karierno upravljanje

Kateri je najboljši poklic?

Kazalo:

Kateri je najboljši poklic?

Video: Kateri poklic je pravi za vas? - Test Osebnosti | Vedivedi TV 2024, Julij

Video: Kateri poklic je pravi za vas? - Test Osebnosti | Vedivedi TV 2024, Julij
Anonim

Izbira poklica ni enostavno vprašanje. Vedno si želite najti najboljše mesto, kjer lahko hkrati delate in se razvijate. Zato se slej ko prej vsak človek sooči z vprašanjem, kaj je zanj najboljši poklic. Kje se želi usesti? Kdo biti?

Težko je odgovoriti. Navsezadnje nikomur ni skrivnost, da ima vsak človek svoje poglede na življenje in delo. Torej, ena posebnost je za nekatere najboljša, za druge pa najslabša. Ne bi smeli biti presenečeni nad takšno dvoumnostjo - vsak se sam odloči. Toda katere odgovore lahko najdemo najpogosteje? Kaj pravijo na primer prosilci? Katere specialitete so najraje?

Po spolu

Težko je zanesljivo reči, kateri odgovori na naše današnje vprašanje so najpogostejši. Navsezadnje lahko vse poklice razdelite v več kategorij, pri čemer vsak poudarja svoje lastnosti in merila za izbiro najboljše možnosti. Tako se morate sami odločiti, v katero smer boste dali prednost.

Pomembno si je zapomniti, da je določitev najboljšega poklica, ne glede na to, kako čudno se to sliši, neposredno odvisno od spola. Se pravi, za moške in ženske bo to vprašanje najpogosteje imelo različne odgovore. To je običajen pojav. Moški bi na primer lahko smatral ladjedelništvo najboljšo smer, ženska pa bi raje delala kot skrbnica trgovine ali tajnica. Pa vendar, katere možnosti najpogosteje najdemo na anketah?

Za dekleta

Najboljši poklici za dekleta so, kot morda ugibate, področja, ki ne zahtevajo veliko fizičnega napora. Lahko rečemo, da si poštenega spola najpogosteje ponujajo intelektualni in ustvarjalni poklici. Tisti, ki ne pomenijo posebnega fizičnega napora. To je normalno.

In kaj je najboljši poklic za dekleta in ženske? Mnogi bodo odgovorili - skrbnik. In ni pomembno, kdo in kje. To je pravzaprav voditeljski položaj, ki ne pomeni velikega fizičnega napora.

Prav tako lahko med najbolj priljubljenimi in najboljšimi idejami za zaposlitev pošteni spol ponudi poklic:

  • frizer;
  • mojstri za manikuro / pedikuro;
  • fitnes trener;
  • natakarice;
  • Sekretar
  • upravljavec;
  • vodja prodaje;
  • kozmetičarka.

Na splošno čisto ženski trendi. Zelo dobre možnosti. Odvisno je od vas.

Moški

Najboljši poklici za moške niso tisti, zaradi katerih bi lahko delali fizično. Namesto tega je običajno izbrati področja, ki prinašajo moralno in duhovno zadovoljstvo, možnosti za kariero in seveda visoke dobičke. Pogosto je najboljši poklic močnejšega spola kaka ozka posebnost.

Tu lahko izpostavite veliko različnih možnosti. Odvisno je od tega, kakšne kriterije oceniti. Vsekakor moški verjamejo, da jim bolj ustrezajo vodstvene položaje, pa tudi nekaj, kot je voznik (voznik), inštalater, varilec, inženir, poslovnež. Kot vidite, obstajajo tudi precej raznolike smeri. Splošno sprejeto je, da obstajajo čisto moški trendi, ki so primerni samo za močnejši spol. In med njimi so takšni poklici, kot so inženir, gradbenik, varilec, monter, programer.

Zadovoljstvo

Toda na tem se ni vredno ustaviti. Pogosto lahko slišite, da je najboljši poklic na svetu tisti, ki vam prinaša zadovoljstvo in moralno zadovoljstvo. Pogosto ljudje delajo v eno ali drugo smer samo zaradi denarja, tiho sovražijo lastne odgovornosti.

Vse to pušča svoj pečat na uspešnosti izpolnjevanja delovnih obveznosti. In seveda, če delo prinaša dober dobiček, hkrati pa sploh ne zadeva duhovnega in moralnega zadovoljstva, takšna možnost ne bo veljala za najboljšo.

Še enkrat je najboljši poklic tisti, ki prinaša moralno zadovoljstvo. Se pravi, da z veseljem hodite v službo in z veseljem izpolnite svoje naloge. In med njimi so najpogosteje ustvarjalni poklici:

  • fotograf;
  • pisatelj / pesnik;
  • oblikovalec;
  • programer;
  • videograf
  • oblikovalec;
  • kozmetičarka;
  • frizer.

Kljub temu se seznam nadaljuje in nadaljuje. Mogoče bo morda vsak poklic, ki se mu predate z vsem srcem, najboljši. Tako da se tukaj sami odločite, katera smer bo na prvem mestu za vas.

Zaslužek

Pogosto odtis tako priljubljenosti kot prestiža določene smeri pusti zaslužek. Najbolje plačani poklici veljajo za najboljše. Toda vsaka država ima na to temo svoje poglede. Katere možnosti najdemo v Rusiji?

Poslovnež, inženir, programer, sistemski administrator, IT specialist, graditelj, oblikovalec, ekonomist, pravnik, odvetnik, zasebni zdravnik, namestnik, uradnik - to so poklici, ki jih najpogosteje imenujejo med dobro plačanimi. Torej, so najboljši za večino državljanov.

Seznam se tu ne konča. Še več, če pogledate statistiko, potem lahko priljubljene specialnosti dodate učitelje, reševalce in zdravnike. Le v praksi njihova plača ni največja. In ta področja, če jih ocenimo po zaslužku, žal ne bodo nikoli postala vodilna v našem trenutnem številu.

Za študente

Najboljši poklici v Rusiji za študente so skoraj vsaka zaposlitev. Splošno sprejeto je, da je smer, ki vam omogoča kombiniranje študija in dela, tisto, kar ustreza študentom. To je nekoliko pravilno. Dejansko ne moremo vedno in ne pri vseh posebnostih delati in se učiti hkrati.

Najboljši poklic študenta, če natančno pogledate kraje zaposlitve študentov, je, da dela kot natakar ali blagajnik / kuha v kavarni s hitro prehrano. V trgovino z oblačili / kozmetiko lahko vključite vodjo-svetovalca, prodajalca ter varuško, trgovca ali operaterja po telefonu. V resnici teh področij ne moremo šteti za najboljše in najbolj donosne, vendar so najbolj primerna za študente.

Po poklicih lahko presojate po igri

Kateri je najboljši poklic? "94%" je igra, ki postavlja podobno vprašanje. In na to morate odgovoriti. Kako točno? Kaj po mnenju ustvarjalcev tega izdelka velja za najboljšo možnost zaposlitve?

Odgovorite lahko na različne načine. Prva možnost, ki se ponuja, je zdravnik. Brez tega ne morete. Takšna oseba vsak dan reši življenje in zdravje bolnikov, zato njegove dejavnosti ustrezajo definiciji "najboljšega poklica."

Toda tudi tukaj obstajajo druge možnosti. Na drugem mestu je učitelj. Je tudi izredno pomembna in zato najboljša posebnost. Naslednji - predsednik (tudi prestižni), igralci (vsi vedo zanje), astronavti (vsi so tako odgovarjali), bankirji (dobičkonosna smer), direktorji (vodilni položaj, kar pomeni najboljše) in reševalci. Vse te možnosti, glede na igro "94%", so najboljši poklici. Zanimivo je, da državljani v praksi pogosto ne dajejo prednosti številnim področjem zgoraj.

Zdravilo

Splošno sprejeto je, da je najboljši poklic na svetu zdravnik. Še več, če vprašate državljane, bodo mnogi izrazili takšno mnenje. Da, delati kot zdravnik ni tako enostavno. To je velika odgovornost. Zato se ta smer odloči nekako povzdigniti v primerjavi s preostalimi.

A v praksi dobimo nekoliko drugačno sliko. Ni skrivnost, da najboljši poklici iz Rusije iz nekega razloga niso vključeni na njihov seznam zdravnikov. Razen morda pri nekaterih ozkih strokovnjakih in celo s predpono "zasebno". Pri nas so zdravniki državni uslužbenci. In za svoje vsakodnevno delo dobijo nizko plačo. In to je neposreden pokazatelj, da zdravniki v Rusiji niso preveč cenjeni.

Zato, če govorimo o medicini, lahko zagotovo rečemo, da je najboljši poklic zasebni zdravnik. Kakršna koli orientacija. To še posebej velja za zobozdravnike, zobozdravnike, kozmetologe in psihologe. Zasebni zdravnik dobro zasluži, kar pritegne zanimanje državljanov na tem področju.

Usposabljanje

Prav tako je vredno posvetiti drugemu precej pomembnemu področju človeškega življenja - to je izobraževanje. Učitelji so po statističnih podatkih v Rusiji zelo cenjeni. In njihovo delo (po analogiji z zdravniki) lahko štejemo za najboljše. Šele spet se v praksi izkaže nekoliko drugače.

Učitelji so tudi državni uslužbenci. Njihova odgovornost je velika, njihova plača pa ni zelo velika. Zato takšen poklic v Rusiji ni veliko povpraševanje. Natančneje, država potrebuje takšen kader, vendar je malo kandidatov.

Prestižni in najboljši poklic učitelja velja za tutorstvo, pa tudi za zasebne učne ure. Na splošno so razmere primerljive z zdravniki. Učitelji v javnem sektorju niso tisto, za kar si prizadevajo. Toda "zasebni sektor" izstopa že veliko državljanov.

Ugotoviti, kateri poklic je najboljši, je skoraj nemogoče. Koliko ljudi - toliko mnenj. Kljub temu smo poklicali več dokaj priljubljenih in pogostih možnosti.