, vendar je veliko dražje, zato se uporablja manj pogosto. Najpogosteje se v zlitini aluminijastih izdelkov uporablja argonsko varjenje, saj je ta kovina najtežja za izdelavo.

Življenjepis o delu varilca, katerega vzorec si lahko ogledate spodaj, bo videti bolj ugodno, če mu dodate spretnost varjenja argona.

Argonsko varjenje je zlitje plinskega varjenja in električnega loka. Vir ogrevanja je električni lok. In potem plin - argon vstopi v boj, izpodrinil bo kisik in vam omogočil, da natančno in natančno naredite šiv, brez mehurčkov.

Načela voznika Argona

Pri delu z argonskim varjenjem predmete očistimo - odstranimo vse izrastke, maščobe in druge usedline ter odvečne elemente. Varilec uporablja baklo in žico. S pomočjo svojih izkušenj varilec sam izbere čas vklopa bakle, običajno 20 sekund pred začetkom dela.

Pri varjenju s to metodo boste potrebovali naslednje: transformator, gorilnik, plinsko jeklenko, usmernik, pomožni transformator, plinsko jeklenko in menjalnik, oscilator.

Obstaja veliko manj specialistov, ki poznajo način varjenja z argonom kot navadni varilci, zato so bolj cenjeni, zato ne smete pozabiti določiti te postavke pri sestavljanju življenjepisa o varilcu.

Pri sestavljanju življenjepisa bi moral argonski varilec vsekakor navesti, katere vrste del so bile opravljene, katere barvne zlitine so bile uporabljene pri izvajanju ukrepov.

Nadaljuj z varilcem

Tako smo nemoteno prešli na del, kjer je predstavljen življenjepis varilca. Vzorec na začetku, tako kot kateri koli drugi življenjepis, vsebuje osebne podatke.

Ivanov Ivan Ivanovič

Varjevalec

- Želeni dohodek - 45.000 rubljev.

- Skupne delovne izkušnje - 7 let, 10 mesecev.

Naslednje navaja izkušnje in kraj dela.

- CJSC Gazprom Stroytransgaz, Moskva.

- 3 leta 7 mesecev (datumi).

Dolžnosti:

- Polavtomatsko, argonsko, ročno varjenje različnih kovin na gradbiščih.

- Čiščenje in preverjanje trdnosti šivov.

- CJSC Argus-Promt, Iževsk.

- 4 leta 3 mesece (datumi).

Dolžnosti:

- Polavtomatsko, argonsko, ročno varjenje različnih kovin na gradbiščih.

- Nadzor nad trdnostjo šivov.

- plinsko rezanje kovin različnih zahtevnosti.

Nato navedite izobrazbo.

- Končni datum - 2009.

- Politehnični kolegij (ali druga izobraževalna ustanova).

- Sekundarni posebni.

- Posebnost: specialist za varjenje (plinsko varjenje, električno varjenje, argon).

Napredek

- Potrdilo v RTX-u za 6. kategorijo.

Strokovna znanja

- Potrdilo 6. kategorije NAKS GO, KO, NGDO, OKHNVP, SK.

- Odlične sposobnosti varilca (argon, električni lok, plin in polavtomatski).

- Sposobnost rezanja kovine s plinom.

- Sposobnost dela z različnimi vrstami zlitin in kovin.

- Poznavanje osnov električne varnosti.

- Sposobnost dela z dokumenti, poročanje.

In kar je najpomembneje, osebne lastnosti. Igrajo pomembno vlogo, saj vam omogočajo, da oblikujete bolj podrobno predstavo o človeku kot celoti.

Družabnost, odgovornost, prizadevnost, odpornost na stres in visoke fizične napore, hiter odziv v izrednih razmerah.

Oddaja življenjepisa

Upamo, da bo ta primer pomagal izdelati in pripraviti visokokakovosten življenjepis ter odgovoriti na vsa vprašanja glede poklica varilca. Za iskanje zaposlitve lahko končni življenjepis varilca postavite na priljubljene portale ali pošljete neposredno industrijskim in proizvodnim podjetjem. V času krize veliko podjetij ne objavlja prostih delovnih mest, da bi zmanjšalo stroške, zato se ne bi smeli bati pošiljanja življenjepisov neposredno podjetjem. Ne zamudite svoje priložnosti!