karierno upravljanje

Delo v Parizu: značilnosti, zahteve in ocene

Kazalo:

Delo v Parizu: značilnosti, zahteve in ocene

Video: Osebna varovalna oprema varnostno strokovni izivi pri zagotavljanju varnega dela 2024, Julij

Video: Osebna varovalna oprema varnostno strokovni izivi pri zagotavljanju varnega dela 2024, Julij
Anonim

Veliko naših rojakov sanja o življenju in delu v francoski prestolnici. To državo odlikuje potrpežljiv in prijazen odnos do tujih državljanov. Zagotavljanje socialno-ekonomskih in pravnih jamstev, spodobna plača - vse to pomaga povečati priliv tujcev v Francijo, ki sanjajo o spremembi prebivališča in zaposlitvi. A da bi uresničili svoje sanje, morajo po ocenah samih izseljencev v večini primerov premagati številne težave. V tem članku bomo poskušali odgovoriti na vprašanje, kako najti zaposlitev v Parizu.

Migracijske tradicije

Francija in Rusija sta bili nenehno tesno prepleteni. Naši rojaki so se dolgo časa izselili v to državo v iskanju boljšega življenja. Predstavniki ruske aristokratske družbe so se v 19. stoletju za stalno preselili v Francijo. Ta država je bila od nekdaj priljubljena pri Rusih.

Ko je izbruhnila revolucija leta 1917, je na ozemlju te države začelo iskati zatočišče veliko število ljudi, ki niso sprejeli temeljev sovjetskega režima. Ruske priseljence je čakalo veliko bremen, niso se izognili nobenemu delu, a kljub temu je Francija postala njihova država stalnega prebivališča.

Po koncu druge svetovne vojne se je na francoskih tleh naselilo približno 60 tisoč Rusov. V sedemdesetih letih prejšnjega stoletja so se v Francijo množično začeli seliti disidenti in Judje, ki živijo v ruskih prostranstvih. In v devetdesetih so v to državo pritegnili "nove Ruse", ki jih je perspektiva življenja v veliki meri pritegnila.

Trenutno pa delo v Parizu za Ruse, ki poskušajo korenito spremeniti svoje življenje, pritegne z privlačnimi perspektivami.

Določitev dejavnikov in pravil

Glavni dejavniki, ki določajo obseg in zaslužek priseljencev iz Rusije, vključujejo:

  • Znanje jezika države; tudi osnovna raven bo povečala možnost, da dobite dobro službo.
  • Znanje angleščine, še posebej, če je vrsta dejavnosti v Parizu povezana s turističnim podjetjem.
  • Pri prijavi na delovno mesto, ki zahteva določeno kvalifikacijo, je pogoj prisotnost diplome o visokem šolstvu, overjene s posebnim žigom z imenom "Apostille".

Ljudje, ki se v države izselijo v Francijo iz držav EU, lahko zakonito najdejo zaposlitev brez ovir. Delo za priseljence iz drugih držav v Parizu pa je lahko na voljo le v skladu z določenimi pravili:

  • Za zakonito prebivanje na francoskem ozemlju morate zaprositi za delovni vizum.
  • Začasno morate imeti začasno (18 mesecev) ali dolgoročno (10 let) delovno dovoljenje. Pridobiva ga s pomočjo delodajalca, ki se za pripravo tega dokumenta obrne na poseben oddelek za zaposlovanje.

Delo v Parizu: vrste

Nesporno dejstvo je, da je eden glavnih dejavnikov, ki vplivajo na končni rezultat iskanja zaposlitve v Parizu, raven znanja francoskega jezika. Sposobnost govorjenja jezikov države odpira možnosti iskalcem zaposlitve za dobro plačano službo.

Najbolj povpraševanja na pariškem trgu dela so vrste dejavnosti na določenih področjih:

  • Turizem.
  • Svetovanje in revizija.
  • Storitveni sektor.
  • Informacijska tehnologija, računalniška tehnologija.
  • Podjetniška dejavnost.

Prav tako znanje ruskega jezika odpira možnosti za vodnike, asistente za ruske poslovneže ali znane rojake, prevajalce.

Začasno delo

Če Rusi, ki so v Pariz prišli v iskanju boljšega življenja, ne govorijo francosko, potem so v večini primerov zaposleni na nizko plačanem začasnem delu.

Najpogosteje ga predstavljajo naslednje možnosti za poklice:

  • Varnostnik.
  • Vintner.
  • Natakar.
  • Varuška.
  • Medicinska sestra.
  • Laborer.

Rusi, ki so prisiljeni delati na začasnih delovnih mestih, imajo priložnost, da se naučijo govorjenega uradnega jezika, se udobno ustavijo v novem kraju in si naredijo nove prijatelje.

Delajte v Parizu za pošteni spol

Pariz upravičeno velja za prestolnico svetovne mode, ki lahko ponudi priložnosti za začetek manekenske kariere. Da bi v tem mestu delovali kot modeli, so prvi uganili priseljenci iz Rusije. V modni prestolnici je zelo priljubljena vrsta obraza, značilna za ruske lepotice (modre oči, dobro opredeljene ličnice, svetel ton kože).

Delo v Parizu privablja veliko deklet iz Rusije, ki sanjajo o osvojitvi vzornega Olympusa. Z uspešno kombinacijo okoliščin lepotice dobivajo donosne pogodbe, pridobivajo neprecenljive izkušnje. Ena najbolj priljubljenih ruskih modelov, ki s svojimi fotografijami krasi naslovnice modnih francoskih revij, je Natalia Vodianova.

Dekleta iz Rusije pogosto dobijo nekvalificirana delovna mesta v gostinskih lokalih kot gospodinje. Tekoče znanje francoščine jim včasih pomaga, da dobijo guvernerje ali varuške v bogatih družinah.

Zaposlitve za moške

Moški predstavniki z delovnimi specialitetami imajo priložnost delati v Parizu kot vodovodarji, slikarji, električarji, delavci na gradbiščih. Veliko težje jim je, da dobijo mesto barmana, kuharja ali šoferja.

Plače na območjih, za katera ne potrebujejo visoke usposobljenosti za delo, so v celoti odvisne od delodajalca in prostega delovnega mesta, ki ga zagotavlja.

Nekateri moški starostne skupine od 17 do 40 let gredo na službo v tujo legijo. Pregledi očividcev kažejo, da so brez napak podpisali pogodbo za obdobje petih let, ki navaja, da so na novo izdelani legionarji dolžni varovati interese Francije pod kakršnimi koli pogoji. Po treh letih brezhibne službe imajo predstavniki močnejšega spola priložnost postati državljani Francije.

Moški, ki ne znajo francoskega jezika, v večini primerov delajo kot varnostniki, nabiralci grozdja.

Lastnosti

Katere značilnosti dela v Parizu morate vedeti? Glavna značilnost francoskega trga dela je, da mora delavec, ki je izrazil željo po prenehanju svoje delovne dejavnosti v podjetju, poiskati zamenjavo. Za to mora oglas postaviti v posebno publikacijo ali ga objaviti na internetu.

Visoko plačano delo v Parizu lahko oddajo samo tisti ljudje, ki imajo dovoljenje za stalno prebivanje.

Vsak emigrant, ki se je v iskanju dela preselil v Francijo, sledi svoji individualni poti. Pogosto mora premagati vse korake karierne lestvice, da začne svojo kariero z nizko plačanim začasnim delom. Vsekakor pa je delo v Parizu (Francija) sanje mnogih, dosežejo pa ga le močni in namenski.