karierno upravljanje

Delo kot natakar: opis poklica, prednosti in slabosti

Kazalo:

Delo kot natakar: opis poklica, prednosti in slabosti

Video: Neposredni polog: 306,72 USD na PayPal-zaslužite PayPal denar hitro in enostavno v letu 2021-Br... 2024, Maj

Video: Neposredni polog: 306,72 USD na PayPal-zaslužite PayPal denar hitro in enostavno v letu 2021-Br... 2024, Maj
Anonim

Eden najbolj iskanih poklicev, zlasti v poletni sezoni, je natakar. Njegove dolžnosti, pravice itd. So neposredno odvisne od kraja zaposlitve zaposlenega. Takšni delavci so potrebni tako v majhnih kavarnah, tudi uličnih, in v restavracijah višjega razreda. Na mizi strežejo naročene jedi, postrežejo z obiskovalci, naj bodo vljudne in vljudne do strank zavoda. Plače se lahko razlikujejo tudi od približno 50 do 1,5 tisoč dolarjev.

Poklicna zgodovina

Ta poklic ima precej dolgo zgodovino. Pri nas je nastal šele s pojavom restavracij, ki so ustrezale evropski modi. Prvo mesto, kjer je bilo potrebno delo natakarja v Moskvi, se je pojavilo sredi 19. stoletja. Ta restavracija se je imenovala "Slovanski bazar". Vse druge ustanove so veljale za navadne gostilne, le različnih stopenj kakovosti.

Vsak zaposleni, ki je prejel to delovno mesto, je moral nositi repni plašč, kravato, bel telovnik in rokavice. Poleg tega so morali nadzorovati pomanjkanje ščetin in pravočasno odrezati lase. A to se je nanašalo samo na restavracije, v gostilnah so zaposlene, ki so prinesli hrano, imenovali seksualne, od njih se je zahtevala le bela srajca. Še več, večina genitalij je bila kmetov, in da so prišli do tega položaja, so morali iti daleč od čistilca in pomivalnega stroja. Štiri leta so študirali poklic od zunaj, se učili komunicirati s strankami, izvesti plačilne izračune in pravilno uvesti naročilo. Najbolj zanimivo je, da naj bi seks na začetku kariere delodajalcem plačal za svoje delo. Se pravi, da jim ni bila izplačana plača, ampak oni. In vse nasvete so odnesli v bife, kjer so jih potem enakomerno razdelili med vse zaposlene.

Kako se zaposliti

Večina delodajalcev ne zahteva formalne izobrazbe, vendar če ima kandidat vlagateljev položaj, mu to lahko daje dodatne možnosti za zaposlitev kot natakar. Delovna mesta običajno pomenijo, da se bo morala oseba usposabljati na kraju zaposlitve. Včasih je vnaprej navedeno, ali zaključiti posebne tečaje o storitvah za stranke.

Spretnosti

Natakarji bi morali biti sposobni postreči mize, preučevati recepte in posebne sestavine postreženih jedi, poznati posebnosti serviranja jedi v določeni ustanovi, imeti lastno etiketo in razumeti sistem cen. Poleg tega bodo morda morali vedeti, kako se kombinirajo pijače in jedi, v nekaterih dragih ustanovah pa morate znati tekoče govoriti angleško.

Kar zadeva osebne lastnosti, morate biti pozorni, potrpežljivi in ​​družabni, če želite dobiti natakarja v velikih mestih, vključno s Sankt Peterburgom. Dober spomin, prijazna in prijazna komunikacija, dobra fizična vzdržljivost so zelo pomembni. Zaposleni mora biti čeden, odporen na stres, imeti dober smisel za humor, imeti predstavljiv videz in jasno dikcijo.

Dolžnosti

Najpomembnejše funkcije natakarja so izpolnjevanje naročil strank ustanove, poravnavanje z njimi, serviranje in čiščenje miz, priprava na sprejem novih obiskovalcev. Po potrebi njegove naloge vključujejo menjavo prtičkov, prtov, pa tudi sodelovanje pri dekoriranju dvorane, če bo praznovanje. Dolžan je pravilno in taktično odgovoriti tudi na najbolj provokativna vprašanja strank, po potrebi jim svetuje hrano in pijačo, ki sta na jedilniku ustanove.

Ukvarja se z oblikovanjem končne vrednosti naročila. In tudi zaposleni je finančno odgovoren za pokvarjeno posodo, poškodovano pohištvo ali naročilo stranke, ki jo je postregel, če je odšel brez plačila. Najpomembnejše pri delu natakarja je, da streže stranki, tako da restavracijo zapusti z dobrim razpoloženjem in je zadovoljen z načinom postrežbe.

Lastnosti in plača

V bistvu delavci na tem področju niso toliko plačani, vendar je to posledica dejstva, da profesionalec na svojem področju vedno dobi nasvete. Poleg tega lahko, odvisno od kakovosti in prestiža ustanove, presežejo njeno mesečno plačo. Če želite obvladati veščine dela natakarja, se morate učiti približno en do tri mesece.

Najpogosteje mora oseba pred vstopom na delo prestati preizkusno dobo, ki je lahko od enega do štirih tednov. Urnik dela je precej daljši kot pri pisarniških delavcih, do 12 ur. In pladenj, na katerem mora zaposleni nositi tri posode, lahko tehta do deset kilogramov.

Prednosti poklica

Verjetno najbolj pozitivna kakovost tega poklica je njegova ustreznost in dostopnost. Tudi natakar brez delovnih izkušenj in kakršnih koli tečajev usposabljanja lahko dobi službo, vsega bodo naučili na kraju samem. Glavna stvar je imeti prijeten videz, biti družaben in družaben. Poleg tega ima vzdrževalno osebje dokaj brezplačen urnik in vedno obstaja priložnost, da prosite sodelavca, naj zamenjavo zamenja namesto sebe. Zahvaljujoč temu lahko veliko študentov takšno delo kombinira s študijem. No in seveda največja prednost poklica je namig.

Njihova velikost se lahko močno razlikuje glede na različne dejavnike, od visokih stroškov in prestiža institucije, v kateri oseba dela, in do vrste obiskovalcev. Ne more vsako delo poleg plače prinesti še dodaten denar. Še posebej takšna finančna podpora pomaga veliko mladim, ki šele začnejo živeti ločeno od staršev. No, zadnja prednost, ki jo ima natakar, je možnost kosila v službi. Z dobrim odnosom med osebjem in kuhinjo je malo verjetno, da bo zaposleni ostal lačen, in bolj prestižna bo ustanova, dražja in okusnejša bo hrana.

Slabosti stroke

Glavna pomanjkljivost tega dela je, da je za skoraj vse odgovoren zaposleni. Vsak zlomljen krožnik, steklo ali stranka, ki računa ni plačal, bo privedel do odbitkov od plače. Poleg tega lahko obstajajo globe za druge vpoglede, odvisno od pravil, ki jih bo določil lastnik institucije.

Druga pomanjkljivost poklica je stalen stres. Delo kot natakar nakazuje, da morate stalno komunicirati z različnimi ljudmi, ne glede na to, kako vljudni ali prijetni so. Številni kupci se lahko zapletejo z zaposlenimi samo zato, ker razumejo, da še vedno nimajo pravice do vzajemnosti in jih morajo spoštovati.

Tretja pomanjkljivost - splošne značilnosti storitve niso povsem odvisne od natakarja, vendar je odgovoren za vse pomanjkljivosti zanj. Tako se na primer kuhinja ne mudi, da bi posodo pripravila, pomivalni stroj se je lotil svojega posla in čiste posode ni, ali pa so se natakli prezaposleni, da bi pravočasno dostavili naročilo natakarju.

Prosti urnik je lahko le ob rednih dneh, vikendi in prazniki pa so običajno zasedeni. Poleg tega obstaja velika verjetnost, da bodo nočne izmene, ker ljudje običajno obiščejo takšne ustanove, da si v prostem času odpočijejo od dela. Delo kot nočni natakar pomeni, da boste morali pozabiti na redna srečanja s prijatelji in praznovati rojstne dneve ali zelo prilagoditi urnik in se dogovoriti s sodelavci.

Obeti

Kljub temu, da je to delo v storitvenem sektorju, je karierna rast možna celo na glavo. Takoj povečajte zaposlenega na višjega natakarja, nato na skrbnika. Če zaposleni diplomira na posebnih tečajih, ga lahko nadgradi do glavnega natakarja. Če je človek dobil službo v omrežnem podjetju, mu bo izkušnja natakarja dala priložnost, da se v petih letih dvigne na direktorja.

Zaključek

Povpraševanje po tem poklicu je zelo veliko, tako v velikih kot majhnih mestih. In tok zaposlenih, ki to zaposlitev izberejo kot dodaten in nestabilen zaslužek, vodi v dejstvo, da se nova prosta delovna mesta stalno sproščajo. Ko se namestite v spodobno restavracijo, lahko varno računate na veliko plačo in impresivne nasvete. Ta poklic ni treba dolgo učiti, delodajalci v večini primerov sprejemajo študente brez izkušenj in jih usposabljajo na kraju samem.

Toda hkrati je delo natakarja nestabilno in neperspektivno, zlasti v poceni ali sezonskih kavarnah. V večini primerov ljudje takšen položaj preprosto uporabljajo kot stransko delovno mesto za kratek čas, ker ne omogoča razvoja, ne uči ničesar novega in ne razkrije svojega potenciala. Poleg tega je treba upoštevati stalen moralni in fizični stres. Za delodajalce ni pomembno, ali ima zaposleni glavobol ali je danes slabo razpoložen, službo za stranke je treba izvajati neprekinjeno in na visoki ravni.