povzetek

Kako napisati življenjepis v spodobnem iskanju zaposlitve

Kako napisati življenjepis v spodobnem iskanju zaposlitve

Video: Kakšno obliko življenjepisa izbrati, ko pripravljate življenjepis? 2024, Julij

Video: Kakšno obliko življenjepisa izbrati, ko pripravljate življenjepis? 2024, Julij
Anonim

Vaša vizitka, ko iščete službo, je življenjepis. Predstavlja vaše interese, še preden se srečate s potencialnim delodajalcem. In od njega je odvisno, ali vas želi povabiti na osebni razgovor. Ali ste prepričani, da znate pravilno napisati življenjepis? Če ne, potem je naš članek za vas.

Nadaljnja struktura

Ključ do uspešnega nadaljevanja je v kratki in jasni predstavitvi informacij. Po poslovnih kanonih bi se moral prilegati na list A4, kar pomeni, da morate najprej poudariti glavno stvar iz delovne biografije, ki bi lahko zanimala delodajalca. Nič manj pomembna je tudi struktura dokumenta, ki bo pripomogla k logični in vizualni predstavitvi informacij. Če želite narediti vtis na delodajalca, morate vedeti, kako pravilno napisati življenjepis.

Njegov naslov naj vsebuje splošne podatke: ime, datum rojstva, želeni položaj, plačo, kontaktne podatke. Naslednji blok mora po naslednji predstavitvi opisati izobrazbo, ki ste jo prejeli, z navedbo izobraževalnih ustanov, posebnosti in stopenj. Tu lahko določite: tečaje tujih jezikov, usposabljanja. Naslednji sklop je namenjen poklicnim izkušnjam. Naštejte vsa delovna mesta s kratkim seznamom delovnih nalog in dosežkov. V zadnjem delu življenjepisa je običajno našteti ključne poklicne in osebne lastnosti. V tem odstavku lahko omenite vse, kar ni sodilo v glavni blok informacij. In sicer, da naštejete veščine in teoretična znanja, ki se vam zdijo pomembna, a ki jih pri svojem delu niste mogli uporabiti. Torej, zdaj veste, kako pravilno napisati življenjepis, a ostaja pomembno vprašanje, kaj napisati, če še nimate izkušenj.

Kako napisati življenjepis študentu

Kaj pa, če prvič iščete službo? Kaj napisati v najpomembnejši stolpec - poklicne izkušnje? V tej situaciji je vprašanje »Kako napisati življenjepis za študenta?« Še posebej pomembno. V primeru, da niste delali nikjer drugje, bodo vaše prednosti izobraževanje in veščine, pridobljene v učnem procesu. In osredotočite se nanje. Podrobno navedite oddelek, posebnost, povprečno oceno, temo diplomskega projekta. To bo delodajalcu olajšalo navigacijo po vašem profilu. Če ste sodelovali na različnih tekmovanjih, objavljali znanstvene članke in prejemali različne štipendije, to ne pozabite omeniti.

Pomanjkanje informacij v stolpcu "Strokovne izkušnje" lahko nadomestite z izpolnjevanjem stolpca "Ključne spretnosti". Tu opišite svoje znanje, ki je lahko uporabno pri delu. V primeru, da nameravate delati po svoji specialnosti, bo za vas manj vprašanj. Če pa razmišljate o možnosti, da bi začeli kariero na drugem področju, to komentirajte in podajte logično in razumno razlago. Dajte delodajalcu motiv, da vas izbere. Zdaj veste, kako napisati življenjepis za študenta. Vodite nas preprosti nasveti in bodite prepričani: kompetentna samopredstavitev je prvi korak k iskanju sanjske službe. Tu je kratek odgovor na vprašanje "Kako napisati življenjepis?": Kratkost, doslednost predstavitve informacij in strukturiranost. Imejte dobro iskanje zaposlitve.