karierno upravljanje

Kje najdejo delo. Kje najti dobro službo

Kazalo:

Kje najdejo delo. Kje najti dobro službo

Video: (www.vest.si) Zaposlitveni kotiček: Kako do službe? 2024, Julij

Video: (www.vest.si) Zaposlitveni kotiček: Kako do službe? 2024, Julij
Anonim

V življenju vsakega človeka se občasno pojavi potreba po iskanju službe ali spremembi. Vsak od nas seveda misli, da bo nov kraj zagotovil določene priložnosti za rast, okrepil finančno stanje in pomagal uresničiti poklicne in osebne ambicije.

Kje torej najti dobro službo? To vprašanje zastavi vsak prosilec.

Kaj morate vedeti, preden nadaljujete z iskanjem

  • Najprej morate sami določiti, kaj je dobro delo za vas osebno. Eden bo raje stabilen urnik z dobro plačo (spet, koliko je dobra plača?), Drugi se je pripravljen zadržati po izmeni, ne spati ponoči, a biti sposoben dobiti dober bonus. Obstajajo ljudje, ki cenijo ekipo in sprejemljive delovne pogoje. Z eno besedo, morate jasno razumeti, kakšno mesto iščete, in se šele nato vprašati, kje najdejo delo. V večini primerov lahko ljudje zelo hitro odgovorijo na vprašanje, česar si zagotovo ne želijo, a z jasno izjavo o namenu so stvari bolj zapletene.
  • Drugič, ne pozabite sami določiti želene ravni plač.
  • Tretjič, razmislite o svojih prednostih, kar bi lahko bila vaša konkurenčna prednost.

Kanali za iskanje zaposlitve

Poenostavljeno je to odgovor na vprašanje, kje najdejo delo.

  1. Zdaj večina podjetij objavlja podatke o svojih prostih delovnih mestih le v internetnih virih. Res je zelo prikladno za obe strani. Lokalne oglasne deske so nekoliko manj priljubljene. Poklicne skupnosti postajajo vse bolj povpraševane.
  2. Tiskani mediji v zadnjih 10 letih so nekoliko zleteli v ozadje, vendar se jih je vredno tudi seznaniti.
  3. Koristno vam bo povedati, da iščete delo, svojim prijateljem in znancem. Kdo ve, morda vam bo povedal, kje najdejo delo na posebnosti, ki jo potrebujete. Morda imajo poznane direktorje podjetij, ki zahtevajo zaposlenega.
  4. Poskusite iti k neposrednemu delodajalcu. Zagotovo v vašem mestu obstajajo organizacije, ki zagotavljajo dober socialni paket, plače in delovne pogoje. Ugotovite, morda tukaj najdete mesto.

Kje najti delo doma

Najlažji način dela od doma je prek interneta.

  1. Zaslužek pri klikih, ogledu oglasov, izpolnjevanju profilov. Takoj morate rezervirati, da na tem ne boste veliko zaslužili. Največ - 100 rubljev na dan.
  2. Pisanje besedil. Bistvo zaslužka je pisanje člankov o najrazličnejših temah. Ta vrsta dejavnosti je priljubljena med študenti, mladimi mamicami, pa tudi tistimi, ki potrebujejo prost urnik. Glavna zahteva tukaj je sposobnost pravilnega pisanja. Sprva lahko zaslužite zelo malo - od 5 rubljev. za 1000 znakov, toda po doseganju določene ravni spretnosti lahko najdete redne stranke, ki so vam pripravljene plačati od 25 rubljev. za 1000 znakov. Če to delo jemljete resno, boste čez približno eno leto lahko prejemali 500-1000 dolarjev na mesec, ko boste delali z rednimi strankami, kar je, kot vidite, z brezplačnim urnikom zelo dobro.
  3. Samostojni V dobesednem pomenu besede je svobodnjak samostojni umetnik, ki išče delo sam. Ta vrsta zaslužka je najbolj priljubljena na področjih, kot so oblikovanje, programiranje, prevajanje besedil itd. Če želite iskati stranke, lahko uporabite brezplačne oglase, strokovne forume in spletna mesta. Če na primer znate dobro šivati ​​ali plesti, stopnja vaše spretnosti pa vam omogoča, da daste tisto, kar ste ustvarili za prodajo, potem je to povsem mogoče izkoristiti. Za promocijo svojih storitev lahko uporabite tudi brezplačne oglase z oglasi.
  4. Zaslužek na spletnih mestih. On je morda najbolj obetaven. Če pa želite ustvariti svoje spletno mesto, potrebujete naložbe, možnost organiziranja svojega časa.

Na internetu smo že govorili o takem viru informacij, kot so brezplačni tajni oglasi. Če jih natančno preučite, boste lahko ugotovili, kje ljudje, ki so pripravljeni, na primer, izviti palčnike ali spakirati posteljnino, najdejo delo v svojem mestu. V mestu so tudi prosta delovna mesta, povezana s postavljanjem oglasov na posebnih panojih (zelo priročno za mlade matere). Pomanjkljivost te vrste dela je, da morate še vedno pogledati v pisarno, in to je lahko daleč od kraja, kjer živite.

Kje najti delo za študenta

Težavnost pri iskanju dela za to kategorijo prebivalstva je posledica dejstva, da lahko delajo s krajšim delovnim časom, urnika na univerzi pa včasih ni ravno enostavno kombinirati z urnikom, ki ga ponuja delodajalec.

Kje torej študenti najdejo delo? Tu so najbolj priljubljeni načini zaslužka za mlade in aktivne ljudi.

  1. Delajte kot promotor. Njegova prednost je, da je plačana dovolj dobro - približno 200 rubljev na uro. Poleg tega, če pokažete dejavnost in pobudo, vas bo nadzornik, šef, pripravljen obravnavati kot prodajnega predstavnika, ko se bo študij končal.
  2. Kurir. Pogosto imajo tudi prožne urnike. Zaslužek je lahko celo višji kot pri predlagatelju, vendar je dejavnost povezana z določenimi tveganji, še posebej, če boste dostavili blago.
  3. Operater na telefonu. Plačilo je lahko plača ali delno (na primer odvisno od števila privabljenih strank).

Kje najti zaposlitev upokojenca

Starejša oseba, težje mu je najti službo. Upokojenci so praviloma urejeni kot čistilci, varnostniki, stražarji, dispečerji.

Vendar obstajajo primeri, ko visoko usposobljeni specialist še naprej dela, kar ljubi. Na primer, nadarjeni učitelj, ki ga v mestu spoštujejo, se lahko zelo ukvarja s tutorstvom. Učitelji vrtcev pogosto postanejo varuške.

Kako se izogniti temu, da bi pri iskanju službe postali žrtev varanja

Večina iskalcev zaposlitve se seveda sprašuje, kje najti dobro službo, dokler nihče ne potrebuje. To je čisto pošteno. Tu je nekaj nasvetov, s pomočjo katerih boste lahko ocenili ponudbo in odgovorili na vprašanje, kje najti delo brez varanja.

  1. Bodite pozorni na zasnovo objave. Vsebovati bi moralo posebne podatke o prostih delovnih mestih.
  2. Odsotnost imena podjetja naj vas opozori. V najboljšem primeru je delodajalec lahko omrežno podjetje, v najslabšem pa izsiljevanje.
  3. Naj vas ne zamikajo bogate razprave o čudovitih honorarjih, če morate delati 1-2 ure na dan. To se ne zgodi. Ne dobiš toliko denarja.