zaposlovanje

Nekaj ​​koristnih nasvetov, kako postati DJ

Kazalo:

Nekaj ​​koristnih nasvetov, kako postati DJ

Video: Z delom na Youtubu ni težko postati milijonar 2024, Maj

Video: Z delom na Youtubu ni težko postati milijonar 2024, Maj
Anonim

Takšen koncept kot DJ je začel trdno vnesti v naše življenje šele v zadnjih nekaj desetletjih, pred tem pa nismo vedeli, kakšni ljudje so ali kaj počnejo. Z razvojem klubskega gibanja je ta poklic postal zelo moden in zaželen za številne fante in dekleta. Danes bomo postali DJ, bomo govorili.

Malo o poklicu

Če ste zmedeni, kako postati DJ, potem vedite, da je to področje dejavnosti eno najbolj obetavnih na svetu. Na primer, skoraj polovica najstnikov iz Velike Britanije pri 15 letih izjavi, da želi posvetiti svoje življenje temu poklicu. In to pomeni, da si bodo prizadevali za karierno rast in izboljšanje počutja, ne da bi preživeli dneve v nagačni pisarni s tesnim delovnim urnikom in dolgočasnim kodeksom oblačenja. Mimogrede, finančna korist tega poklica je zelo očitna: na primer povprečno mesečno plačo domačega profesionalnega DJ-ja lahko zlahka zaslužite v eni noči.

Je ena želja dovolj?

Številni mladi, ki želijo postati DJ, si končno zagotavljajo, da je ena želja dovolj. V tem je nekaj resnice: sprva je res zelo pomembno. Vendar pa mora biti želja podkrepljena s treznim izračunom in izdelanim načrtom nadaljnjih ukrepov. Morate se jasno zavedati, da so priljubljeni domači in tuji DJ-ji že zdavnaj odšli do slave in visokih honorarjev. Mnogi današnji mladi, ki se komaj učijo mešati, že verjamejo, da so precej pripravljeni na osvajanje svetovnih lestvic. Posledično takšnih "začetnikov" nikoli ne uspe prepoznati celotna ustvarjalna sestavina stroke in njihova dela ne najdejo odziva ljubiteljev glasbe.

Brez glasbene vzgoje? Brez problema!

Če nekdo odgovori na vprašanje, kako postati profesionalni DJ, brez glasbene pismenosti ne moreš, mu ne verjemite. Navsezadnje niso vsi ljudje, ki so na tem področju pridobili slavo, imeli za sabo pouk glasbene šole. Vendar jim to dejstvo ni preprečilo, da so s svojimi seti začeli plesati in prodali albume z milijoni izvodov. Vse, kar se od DJ-a zahteva v začetni fazi, je občutek za ritem. Seveda bo potrebna tudi glasbena pismenost, vendar malo kasneje, ko začnete pisati svoje skladbe.

Kako hitro vam lahko uspe?

Nemogoče je nedvoumno odgovoriti na vprašanje, kako postati znan DJ. Vse bo odvisno od vaših sposobnosti, pa tudi od časa, ki ga namenite temu poslu. Seveda, več ko se potrudite, hitreje lahko dosežete želeni rezultat. Zagotovo lahko rečemo, da boste morali veliko časa porabiti za ustvarjanje svojega edinstvenega in nepozabnega "jaz", ki bi vas ločil od velike sive mase. Ne pozabite, da je DJ javna osebnost, ki je središče pozornosti novinarjev in obiskovalcev kluba. Zato bi moralo biti videti ustrezno. Če pridete zrna po zrnih lastne edinstvene podobe, lahko v dveh ali treh letih v tem poklicu dosežete določene višine.

Ali potrebujem mentorja?

Številni, ki se prepirajo o temi, kako postati DJ, zagotavljajo, da brez učitelja v tej zadevi ne bo šlo. Vendar strokovnjaki vztrajajo, da je povsem mogoče samostojno obvladati to znanost, če obstaja želja in določene sposobnosti. Seveda, če je zraven vas izkušen mentor, bo verjetno z vami delil profesionalne skrivnosti in opozoril na napake. Če pa med vašimi znanci ni takšne osebe, potem ne bi smeli obupati. Morda bo trajalo še nekaj časa, da boste razumeli vse nianse, vendar lahko vseeno uspete.

Kje začeti?

Najprej morate podrobno razumeti, kakšno okolje boste dobili po sanjah, da postanete DJ. Ker je klubsko življenje del šovbiznisa, morate poskusiti ugotoviti, kaj je. Katera pravila in zakoni obstajajo v njem ter kdo poudarja in določa ton za tak ali drugačen postopek. Najprej analizirajte razmere v vašem mestu. Ugotovite, kateri klubi in promocijske agencije so tukaj, kdo so in iz katerega razloga. Ugotovite tudi, kateri DJ-ji so najbolj priljubljeni in poskusite razumeti, kako jim je to uspelo doseči. Ko boste lahko odgovorili na ta vprašanja, bo vaša poklicna prihodnost dobila bolj ali manj jasne orise.

Zdaj lahko nadaljujemo s pripravo faznega razvojnega načrta. Najprej morate vzeti nekaj mesecev za študij. Kljub temu, da pri mešanju zapisov ni nič zapletenega, ta postopek zahteva določene spretnosti. Približno tri mesece boste potrebovali, da izberete pravi glasbeni material in posnamete visokokakovosten promocijski miks, ki bo pozneje postal vaša vizitka. Prav tako boste morali porabiti nekaj časa, da oblazite pragove nočnih klubov in rezervacijskih agencij, preden boste dobili priložnost, da se dokažete. In tukaj preprosto ne moreš udariti njegovega obraza v blato. Treba se je izkazati kot pravi profesionalec, ki svoje delo pozna in ljubi.

Kako postati DJ v klubu: finančna plat vprašanja

Začetniki v tej zadevi veliko svetujejo začetnikom, naj kupijo najcenejšo DJ opremo. Vendar se nekateri profesionalni DJ-ji s tem ne strinjajo. To je posledica dejstva, da ima velika večina klubov po vsem svetu standardni nabor opreme. Poleg tega jih boste prej ali slej, ko boste kupili poceni gramofone, zamenjali s profesionalnim DJ kompletom. Če se torej resno odločite, da se boste posvetili temu poslu, potem ne bodite varčni z ustrezno opremo.

Kako postati DJ na radiu?

Delo DJ-ja na radiu se bistveno razlikuje od iste dejavnosti v nočnem klubu. Poleg možnosti izbire zanimivih in zadovoljujočih okusov ciljne publike in formata postaje boste potrebovali tudi prijeten glas in sposobnost govorjenja o različnih temah ter vodenje dialoga s poslušalci. Če ste prepričani v svoje sposobnosti, pojdite naravnost na eno od lokalnih radijskih postaj in pogumno predlagajte svojo kandidaturo.