karierno upravljanje

Finisher - kdo je to Opisi delovnih mest, prosta delovna mesta, prednosti in slabosti dela

Kazalo:

Finisher - kdo je to Opisi delovnih mest, prosta delovna mesta, prednosti in slabosti dela

Video: Our Miss Brooks: Connie's New Job Offer / Heat Wave / English Test / Weekend at Crystal Lake 2024, Maj

Video: Our Miss Brooks: Connie's New Job Offer / Heat Wave / English Test / Weekend at Crystal Lake 2024, Maj
Anonim

Finisher je ena najbolj iskanih specialnosti v gradbeništvu. Brez nje je nemogoče izvesti kakovostna popravila. Le na prvi pogled se lahko to delo zdi preprosto in neprijavljeno. Če ima dodelavec veliko izkušenj in ne zlorablja slabih navad, bo na trgu povpraševanje. In to pomeni dostojne materialne bonuse.

Kdo je finišer?

Ta specialist opravlja groba in zaključna dela pri popravilih prostorov. Videz prostorov, tako znotraj kot zunaj, je odvisen od dela dodelave.

Strinjam se, tudi običajno stanovanje zaradi kakovostnih popravil se lahko spremeni na bolje. Vendar je možen nasprotni rezultat. Tudi prostoren dvorec ne bo povzročil užitka brez zaključnih del ali z nekvalitetnimi zmogljivostmi.

Če želite razumeti, kako priljubljena je posebnost, odprite kateri koli vir iskanja zaposlitve. Zagotovo boste našli na desetine končnih delavcev.

Dolžnosti

Poklicanje pomeni določeno vsestranskost. Dober finišer lahko združi odgovornosti zidarja, mizarja, slikarja itd. Gradbena organizacija, ki odpira prosta delovna mesta, postavlja številne zahteve.

Prihodnji finišer bi moral biti sposoben:

  • mavčne in lakirane površine;
  • polaganje ploščic, pa tudi druge prevleke;
  • suhomontažna dela;
  • namestitev vrat;
  • tapete itd.

Morate razumeti, da je dodelava gradbenih del pogosto prisiljena delati ne v najbolj udobnih pogojih. Zunanje delo je treba izvajati na ulici, delovni dan pa preživite na mrazu ali pod žarki žgočega sonca. Zasebni dodelavci lahko s stranko razpravljajo o delovnih pogojih. Obstaja možnost, da se dogovorite za odpoved dela v neugodnih pogojih.

Poleg kakovostnega opravljanja svojih nalog mora finišer skrbeti za varnostne ukrepe.

Kako postati finišer?

K temu delu pritegne veliko ljudi. Zaposlitve v finišerju so še posebej pogosto v velikih mestih. Ni presenetljivo, da se strokovnjaki, ki v svojem mestu nimajo vrednih ponudb, odpravijo v Moskvo in druge mega mesta, da bi zaslužili.

Kljub temu, da je na univerzi ali v poklicni šoli mogoče pridobiti gradbeno specialnost, izkušeni dodelavci trdijo, da je bolje, da se podrobnosti stroke izpeljejo v praksi.

Prednosti zaključnih del

  • Ogromna prednost je povpraševanje. Dolgo se lahko učite in si priskrbite visoko plačano ozko specialnost, vendar ne najdete ustreznega prostega delovnega mesta. Finisher je delovna specialiteta. Vedno je pomemben tako v velikih kot majhnih mestih. Tudi če v svojem mestu ne najdete vredne ponudbe, lahko vedno delate kot dekorater v Moskvi.
  • Povpraševanje po poklicu pozitivno vpliva na plačo. Še posebej, če upoštevate, da je dodelalec eno redkih prostih mest, po katerem povpraševanje presega ponudbo. To pomeni, da na dobrega strokovnjaka čaka ne le vredna nagrada, ampak tudi odsotnost težav pri iskanju zaposlitve.
  • Možnost stranske zaposlitve. Finišer z uradnim delom lahko v prostem času izvaja tudi druga naročila.
  • Izobraževanje. Zaključek ne potrebuje diplome. Ta poklic, katerega subtilnosti je razumljen v praksi. Kakovostno opravlja svoje delo, finišer ne bo imel težav z iskanjem naročil.

Proti Finisherju

Vsaka posebnost je nepopolna in skriva veliko pasti. Končna obdelava ni izjema.

  • Delovnih pogojev ne moremo imenovati preproste. Zaključna dela so pogosto nezdrava. Potrebno je vdihavati prah in včasih škodljive hlape. Finišer je prisiljen premikati uteži.
  • Fizično delo. To ni sedeče delo, zato cel dan mineva v gibanju, kar je neverjetno naporno, stisne moč do zadnje kaplje.
  • Pomanjkanje počitka. Z natrpanim urnikom se mora finišer tako potruditi, da ni časa za dostojen počitek. To je v veliki meri posledica sezonskosti dela. Pozimi imajo finišerji malo naročil, zato morate preostanek časa trdo delati.

Koliko zasluži finišer?

V velikih mestih je povpraševanje po finišerjih še posebej veliko. Po statističnih podatkih je v moskovski regiji povpraševanje 25%. To mesto je za predstavnike te gradbene posebnosti najbolj privlačno.

Plača rediteljev se lahko razlikuje tudi od mesta do mesta. Če prikažete povprečje za celotno Rusijo, bo znesek 100.000 rubljev. Ta številka je zelo privlačna. Še posebej na ozadju povprečne ruske plače 37.000 rubljev.

V majhnih mestih plačilo ni tako visoko. Povprečje je 39.000 rubljev za finišerja in 20.000 rubljev. za njegovega študenta.

Katere lastnosti mora imeti finišer?

  • Profesionalnost. Ko enkrat ni dovolj za obvladovanje veščin in se nikoli več ne vrnite na trening. Profesionalnost finišerja ni samo v sposobnosti učinkovitega opravljanja dela. Pomembno je, da se tam ne ustavite. To je za obvladovanje novih tehnologij, krmarjenje na trgu gradbenih materialov itd.
  • Družabnost Finišer mora veliko komunicirati: z delodajalcem ali kupcem, s študenti, prodajalci gradbenega materiala itd. Zato je pomembno, da z vsemi najdejo skupni jezik. Konec koncev je od tega odvisen uspeh projekta.
  • Potrpežljivost. Niso vse stranke popolne. Nekdo bo hitel, nekdo se bo zamikal s plačilom itd. Dovršitelj mora biti potrpežljiv pri takšnih zadevah. Vztrajno, a vljudno zagovarjajo svoje mnenje.
  • Natančnost. Če delo opravite "tyap-blunder", bo to zagotovo postalo opazno za stranko. Če ne takoj, potem med delovanjem prostora. Stranka bo imela neprijetne vtise in verjetno je ne bo priporočil nikomur.
  • Pomanjkanje slabih navad. Brez komentarja.

Toda prisotnost visokega šolstva za finišerja sploh ni potrebna. Prednost ne daje teoretičnemu usposabljanju, temveč obvladovanju praktičnih veščin. Kot veste, jih je mogoče dobiti mimo šole.

Kaj si sami finišerji mislijo o svojem delu?

Mnenja strokovnjakov so različna. S svojim delom so najbolj zadovoljni zasebni dodelavci, ki si lahko sami, če razvijejo nekaj povezav, sami izberejo kupce in predmete.

Takšni strokovnjaki so resnični ljubitelji svojega dela, v njem ne najdejo le moralnega zadovoljstva, ampak tudi način samouresničevanja. Delavec kot zasebni specialist se sam odloči, kdaj, kako in kakšno delo je treba opraviti. Vedno je prostor za kreativno realizacijo.

Vendar pa pogosto obstajajo stranke, ki iščejo zaposlene, ki so pripravljeni kakovostno zaključiti čim ceneje. Stranka postavlja neprimerne zahteve, zato je tako ali tako ostala nezadovoljna.

Zaključni poklic je v nekem smislu poklic.