karierno upravljanje

Sprejemnik je snoop pri lovu na glave

Kazalo:

Sprejemnik je snoop pri lovu na glave
Anonim

Če delate kot upravljavec rezkalnih strojev v tovarni ali kot svetovalec v trgovini z oblačili, potem ne skrbite - verjetno ne boste naleteli na sprejemnika. Če pa ste nadarjeni vodja oddelka za marketing ali oddelka za prodajo, je možno, da boste nekega dne prejeli klic s predlogom, da se sestanete in pogovorite o tem, da bi dobili privlačnejši položaj. V tem članku bomo govorili ne le o pomenu besede "rezervist", ampak tudi o tem, kaj ta strokovnjak počne na trgu dela.

Kdo je "sprejemnik"?

Če želite razumeti, kaj sprejema sprejemnik, ni treba obračati na angleški slovar. Ta beseda se lahko prevede kot "raziskovalec" ali "iskalec".

Dejansko je to resnično neposredno povezano z dejavnostmi tega strokovnjaka. Vendar pa je obseg njegovih nalog precej ozek in ima najbolj neposreden odnos do lova na glave. Torej je sprejemnik strokovnjak, ki je neposredno vključen v iskanje kandidatov za zapolnitev prostega mesta. To delo je dober začetek kariere v oddelku za zaposlovanje.

Kaj natančno počnejo sprejemniki?

Torej. Ko zaposlitveno podjetje prejme nalogo za zaprtje delovnega mesta, potem je prva stvar trgovcev. Njihova neposredna naloga je najti najustreznejše kandidate. Za to se uporabljajo socialna omrežja, nadaljujejo banke, osebne povezave. Najpomembnejšo vlogo pa imajo osebni odnosi, saj vodstveni delavci in najvišji vodje le redko izpostavijo življenjepis. Preiskovalci se pogosto zamenjujejo z naborniki in to z dobrim razlogom. V nekaterih podjetjih sta sprejemnik in rekruter ena oseba.

V drugih podjetjih za izbiro osebja je delo različno. Sprejemnik išče samo kandidate, medtem ko rekruter neposredno sodeluje pri "zasipavanju" izbranega kandidata za premik na novo mesto.

Osebne kvalitete

In ne poskušajte postati reševalec, če se vam zdi prepričan introvert - samo izgubljate čas. Sprejemnik mora biti čim bolj odprt in družaben, lahek in prijeten za komunikacijo. Če se želite samo preizkusiti v tem položaju, potem ne boste potrebovali drugih lastnosti. Takoj ko začnete delati, se boste naučili razumeti ljudi, videli, kaj je pomembno, vsaj površno boste ocenili njihove poklicne lastnosti, od sprejemnika pa se ne zahteva več.

Izobraževanje

Položaj preprodajalca je najprej delo z ljudmi, zato je izobraževanje psihologa zelo potrebno. Po drugi strani ne bo odveč, če imate v rokah diplomo vodje ali učitelja. Menijo, da so ženske najbolj primerne za delovno mesto preprodajalcev, moški pa najboljši kadri. Vendar je to le statistika, spol ne igra odločilne vloge. Tako kot vaša izobrazba. Če vas takšna zaposlitev zanima in vidite oglas za iskanje zaposlitve, vas ne bo zmedel pomanjkanje izobrazbe in izkušenj.

Vrednost zastopnika podjetja

Najpogosteje si lahko samo podjetja, ki se ukvarjajo z zaposlovanjem in lovom na glave, privoščijo, da imajo svoje preprodajalce. Če govorimo o običajnem kadrovskem oddelku v podjetju, potem najpogosteje funkcije prodajalca združuje zaposleni, ki prav tako zapre delovna mesta.

Ne bomo pretiravali z vrednostjo sprejemnika za kadrovski oddelek. Ta specialist je nekakšna pivnica pri lovu na glave in opravi prvotno grobo delo. Iz tega je mogoče izluščiti tudi sklepe o morebitni plači prejemnika. Ne zanašajte se na visoko blaginjo in zavzemite to stališče. Prejemnik ni strokovnjak na visoki ravni, zato njegova plača ne bo presegla dohodka srednjega menedžerja - 12-20 tisoč rubljev, odvisno od regije bivanja.