karierno upravljanje

Mlada mati je morala iti v službo, vendar novorojenega otroka ni hotela pustiti v oskrbi varuške

Kazalo:

Mlada mati je morala iti v službo, vendar novorojenega otroka ni hotela pustiti v oskrbi varuške

Video: A Pride of Carrots - Venus Well-Served / The Oedipus Story / Roughing It 2024, Julij

Video: A Pride of Carrots - Venus Well-Served / The Oedipus Story / Roughing It 2024, Julij
Anonim

Nosečnost in porod je poseben čas, ki ga je težko primerjati s čim. Bodoče matere in celo očki se trudijo čim več naučiti skrbi za otroka in udobnega poroda. Zanima jih tudi, katere diete ali vaje jim bodo pomagale povrniti obliko. Toda slej ko prej pride trenutek, ko mora mlada mati razmišljati, s kom bi pustila otroka, če se želi vrniti na delo.

Kako prenesti skrb za otroke?

Starši se tega trenutka zelo bojijo, saj so z novorojenčkom preživeli veliko časa in ga je zdaj tako težko zapustiti, tudi za nekaj ur. Mame morajo pogosto iskati nekoga, ki bi skrbel za svojega otroka. Glavna težava je, da bi najdragoceneje zaupali neznancu. Včasih traja več kot en teden, da najdete dobro varuško.

Če bi takšno osebo našli, potem mati ni vedno sposobna razložiti, kakšno oskrbo potrebuje njen otrok. Na podlagi tega nastanejo konflikti. Po preteku vseh minusov v glavi matere obupajo, saj nočejo izgubiti službe, vendar otroka ne morejo zapustiti. Emily Reid se je odločila, da se izogne ​​morebitnim težavam, povezanim z najemom varuške.

Ta problem je rešila zelo nenavadno.

Nenavadna rešitev

Pustiti otroka pod nadzorom neznanca je več kot "glas zaupanja". Emily je bila skoraj v četrtem mesecu nosečnosti, ko je začela študirati najem varuške. Prebrala je literaturo in za nasvet prosila tudi prijatelje, ki že imajo otroke. Po pregledu različnih možnosti je prišla do zaključka, da bi takšna storitev stala njenega in njenega moža precej draga.

Tašča naj razume, da je za družino odgovoren poročen sinKot v trgovini s sladkarijami: deklica je pokazala svojo spalnico "sladkarije"

Če želite biti enaki partnerji v zakonski zvezi, vam odgovornosti ni treba enakomerno deliti

Glede na to situacijo je Emily načrtovala, da se ne bo vrnila na delo, da bi se popolnoma posvetila skrbi za otroka. Veliko lažje je bilo ostati doma in sam skrbeti za otroka, vendar mlada mati ta možnost ni ravno ustrezala. Emily je imela rada svoje delo in res ji je bilo všeč, kar je počela, družinski proračun pa je potreboval dodaten zaslužek.

Emily se je odločila, da bo poskusila najti nekaj kompromisa. Toda tudi če je bila pripravljena spremeniti svoj delovni urnik, je bil njen vodja pripravljen na to? Z zbiranjem poguma se je kljub temu odločila za pogovor s šefom in bila presenečena nad njegovim nenavadnim odgovorom. Ni mu bilo nič proti, da je mlada mati prišla delati z dojenčkom: "Otroka lahko vzameš s seboj, ko bo pripravljen iti v službo. Če želite, lahko rodite kar v pisarni!"

Nova izkušnja

Emily je bila prepričana, da je delo zanjo zelo pomembno, še posebej ob taki podpori ekipe. Zdaj se je lahko mirno pripravila na nastop dojenčka in ne skrbi, da se bo zaradi odhoda v službo morala znajti za varuško ali se boriti z nadrejenimi.

Šest tednov po porodu je deklica lahko začela opravljati svoje naloge in se ne ločiti od majhnega otroka. To ni le nova izkušnja mlade mame, ampak tudi nenavadna in zanimiva praksa za celotno ekipo.

Emilyjeva odločitev je zanimala številne ženske, ki so se znašle v podobni situaciji. Zdaj vse več mater razmišlja o tem, da bi otroka odpeljalo na delo.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini