intervju

Krhka Katya obvlada moški poklic in že 11 let pregleduje tovorne vlake

Kazalo:

Krhka Katya obvlada moški poklic in že 11 let pregleduje tovorne vlake
Anonim

Ekaterina Astanina že 11 let dela v novomeškem železniškem skladišču "Inskaya" kot inšpektor za avtomobile. Mnogi bi si zdaj lahko predstavljali strogo sibirsko žensko v njenih letih, zasajeno tesno, z zamrznjenimi rokami - vztrajen stereotip, s katerim se nenehno srečuje, ko govori o svojem delu. V resnici je Catherine tanka, nasmejana, z urejeno manikuro, stara pa je le trideset.

Thumbelina na železnici

V družini so trije železniški delavci: ona, njen mož in črni mucek Ugolek, ki sta ju skupaj s partnerjem nekako rešila iz prevoza premoga - zato se doma razumeta, ko čez dan izgine za 12 ur, nato pa ponoči, preden je 48 ur s svojci. - tako težek razpored avtomobilskega inšpektorja.

Nizka Ekaterina v enotnem kombinezonu, ki skriva krhkost z orodjem, se plazi pod avtomobili, se v vročini in mrazu pomika po kolesih in dnu vozov. Včasih se moraš uležati na pot v lužo blata ali s hrbtom v snežni smuti. Toda Katja je dobesedno zaljubljena v svoje delo. Kolegi to vedo in zelo spoštujejo žensko, ki je obvladala "moški poklic". Inženirji jo obravnavajo s pozornostjo in toplino.

"Kaj naredi marafet" - 10 znanih sodobnih pevcev pred in po ličenju

Skrivnosti ženske čarovnice ženske Nastje: pri kvačkanju ne razmišljajte slaboKako sem svojo ženo prepričal v ločitev: sam nisem pričakoval, da bo ločitev delovala

Železniška proga

Ekaterina Astanina se je rodila in odraščala v majhnem mestecu Toguchin, 100 kilometrov od Novosibirska. Pravi, da je njena družina že imela železničarje: njen oče je delal kot železničar. Mati in sestra mlade Katie sta se ukvarjali z medicino. A sama ob diplomi ni vedela, kateremu poklicu bi se rada posvetila. Primer je pomagal.

Prijateljica je povabila Katarino, da vstopi na železniško šolo v Novosibirsku. Deklica je mislila, da bi to zmogla. Poleg tega so dodelili stanovanje nerezidentom in to je zanjo postalo pomemben dejavnik.

Catherine je vpisala takšno specialnost, da je pozneje zagotovila zaposlitev. To pomeni, da je železniško podjetje v celoti pokrijelo stroke Katjinega študija, deklica pa je morala v zameno izplačati denar, porabljen po diplomi. Astanina svoje izbire ni nikoli obžalovala.

Ekaterina Astanina se je med študijem zaposlila v železniškem skladišču v Inskiji. Sprva je delala kot ključavničarka: pripravništvo je opravila v kontrolni sobi, zamenjala instrumente. Ko je Katarina prejela peti čin, je začela postavljati inšpekcijske preglede vlakov. Pod vodstvom izkušenega avtomobilskega inšpektorja Rimma Kermasa, ki na železnici dela že več kot trideset let in ima več kot eno strokovno priznanje, je Astanina hitro študiral in pridobil potrebna znanja.

1.000 turistov blokiranih v luksuznem hotelu na Tenerifih zaradi koronavirusaZgodbe o potrebnih kupcih, ki kupujejo hrano v samo zalogaj

Pesmi po pesmi … Ne glede na to, koliko se je Mary potrudila, ni mogla najti moža

Potankosti stroke

Po Catherine se zdi samo, da je pregled vagonov grob moški poklic. Pravzaprav je tukaj veliko odvisno od občutljivosti prstov in glasbenega ušesa: če kontrolno kladivo trka na kolo gluho, potem je v notranjosti velika razpoka, in če je trkanje živahno in jasno, je vse v redu, lahko vlak pošljete na pot. Enako velja za osno omarico v kolesu: če zvok ropota, je potrebno popravilo.

Če takšnih malenkosti ne opazite pravočasno, lahko to privede do katastrofe, saj obstaja nevarnost, da se obrabljeni mehanizem ne bo postavil in bo kolo padlo nekje ob poti s tovora ali potnikov, kar bo sprožilo žrtve.

Potem ko je ročna in strojna kontrola ugotovila okvaro, se Catherine pogosto odloči, da je treba avto popraviti.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini