karierno upravljanje

Potrebni so vsi poklici, pomembni so vsi poklici ali je poveljnik

Kazalo:

Potrebni so vsi poklici, pomembni so vsi poklici ali je poveljnik

Video: Karierna orientacija 2024, Maj

Video: Karierna orientacija 2024, Maj
Anonim

Komandant je poklic, ki izvira iz daljne in romantične Francije, vendar je v nas že tako trdno naseljen, da si težko predstavljamo, da je nov. Če definiramo besedo "komandant", potem, kot se izkaže, kljub koreninam nima nobene zveze z romantiko, ni nič drugega kot ukaz.

Poklic: komandant

Komandant je uslužbenec, ki je odgovoren za varnost premoženja, nastanitve in poselitve ter vzdrževanje reda.

Za primer vzemite komandanta za skupne domove. To je uslužbenec, ki je dolžan sprejeti študente, izvajati varnostne preglede premoženja, ki pripada hostelu, zagotoviti red in mir v stenah zaupane stavbe.

Odgovornosti poveljnika

Pogovorimo se malo več o tem, kaj ima komandant odgovornosti:

  1. Zagotoviti red na ozemlju, ki mu je bilo zaupano.
  2. Priprava prostorov za zimsko obdobje.
  3. Komandant je odgovoren za popravilo oken, vrat, barvanje sten itd.
  4. Odgovoren za varnost premoženja, ki mu je zaupano.
  5. Komandant vodi evidenco nepremičnine, preverja njeno prisotnost, sestavi akte o sprejemu in odpisu.
  6. Izdaja popis podrejenim.
  7. Odgovoren za požarno varnost, skladnost s sanitarnimi standardi.

Katere lastnosti morate imeti

Katere lastnosti mora imeti oseba, ki želi dobiti komandanta? Ali potrebujem posebno usposabljanje?

Da bi postali komandant, sploh ni treba imeti visokošolske izobrazbe, zelo pogosto ljubke ženske v starosti nastopajo kot komandanti (to je, če vzamemo za primer isti dom). In včasih, nasprotno, so velike zahteve do kandidatov, na primer po zunanjih podatkih (na primer hotel, včasih mora komandant srečati goste). A v bistvu nimajo posebnih zahtev za kandidate za poveljnike po izobrazbi, spolu ali videzu, dovolj je že to, kar je navedeno spodaj.

Najprej bi moral biti komandant pozoren, čeden, ekonomičen. Toda hkrati je to oseba, ki mora razumeti, kako se vodi knjigovodstvo, kako se opisuje premoženje, sestavljajo akti, na splošno imajo vsaj minimalni koncept dokumentacije. Pomembna kakovost, ki jo mora imeti komandant, je sposobnost upravljanja z zaposlenimi. Konec koncev, če je komandant odgovoren za čistočo, to še ne pomeni, da sam prinese to čistočo, pobarva stene, zapre streho, če teče.

Komandant opravlja naloge mentorja, ki ga bo usmeril na delovno mesto, spremljal izvajanje dela in sprejel rezultat. Preprosto povedano, bo dala čistilki za čistilko, za dolgočasno osebo bo razložila, kje se mora umiti, po potrebi pa bo pokazala, kako to storiti pravilno. In na koncu se bo pohvalil ali zgražal za opravljeno delo. Tu je, komandant.

To delo je namenjeno ljudem, tako da, če niste imeli izkušenj z dokumentacijo in ne poznate nekaterih delovnih zakonov, se boste morali malo naučiti, morda obiskovati tečaje računovodstva.

Nekateri delodajalci načeloma sprejmejo moške na ta položaj, tako da je mogoče manjše popravljalne dejavnosti opraviti brez zunanjih sodelavcev. Prvič, takšen zaposleni bo lahko hitro opravil nujna popravila, drugič pa bo prihranjen denar.

Kje komandant deluje?

Komandant je tisti, ki ga že razumemo. Naslednja stvar, ki jo moramo vedeti, je, kje lahko poveljniki delajo.

Na splošno je poklic zelo povpraševanje, iskanje zaposlitve na borzi dela ali na spletnem mestu z oglasi pa ne bo težko. Zelo pogosto so komandanti potrebni za različne panoge, tudi v bolnišnicah, domovih, šolah in vrtcih, stanovanjskih stavbah, hotelih, motelih itd.

Najpomembneje je imeti željo in vztrajnost pri iskanju službe.

Prednosti in slabosti

Seveda, kot vsak drug poklic, ima tudi komandirski poklic svoje svetle in temne plati.

Minusi

V poklicu je več pomanjkljivosti, najpomembnejša je majhna plača. Veliko je odgovornosti, več kot dovolj odgovornosti, plača pa peni. Seveda obstajajo izjeme, na primer dragi hoteli, vendar je iskanje prostih prostih mest v takih krajih težko. Še en minus: komandant, čeprav odgovoren in upravlja, nima nobene zveze z vodstvom. In zadnja. Oseba, ki se prijavlja na to delovno mesto, mora biti izjemno previdna, saj je materialno odgovorna oseba. In to pomeni: če nekje nekaj manjka, bodite prijazni, plačajte svojo denarnico.

prednosti

Da bi delal kot komandant, ni treba več let študirati na inštitutu. Včasih najamejo poveljnika upokojencev, ki mu ne bo odveč povečanje manjše pokojnine. Karierna rast je možna v nekaterih podjetjih, na primer, v hotelu se lahko iz preprostega komandanta spremenite v upravitelja, in to je že veliko bolj prestižno. Toda za to povečanje morate biti odgovorni za delo in biti v dobrem stanju s šefi.

In za konec

Vsak komandant mora ob prijavi na delo podpisati sporazum, v katerem so opisane vse uradne pristojnosti in odgovornosti. Kot tudi sporazum o odgovornosti, v katerem se strinja, da bo odgovarjal za odvzeto premoženje.

No, zdaj veste, kdo je komandant, katere funkcije opravlja. Edino, kar ostane, je razumeti, ali vam ta poklic ustreza ali ne, ali izpolnjujete njegove zahteve, in seveda poiskati prosto mesto.